Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава, ако холестеролът ви е нисък?
Какво показват нивата на холестерола HDL и LDL?
Какви са причините за нисък хемоглобин и желязо?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава, ако холестеролът ви е нисък?
Ниският холестерол може да се дължи на консумацията на твърде много растителни мазнини вместо животински мазнини. Съотношението на омега-6 към омега-3 мастни киселини също е важно. Това може да обясни ниските нива на холестерол при консумация на мазни храни като свинско месо и следване на млечни продукти с високо съдържание на млечна мазнина.
-
Какво показват нивата на холестерола HDL и LDL?
-
Какви са причините за нисък хемоглобин и желязо?
-
Какви са препоръките за хранене при нисък хемоглобин и желязо?
-
Какви са препоръките за хранене при висок холестерол?
. Сега скоро не съм ги яла и сигурно ще умра, ако хапна, но преди изяждах килограми. Тортите им обаче са отровни. Аз обаче си мисля, дали средиземноморската диета не е толкова полезна, просто защото не ползват растителни масла, само зехтин. Иначе захар и брашно си ядат доволно.
Но може и зле да са били приготвени тези които ни носеха традиционно...Иначе едни тънки хрупкави нещица които правят покрай Карнавала много ми харесваха (въпреки че са тотален джънк)- le chiacchiere май бяха, а имаше и още едно име (срязани в друга форма, ама не помня)- нещо като много тънки, по няколко мм хрупкави мекици са на вкус, поръсени с пудра захар...пържени, естествено...Но пък такова нещо влизаше в скромни количества на трапезата ни
Друг спорен сладкиш- La Pastiera Napoletana- който се прави около Великден и е супер сладък и тежък- ми е и любимо, и мразено нещо. Приготвено добре е супер и с 1-2 парчета се насищам до другия Великден (има рикота, варено жито и какво ли още не вътре, та е с много наситен вкус). Приготвен зле, този сладкиш ми е най-отвратителния десерт...
Макар че права си- нищо общо няма с нашенските храни...Пуйка не пекат ли там? Или им идва твърде обикновено блюдо за Коледа?
... Виж, гъши дроб обожавамЗ
да кажем че съм една идея по-образована, ама една де, не повече
. Сладкото и хляба/хлебните ги захвърлих. Опитвам се да не закусвам, което предвид почивните дни се оказва не чак толкова голям проблем. Пия само кафе с мляко (млякото е за да намали малко екплоазията на жлъчката ми от кафето) но си знам че то ще ми е стопер голям, когато огранича сладкото рязко почвам да пия повече кафета