Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 68 989
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 3 096
Момичета, помагайте Simple Smile Навила съм си на пръста, че ми се прави най-вкусната шоколадова торта, но искам да я направя с бял шоколадов крем, евентуално с парченца праскови. Но кремовете и мусовете в рецептата не ми харесват поради различни причини. Та, има ли такъв крем/мус с бял шоколад, който да се приготвя бързо и лесно и да не трябва да престоява в хладилника 12-24 часа Grinning

# 316
  • Мнения: 2 859
Момичета, помагайте Simple Smile Навила съм си на пръста, че ми се прави най-вкусната шоколадова торта, но искам да я направя с бял шоколадов крем, евентуално с парченца праскови. Но кремовете и мусовете в рецептата не ми харесват поради различни причини. Та, има ли такъв крем/мус с бял шоколад, който да се приготвя бързо и лесно и да не трябва да престоява в хладилника 12-24 часа Grinning

Бърз маскарпоне крем

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

•   500 г маскарпоне;
•   400 г заквасена сметана;
•   ½ чаша пудра захар;
•   200 г бял шоколад;

Маскарпонето се разбива с миксер заедно с пудрата захар. Добавят се сметаната и след това разтопения и охладен бял шоколад.

Шоколадов мус

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

•   200 гр. крема сирене;
•   150 гр. готварски шоколад плюс 25 гр. масло /разтопяват се/;
•   500 мл. сметана;
•   ½ ч.ч. пудра захар.

Към крема сиренето се добавя разтопения шоколад и се разбива добре. Към тази смес се добавя разбитата сметана със захарта.

# 317
  • Viena
  • Мнения: 3 977
Пробвай с бял шоколад Линд,много добре става.

# 318
  • Мнения: 3 096
Охххх, тръгнах да ви се оплача и да питам що така не ми се разби белият ганаш и се сетих... Правих го по следното съотношение:

За шоколадовия ганаш:
150мл сладкарска сметана
150гр бял шоколад


Само, че при мен 200 грама бял шоколад, обаче вместо 200 мл сметана (ползвам лидълска), току-що се усетих, че сложих две кутии, т.е 400 мл... И съответно си остана течно. Има ли какво да направя утре с разтопения шоколад и сметаната? Щото вече е твърде късно и ми се спи ужасно много Unamused

# 319
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
То белия ганаш изобщо не е в тази пропорция, за него е 1 част пълнонаслена сметана към 3 части бял шоколад. Или 200гр сметана и 600гр бял шоколад. Иначе това, което си получила спокойно можеш да сложиш в хладилника да се охлади добре и утре да си го разбиеш все едно си е сметана, просто няма да трябва да добавяш захар. А след това разбитата шоколадова сметана я в някой сладкиш, я с плодове, или пък с бисквитки, а може и да я замразиш и като сладолед да я хапнете, или пък като добавка в кафето, ох лиги ми потекоха... Само не го хвърляйте, моля, вече ми се плаче като прочета, че някой опитал да прави крем някакъв, ама не станало и крема заминал в коша....

# 320
  • Мнения: 3 096
Аз затова питам, 400 мл.сметана и 200 гр. шоколад Scream ще е грехота да заминат в кошчето Unamused и ще ме заболи сърцето Simple Smile) Но сместа така и не се разби, въпреки, че беше в хладилника...

Иначе от тук взех пропорцията, която е 1:1, а аз по грешка добавих две части сметана: https://sallysadventurebook.blogspot.com/2017/04/blog-post.html?m=1 Утре може би ще пробвам мус да направя, щото блатовете останаха без крем.

# 321
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
А колко % масленост беше сметаната? За да се разбите трябва да е животинска сметана поне 30% или повече и ѝ трябват поне 12 в хладилник.  Ако вчера не е станало пробвай днес пак.

# 322
  • Мнения: 3 096
Добро утро! Вместо да се излежавам в неделя сутрин, аз се будя с мисълта "ох, какво ще я правя сега тази торта?!" Smiley Сметаната беше 30% масленост. Възможно е да съм я загряла повече от необходимото преди да полея шоколада. Ще пробвам пак. Чудя се дали да загрея пак шоколадовата смес и да добавя още един шоколад. Или да я ползвам да напоя блатовете. Но ще стане твърде тежка като направя допълнително и крем Rolling Eyes

Редакция: Успя да се разбие Smile

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 10:33 от Dark_Chocolate

# 323
  • Мнения: 8 046
Dark_Chocolate, вероятно можеш да загрееш отново, но, за да се получи евентуално бял ганаш ще ти трябва още поне кило шоколад, което е безумно количество. Не знам дали няма да се получи нещо, ако добавиш черен шоколад и след като се охлади да се пробваш тогава да разбиеш.
Да префасонираш сместа и да използваш за огледална глазура.
Би могла да разбиеш маскарпоне и да добавиш част от шоколадовата смес, за да получиш някакъв крем, който да използваш за тортата.
Или да пробваш да сгъстиш сместа с някое яйце и брашно или нишесте и да се получи нещо като сладкарски крем.
Да загрееш леко сместа и до сложиш желатин в нея, отделно да разбиеш сметана и да добавиш към нея шоколадовата смес.
И към маслен крем би могло да се добави.


А, ти вече си с справила Hands Thumbsup.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 10:52 от 2в1

# 324
  • Мнения: 7
Здравейте! Моля за помощ Simple Smile Ще правя най-вкусната шоко торта, но се колебая за кремовете. Към изпробвалите я, с кой крем ви допада най-много? Знам че всеки е с различен вкус, но все пак да питам. Тортата ще е за важен повод, а нямам време да пробвам. Благодаря Simple Smile

# 325
  • Viena
  • Мнения: 3 977
На Купенска ли? Аз лично правя шок. мус с шоколад Линд, както и какаото е на Линд. Винаги е превъзходна.

# 326
  • Мнения: 7
Да, за нея става въпрос, а може ли да споделите рецепта за муса?

# 327
  • Viena
  • Мнения: 3 977
Правя я и с яйцата и без тях.

# 328
  • Мнения: 7
Благодаря! Нещо и за чийз крем си мисля, но ще видим какво ще забъркам Simple Smile

# 329
  • Мнения: 9 839
Здравейте!
Снощи ядох много вкусна торта Шварцвалд от сладкарница.
Хрумна ми да ви питам само от какао ли стават такива почти черни блатовете?

Общи условия

Активация на акаунт