Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 544
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Мисля, че имат връзка вгх. Много хора на нвх съм чела, че се оплакват от главоболие след ядене на повече вгх.
Деси, като цяло, забелязала съм, че подобни вгх хапвания се отразяват на КЗ и в следващите дни...ти също мисля, че имаш подобни наблюдения. Обаче преди няколко дни пак хапнах вгх (парче от пица) и след фаст почти 24 ч КЗ си "дойде на място". А в началото на година например, КЗ не само че след фаст не падаше достатъчно, ами и на гладно по принцип ми беше по-висока отколкото сега обичайно е (нива 5 и под 5 стигах епизодично тогава, сега най-редовно съм под 5). Нещото което не мога да оправя трайно обаче е да си подобря съня. Или лягам късно, или лягам и спя малко...Верояртно и заради това инсулинът ми на гладно пада ужасно бавно. Обаче като цяло струва ми се, че съм подобрила инсулиновата чувствителност- КЗ спада по-бързо след хранене, на гладно също падна стойността, нямам особени негативни ефекти дори и след ядене на вгх и не огладнявам бързо...
Alivi, аз по-стабилно от теб съм хапнала Grinning
Не ми се смейте, но се чувствам като с 2 корема един над друг- на пипане с ръка. Joy На кг няма разлика. Thinking Някой друг така? Grinning И за пореден път се убеждавам, че преди няколко години с често ядене на бобови, зърнени, ориз, картофи, плодове и хляб...просто не съм имала никакъв шанс да отслабна- колкото и да внимавах с порции, калории.... Bowtie

# 496
На мен сутринта на гладно ми беше 5.2, а след кафето около 9:00 ч. с една лъжичка захар и глад до 14:00 ми беше 5.5... защо не пада тая захар, някой има ли идея? 🤨

# 497
На мен сутринта на гладно ми беше 5.2, а след кафето около 9:00 ч. с една лъжичка захар и глад до 14:00 ми беше 5.5... защо не пада тая захар, някой има ли идея? 🤨
Смени захарта в кафето с лъжичка кокосово масло виж как ще е

# 498
Мен обикновено от въглехидрати / висока кз ме боли зверски главата. След обременяването щях да пукна. Но вчера и днес съм пушка.
И моите впечатления са такива - няколко дена отражение, но този път ми предстои повече спорт и то такъв, който най-вече натоварва краката и то бедрата, та ми е интересно да видя. Днес и утре ще продължа и с оцета и Крос тренажора.

# 499
Мани такава преяждане с въглехидрати и вчера и днес , но интересното е , че изобщо ама и грам не съм се чувствала гладна, дори след снощи след Бъдни вечер очаквах на сутринта да съм гладна, но не бях, едва час и половина след ставането закусих брауни и то малко насила, пак не бях гладна Joy Което е много добре.Казвам го тъй като повечето хора тук се оплакват че след консумация на въглехидрати се чувстват гладни едни след няколко часа, други на другия ден, и аз на огромни интервали не се.И в момента и капчица апетит нямам, а последно ядох в 16.

Иначе най - много 2 кг (мазнини) да наддадем след НГ, при някои може ли да са 3-4 кг, но другата половина ще са от излишна вода.Някой веднъж ми каза "не е ли по - важно как се храниш между Нова Година и Коледа, отколкото между Коледа и Нова Година" и е абсолютно прав Joy

# 500
Аз не смятам да качвам нито 2, нито 4 кг (мазнини) след/до НГ...1-2 кг задържана вода бързо се "изчистват". Даже мисля да имам по някой фаст до НГ. Аз не съм чувствала зверски глад след вгх, но важи правилото "колкото повече/по-често, толкова повече"- затова и избягвам дълги периоди на похапване на вгх. Sunglasses

# 501
И аз прегреших зверски....изядох общо за деня няколко сърмичкин с чесънчееее, малко бобец, и две парченца с тиквеник, питка малко, а и вино....след час измерих КЗ беше 7,2, а след 2ч.-6.3, сутринта 4.9... Снощи усетих скоро след това глад, като, че ли но не ядох нищо повече, а сутринта направо обяд към 13ч.... Направо зверска работа, ще трябва повече фастове, предстоящите дни, че иначе лошоо и без друго застоя продължава....Довърших се, край...незнам какво ми стана тази вечер, дали след снощният тиквеник......изядох "едно кило шоколадови бонбони"...Unamused
След почти час със слушалки в уши и танци /по интензивни/, КЗ 6.1, а за инсулина даже не искам и да помислям на какви висоти е бил......Не мога да повярвам, че имах такава слабост..... от друго всичко, може/очаквах да се "подхлъзна", обаче от сладко....

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 00:07 от Just а Woman

# 502
Моя откачен мъж ми подари за Коледа МСТ масло Joy. Някакво много супер дупер лукс. Ще го пробвам, като приключа с коледните свински истории. На мен най-тъпо ми беше да ям пълните с олио манджи от Бъдни вечер. Ама бяхме на гости и нямаше как да нареждам каква да е мазнината....

# 503
Ох ако знаете как ви завиждам на прегрешенията ! Не съм с ИР, само ви чета.  Не съм в Бг и от години на Коледа ям морски дарове, гъши дроб и подобни "финеси" . Душата ми жадува за боб и сърмички. Grinning Ама няма. Тази сутрин си направих ориз с тиквички в кукъра. Нямам търпение да дегустирам. От 17 години гладувам на Коледа Grinning

# 504
E точно пък тогава защо гладуваш?

# 505
Ами...гладна съм и това е. Мечтая си за нещо по-засищащо. Винаги свалям кило по Коледа. Липсва ми кухнята и менюто "по селски".

# 506
Ами и аз като карам всяка коледа по католически (само тая сме си в България, че да избегнем стресовете), и им ям морските истории на Бъдни вечер. Ама ако толкова ми залипсват някога сърмите, бих си сложила зеле в бидон и за ужас на католическия свят, бих си приготвила нашенско меню. Правила съм им тиквеник, питка, баница, баклава даже един път  - страшно много им харесват и си е разнообразие.

# 507
Arwen, аз явно все на такива попадам, че си харесват само тяхната кухня и това е... Joy Щрудел може и да им хареса, но тиквеник... Laughing Против морските дарове нямам против, но все пак не експериментирам особено с видовете...

# 508
Първият нашенски десерт, който опита моя мъж беше тиквеник. Хареса го от раз, а тиква мрази по принцип. И на родата му като направя уж го харесват, но сега като се замисля, май им идва странен вкусът. Но на баница и баклава категорично са фенове. Аз пък рядко харесвам техните отровно сладки десерти, дори и преди да знам за режима. Покрива ми захарта вкуса на самия продукт и не ми е приятно. Та те не знаят какво е йогурт не сладък. Но според свекърва ми сладкишът е сладкиш, само ако е с яко захар. Вика “диетични” на десерти, които са без масло и мляко Joy

# 509
Сред най-омразните ми техни сладкиши са едни дребни пържени тестени топченца (съвсем мънички)- глазурирани с мед и обилно наръсени с шарени захарни конфетки... Bowtie Има и доста  други които за мен на са уау, но те си ги харесват... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт