Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 489
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря ви за насоките ,бяха ми от полза наистина,ще предам всяка ваша дума ,а вече да си реши сама за себе си .

# 631
Добро утро Хора!

Всички мерки и теглилки са взети. Положението е ужасно, ама няма да умираме сега я, таман стимула ще е по-голям.

Забелязах следното нещо, в последно време си лягам по-рано, така свикнах от почивните дни, съответно ставам доста раничко, ама като казвам доста имам предвид доста Simple Smile 3-4 Simple Smile
Така де, както се сещате към 7-8 огладнявам вече, обаче точно тогава си правя обиколките на бърз ход около квартала. За шега или късмет глада ми отминава, и спокойно мога да изкарам до 12 само на кафето с ядковото мляко което съм изпила в 3-4 нали Simple Smile

Хубав ден от мен!

# 632
Тоди, най-добре съм се чувствала като ставах в 4:30 -5 часа. Според мен това е най-здравословния режим за спане. Сега ставам в 9-10 и ми е мъка голяма през деня. За нищо не ми стига времето.

# 633
Аз започнах с фастовете, ама по неволя 😂. Мъничето е с температура и 2 дни подред ям към 11.30 -12 за първи път, едва когато ми позволи да я оставя. Обаче съм гладна, докато дойде това време. А ранното ставане го обожавам, е, не в 4-5 часа, ама към 6, но в момента не е възможно. Надявам се напред във времето това да се промени.

# 634
Имате ли пищене в ушите, когато вдигнете кз? От известно време го наблюдавам това явление при мен, днес прекалих с въглехидратите, че бях озверяла от глад и почнаха да ми пищят ушите. Като премерих -7.3. И друг път ми се е случвало, дори при 6 и малко. Телата ни дават знаци, ама трябва да можем и да ги разчитаме.

# 635
При мен като се вдигне нищо не усещам. И на 10.8 не усещам нищо, но понякога като е била висока и падне май ме боли глава. При обременяването го видях

# 636
На мен никога не са ми пищяли ушите, но щом си озверяла от глад, значи не си адаптирана към режима. Адаптираш ли се към горене на мазнини вместо глюкоза, няма озверяване от глад. Като оладнееш си просто гладна - чувство, което може да се пренебрегне отосително спокойно или да се потуши само с пиене на вода примерно.

# 637
Винаги съм била така, не търпя глад. И като дете, и на 20, че даже и на 30 и без да правя хипогликемии. Просто мисълта за храна не излиза от главата ми по никаква причина. А и не съм  на кето хранене, само нвх. Имаше 2 седмици, в които по глюкомер поддържах кз между 4 и 5, но пак си бях гладна. Само че кърмата ми намаля, което може би е било от недостатъчно калории, но все пак реших да отложа за по-нататък. Има и друг момент, бях свикнала да прихапвам през 2-3 часа, по съвет на ендокринолог, сега свиквам да се храня по 3 пъти на ден. След това, може и на 2 да пробвам, по собствено желание, а не заради малки терористи😂.

# 638
  • пак там
От това, което чета, по-скоро имате проблем с достатъчното количество мазнини, а не калории.

Симптомите според мен са от липса на мазнини.

# 639
Не виждам връзка с висока кз и пищене на уши.
Може да има нещо индиректно, знам ли.
На мен са ми пищели. При мен поне е от намалена консумация на сол.
Когато я увелича - спира.
Че по празнинци и цикъл ям разни неща, нищо не пищи.

# 640
По-скоро пищенето е свързано с кръвно налягане и налягане в средното ухо. А нетърпенето на глад може и да е психо-емоционално. Просто малко воля се иска.

# 641
И аз си мисля също, че и кръвното играе роля, но са ми пищели и съм се чувствала добре.
А за нетърпенето не глад, няма нищо общо с волята, дъвчели сме това вече 34 теми.

# 642
Не е кръвното момичета, то си е ок. Пищене в ушите се наблюдава при диабетиците, така че връзка някаква има, но сега не ми се рови за това, че и други дертове си имам, просто споделих информация, която би могла да е полезна на някого. Гладът е възможно да е на емоционална или психологическа основа,  както и на по-малко от нужното мазнини.

# 643
Има инсулинов глад. Това е.
Емоционално преяждане и аз съм имала.
Тогава няма глад. Има нужда да се натъпчеш, за да се успокоиш, но това не се случва и ти става още по-гадно.
Говорим за изпитване на истински и силен глад, който идва само от висок инсулин.

# 644
Възможно е покрай малките прегрешения по празниците да съм вдигнала инсулина. Иначе въглехидрати получавам предимно от зеленчуците и малко млечни. Не ям зърнени, плодове, сладко.. ще коригирам нещо и ще видя как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт