Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 560
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Todi, възможна е промяна в кръвното. Преди като бях с много кила ту високо, ту ниско.
Откакто съм си на режима проблеми нямам.
Наистина храната си влияе.

Защо да не пуска изследвания? Какво пречи вируса? А и е било преди 2 месеца.
Да, пропуснах тат и мат.

# 541
Всичките свързани с щитовидната жлеза ги правих Юни тази година, даже с ендокринолог се наложи да говоря понеже видяха някакви възли. Доктора каза да не се притеснявам, много са, но са малки пък и хормоните са ми в граница за сега. Препоръча тест на една година, така че реших да не ги правя сега пак Simple Smile

# 542
Аз искам да се оплача от ужасно сърцебиене след като вчера към 21ч. с умната ми глава изядох 100гр(да, 100) 85% черен шоколад. Ставах, лягах, изчистих една огромна кухня в 3а.м., пак легнах, но сърцебиенето не спира. Излязох после в 4а.м., навъртях 10км..легнах, но не спира и до сега. Въобще не съм спала, не знам какво си направих с този шоколад. Пих валидол мента/глог.

Случвало ли ви се е такова нещо, ако някога сте прекалявали. Аз в ежедневието си не приемам никакъв кофеин, но започвам да се притеснявам.

# 543
Не мисля че е от шоколада.

# 544
Едва ли е от шоколада.Пълнолуние е!

# 545
Яла ли си откакто яде шоколада? Изпий един айрян с повечко сол и виж дали ще има подобрение.

# 546
На мен ми е помагало за сърцебиене следното - задържаш дъха си, колкото можеш повече, така поне 4-5 пъти. Кардиолог ми го е казвал.

# 547
Благодаря за отговорите, но аз съм си сигурна, че е от шоколада, просто пулса ми е 78 цяла нощ/ сутрин, а иначе нормално е някъде 56. Аз по принцип веднага реагирам на кофеин, понеже кафе да съм пила 10 пъти в живота си и дори зеленият чай ми е силен.

Ядох преди 1 час иначе, ще врътна едно айрянче, мерси.  Абе човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи..

Arwen  - точно това правих преди 5 минути. Наистина помогна до някаква степен.

# 548
Здравейте на всички!

бързам да си споделя резултатите, както се очакваше не са прекрасни, но ще се боря с нокти и зъби, най вече със зъби Simple Smile да оздравея ....

Скрит текст:

И тези за щитовидната от Юли месец тази година се оказаха даже:

Добавям и гликирания хемоглобин че не беше илзязъл отдеве. УжасТ това ме потресе вече, спешно трябва да се взимам в ръце!!!!!!!!

Имам си и някакво възпаление даже, но ще го разучавам след нова година! Забравих да си занеса стерилна урина, от където мисля че е проблема. Лятото се борих с цистит, уж се бах изчистила ама с тоя Ковид не се знае какво пак е дошло.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 15:00 от Todi

# 549
Аз не казвам, че моят пулс е нормален (към 75 средно), но 56 не е ли ужасно нисък? Дори и за спортист.

# 550
Тоди, не ги разбирам тези референтни за антителата (и моите последния път са някакви които не ги разбирам), обаче обикновено "целта" е да има възможно най-малко антитела, не просто да си в референтните. Жалко, че не е изследван и феритин...Подобно желязо е ниско принципно, но ме озадачават ЖСК и ТЖСК- обикновено при недостиг на желязо ЖСК висок. Може да е и от ковид паднало желязото. Обаче ниско желязо влияе и на ЩЗ която има нужда и от желязо. Б 12 ти е на ръба на латентен дефицит, но аз не бих пила Б 12 докато не се уверя, че желязото е добре. Инсулинът ти е "завиден", триглицериди, КЗ и др. предлагам ги знаеш за които ще се бориш "предимно със зъби"? Simple Smile
Аз похвалих ли се, че имам подобрение при ЩЗ? ТСХ от около 3,5 най-накрая е паднало до малко над 2, има подобрение и в конверсията на Т4 към Т3. Антителата са ми в някакви референтни които виждам  за първи път:

