Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 550
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, аз откакто си купих глюкомер и взех да си следя храненето имам подобрение с кръвната захар сутрин на гладно - като започнах да меря в началото беше от 5.3 до 6.0, днес отбелязах нов рекорд - 4.7.
Много съм доволна!
И да попитам за магнезия - какъв пиете? Аз досега пиех прахчета Diasporal, но откакто почнах да спазвам някакъв режим ги спрях, понеже са доста сладки.

# 556
От тъмния шоколад 85 процента и аз ям по 1-2 квадратчета, повече не ми се яде. Бях взела на майка ми от същия, каза че за нея е енергизиращ и само сутрин с кафето си позволява по парченце а по-късно не. На мен не ми действа така но всички сме различни.

# 557
От 85% просто не ми се яде по повече, не че съм желязна. С по-малък % мога (ако си позволя) да изям и повече... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 558
А случайно да имаш таласемия?
dolce miele нямам идея 2015 ми правиха някакви изследвания за желязото, пих някакви хапчета и доктора ми каза ми ти си си така Simple Smile ще си караш на границата.

За желязото (може би си го знаете), но се абсорбира най-добре с вит.С. А пък растения като спанак, домати, бобови, бадеми и продукти богати на фибри пречат на усвояването на минерали като магнезий и желязо, заради съответно оксилати и фитоева(ли беше) киселина. Най-добре с една чушка да се приема 😀. Аа и ествествено далече от млечни продукти (извинявам се, ако тази инфо вече си я знаеш). А бе сложно е с желязото.

MDD91 хич нищо незнам да желязото и не го разбирам, знам че трябва бобови и червено месо, но няма как да ги ям тези. Това с млечените е новина за мен. Ако не ти е проблем пиши ми моля те на лично, искам ми се да разбера повече по темата.

И да попитам за магнезия - какъв пиете? Аз досега пиех прахчета Diasporal, но откакто почнах да спазвам някакъв режим ги спрях, понеже са доста сладки.

Аз пия Магнерот по докторска препоръка, основно заради леката аритмия която имам. Но го пия 10 дена после почивам месец два.

# 559
В Магнерота май беше много ниска дозата магнезий.
Аз днес за първи път от много време пропуснах закуската, обаче, да ви кажа, бях си гладна. Пропуснах я, защото съм качила половин кило по празниците, а преди това 3 седмици не беше мърдал кантара. За сметка на пропуснатата закуска ядох следобедна, пак бях гладна, изобщо напоследък ми се хапва, даже и сладко, ама и недоспиването е голямо. Засега не виждам как ще изляза от този омагьосан кръг.. да вземат да му излизат зъбите на чавето, че не се трае.

# 560
Todi аз пия магнезиев цитрат на Солгар.

За желязото като цяло нямам кой знае колко повече информация, а и не искам да имам, че ще ми гръмне главата вече, но по-добре информацията да стои тук, ако някоя друга дама е с дефицити дори и да се повтаряме.
Общо взето става въпрос за така наречените анти-нутриенти в някои супер храни.
Ето една картинка обобщаваща:

Скрит текст:

Най-важното си остава да не консумираш млечни поне 2 часа преди/след прием на желязо. То уж се усвоява най-добре на празен стомах, но на мен понякога ми се появяват болки, та не бих го пила сутрин примерно. До някаква степен действието на  "анти-нутриентите" може да се намали, ако примерно покълнеш бобовите или ферментират. Ядките чрез накисване, но да знаеш, че бадемите са с най-висок процент на оксилати. Спанака и броколи най-добре да се задушат, като от спанака се изцежда добре водата. Но според мен поне добавката трябва да се приема далече от тези храни, да си си сигурна, че поне това желязо се усвоява. И за най-добър успех.. с житамин Ц, примерно чушка, понеже няма толкова фибри. Не знам какво ти е позволено да ядеш, но мисля това са най-базисните неща за желязото и магнезият. И аз докато не се поинтересувах гълтах хаповете с купа суров бейби спанак уж за двйно действие хаха.

# 561
Сега дочетох, че било цяла опаковка шоколад.
Що правите такива глупости не знам.
1-2 блокчета е нормално.
Дори и да е 85% да изядеш цяла опаковка вече не е нормално.

Колкото до желязото. Пия малтофер, но пия и витамин с на цетебе с удълженото освобождаване, та не мисля, че е проблем.

Todi, пикочната ти е ужасно висока. Инсулина също, кз също.
Желязото мисля, че е малко ниско, ама там вече не разбирам от жск. Жалко, че нямаш обикновен хемоглобин да го видим.
Магнезия ти е нисък. Вит. Д също.

Долче, за кои референтни. То всяка лаборатория си има свои.
Ама последните анти нещо си  за какво са всъщност?

Елица, 8 тсх си е височко. Пиеш ли хормон?

# 562
Елора, за антителата питах. Последните две са ТАТ и МАТ, но кое кое е- не знам Joy За техните референтни питах, дали си ги срещала, че в Рамус са други...?
Кафе и чай (черен, зелен) също пречат на усвояването на желязото.

# 563
Елорa, все още не пия хормон. Тсх беше 0,02 а след 20 дена стана 8.  Все още пия кортикостероиди за възпалението на жлезата. Казаха , че имам шансове да ми мине но се иска време. Ако не се получи след лечението с Кс ще ми изпишат хормон. В момента съм на периоди- има дни много ми треперят ръцете , а други съм спокойна. Не я разбирам тая жлеза, тепърва ще чета за нея. Но май нещата са свързани, защото много хора с ИР имат проблеми и с ЩЖ.

# 564
Не съм срещала такива стойности досега.

# 565
Здравейте и Добро утро!

Todi, пикочната ти е ужасно висока. Инсулина също, кз също.
Желязото мисля, че е малко ниско, ама там вече не разбирам от жск. Жалко, че нямаш обикновен хемоглобин да го видим. Магнезия ти е нисък. Вит. Д също.

Ето я и ПКК, там май го има обикновенния Хемоглобин Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 09:02 от Todi

# 566
Хора аз ще се изкажа май малко лаишката ама имам нужда да ми кажете вашето мнение.

Чета си аз всичките статии и информация и се оказва че в основата на повечето ми проблеми са високите нива на инсулина. Ясно е че желязото на мен винаги ми е било проблем и там ще се боря с храните, но реших че трябва да обърна внимание на пикочаната киселина, понеже все пак сега ще консумирам повечко протеини. Оказа се обаче че докато не си смъкна аз инсулина, респективно килограми и кръвна захар, то каквото и да правя ще си имам високи норми на ПК. Добрата новина е че от всичките храни съдаржащи много пурини аз ям само месо, чисто, без карантия и риби и рибни продукти. Да кажем че ям само пилешко и свинско, понеже червените меса не ми понасят на жлъчката Simple Smile е трябва да има и добра новина нали Simple Smile.

С другу думи ако трябва да обобщя за себе си, първи приоритет инсулина и захарта надолу, килограмите като следствие на първите две. Няма абсолютно никакъв смисъл да се боря с някакви други неща ако тези не ги вкарам в норми. Като допълнение дори и ниските стойности на желязото може да са резултат от нарушения на метаболизма и обмяната на веществата.

Благодаря на всички за мнениеят и съветите предварително, но за мен пътя е ясен. Основния проблем са Инсулин и Захар! За момента останалите неща ще ги броя като симптоми, ако успея за 3-4 месеца да се вкарам в правия път ще тествам пак и ще видя дали и останалите неща ще се повлияят, но това е положението. Резолюцията/целта за 2021 е ясна! Simple Smile

# 567
Здравейте,

Ендокринолога ми изписа ГЛЮКОФАЖ таблетки 500 мг 2x1 tab на ден.
Каза,че е много малка доза и щяло да ми помогне за по-добър инсулин,но ме е малко стрaх да ги почна.
Страх ме е да не отслабна повече защото съм 49кг 1,65 и да не ми скочи инсулина ако реша да ги спра.
Някакъв съвет който е пил?

# 568
Според мен първо пробвай с увеличаващи се часове фастинг. Повлиява инсулина много добре.

# 569
С ИР може ли да се яде типов хляб или изцяло трябва да се изключи?

Общи условия

Активация на акаунт