Елора, ти виждала ли си ги тези референтни??? Thinking
А по отношение на 100-те грама шоколад 85%- аз толкова изобщо не мога да изям чист, 1-2 квадратчета са ми толкова наситени като вкус, че не мога повече (освен ако не е вложено в някакъв мус, сладкиш и т. н.). Та не се учудвам, че на някой може да му въздейства това количество. Защо не, ако е по-чувствителен към някои вещества? Е, на мен със сигурност ми влияе и Пълнолунието- последните 2 нищо ставам до ВЦ по 3-4 пъти, а по принцип не се будя изобщо заради ВЦ...И стаята ми "гледа" към Луната, още като погледна към прозореца знам, че е Пълнолуние Grinning

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 15:41 от dolce miele

# 551
Не ги разбирам тия хормони на ЩЖ. Долче, ти пиеше допълнително хормон за жлезата или бъркам.  Аз продължавам с кортикостероидите , но Тсх ми е 8. Чак януари съм на преглед, до тогава няма да се изследвам. Предписаха ми да пия селен по 200 мг на ден, та въпроса ми е с какво трябваше да се комбинира- с цинк или с вит Ц? Или беше с друго ?

# 552
Тоди, не ги разбирам тези референтни за антителата (и моите последния път са някакви които не ги разбирам), обаче обикновено "целта" е да има възможно най-малко антитела, не просто да си в референтните. Жалко, че не е изследван и феритин...
Еххх това го забравих!!! Писах си го в списъка но ми заби ексела и после отиде зян! Нищо аз след нова година ще трябва да се занимая с цистита не пречи да ме боднат още веднъж! Simple Smile

Благодаря за думите иначе. Аз с желязото винаги съм била зле, даже пиех някакви хапчета по едно време за анемия или там каквото беше, сега като видях че ми е влязло в някакви норми даже се изненадах Simple Smile но е ясно че е гранично и трябва повечко да му обърна внимание. Аз съм много против хапчетата но в слуачая за съжеление храните които се препоръчват са ми противипоказни за жлъчката и така Simple Smile.

В един кръг си се въртя, ама ще го разплета едно по едно. Хванала съм се на хорото и го играя, хич не искам да се пускам Wink. Колкото повече чета и се образовам, толкова повече разбирам че съм зле, но пък и толкова повече знам че мога да се справя, и ще намеря начин Simple Smile

# 553
Колкото повече чета и се образовам, толкова повече разбирам че съм зле, но пък и толкова повече знам че мога да се справя, и ще намеря начин Simple Smile
Така е! Но наистина, знае ли човек къде е проблемът, намира и решение за него. Simple Smile А случайно да имаш таласемия?
Елица, да, приемам Л-тироксин за ЩЗ. И добре, че е така! Аз при ТСХ 4,160 се чувствах ужасно, а и Т4 и Т3 ми бяха на дъното (мисля, че от ниския Т3 ми бяха най-неприятните симотоми). Но чак сега, повече от половин година след като започнах хапчетата за ЩЗ, ТСХ ми падна близо до 2, както и се подобри конверсията  (предния път Т4 беше много добре, почти на макс, а Т3 беше на минимум и падаше още...). Simple Smile

# 554
Arwen възможно е малко да съм снижила стойностите, но мисля, че не е повече от 62, т.к. все съвпада с долната граница на кръвното, което ми е по принцип 80-85/60. Аз реално си го меря само вкъщи покрай майка ми, понеже нямам свой апарат, та по спомени. Щеше да ми е интерсно да проверя вчера в 4 сутринта колко е било.

За желязото (може би си го знаете), но се абсорбира най-добре с вит.С. А пък растения като спанак, домати, бобови, бадеми и продукти богати на фибри пречат на усвояването на минерали като магнезий и желязо, заради съответно оксилати и фитоева(ли беше) киселина. Най-добре с една чушка да се приема 😀. Аа и ествествено далече от млечни продукти (извинявам се, ако тази инфо вече си я знаеш). А бе сложно е с желязото.

doelce miele аз съм си лакома, имам проблем с волята, а пък като ми е скучно съвсем. Вие тук като ви чета железни мацки сте. Едно блокче и сте 6.😎

Общи условия

Активация на акаунт