Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 69 017
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Ровенето в тортената и библиотека и търсачката на форума не помогнаха, та да попитам тук

Торта топка как?  Ако сте правили приемам всякакви съвети.

Аз имам формата на Уйлтън, ще я покрия с фонтан.
Едната идея е да я направя като сладък салам, ще има и друга торта на партито, та няма да е проблем ще не е точно торта.
Другата идея е да направя нещо подобно на тортата с рола, като за пълнеж ще сложа плодове, ганаш и парченца торта.
Трето е да си изпека торта в двете полукълба, да нарежа и да сложа крем, сглобя и т.н

Измазването под фондана е ясно, декорацита ясна, само тортата не е

# 436
  • Мнения: 1 593
https://www.mycookingbookblog.com/torta-futbolna-topka-football-cake/
Това е топка торта. Много е ефектно, но не съм сигурна как се реже на парчета, като е цялата сфера. Правила съм половинка. Половин топка е лесно, и по-стабилно.

# 437
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Благодаря, тази и аз я видях.За рязането лесно, ще сложа подложка посредата и после ще имам две полукълба  Simple Smile

# 438
  • Мнения: 199
Здравейте,
не съм кой знае какъв майстор на тортите и най-вече на тези, покрити с фондан, но реших да изпробвам и да направя такава за рождения ден на мъжа си. Дойде ми една идея и за нея ще ми бъде необходим. Тортата ще бъде шоколадова, с поне 5-6 блата, с диаметър 20-22см  и искам да я покрия с шоколадов фондан.
Въпросът ми е какво количество ще ми трябва и от къде(физически магазин) мога да намеря такъв?

# 439
  • Мнения: 199
Уважаема група, преди няколко дни пуснах пост и зададох въпрос за това, от къде мога да си купя шоколадов фондан или марципан, с който да покрия торта с размер ф20-22см и височина най-много 20см. Докато чакам отговора ви поне намерих от къде мога да си купя такъв. Интересува ме обаче какво количество ми трябва, за да покрия с него тортата? 200гр, 250гр, 1кг......?!
Рожденият ден на мъжа ми е следващата седмица, така че се надявам на своевременни отговори от ваша страна, за да не тичам до магазина в последния момент.

Благодаря!

# 440
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Купи си поне 750гр, ще ти остане много материал след като покриеш тортата, но когато имаш повече материал се работи по-лесно.

# 441
  • Мнения: 4 263
Здравейте, и аз с аматьорски въпрос. Ще правя торта с блатове по Най-вкусната шоколадова торта, но кремът искам да е бял с ягоди. Мислех да е с маскарпоне (имам 500 мг), две опаковки разбита сметана (400 мл) и евентуално да добавя малко от сладкарската извара на Лидл за обем Grin или да измажа първо с нея. Или и двете - хем да измажа, хем да сложа в крема? Та, имам два въпроса. Първият е, да спестя ли изварата в крема? А вторият - прясни, нарязани ягоди в крема, при сглобена вечерта торта лоша идея ли са? Дали няма да се разводни кремът и да се разтече после? Давайте акъл, че ще е за свеки, да не се излагам Joy

# 442
  • Мнения: 8 047
Барбалена,  аз я правя точно с маскарпоне, крема сирене тип Филаделфия, което ти можеш да замениш с изварата и разбита млечна сметана. Понякога вместо крема сирене добавям заквасена сметана, понякога прясна сметана или пък сладкарски крем. Общо взето импровизирам с наличното в момента. Върху крема слагам нарязани пресни ягоди като оставям няколко за украса, които потапям в шоколад.

Скрит текст:
Кофти снимка на такава торта, но е от преди 5-6 години

# 443
  • Мнения: 4 263
2в1, благодаря Flowers Hibiscus Чудих се дали да не я сглобя утре, че много се колебаех по въпросите, които зададох по-горе, но нали съм нетърпелива, а и тортата ще се яде утре по обяд, реших да карам по усет Grin Извара не сложих, защото ми се стори, че ще пусне вода, а и все още не мога да възприема вкусът й за торта. Утре ще я пробвам със захар, защото мисля да я измажа острани точно с изварата. Натроших "шапката" на големия блат и с трохите ще я украся отстрани, а отгоре сигурно ще декорирам с нарязани ягоди. Няма да е така ефектна като твоята, но който чака последния момент, така ще е... Дано поне на вкус е добра и ягодите не разводнят прекалено много крема Simple Smile

# 444
  • Мнения: 8 047
Барбалена, добре си я сглобила вече. Всяка торта е хубаво да престои поне няколко часа преди да се хапва. Ягодите няма да разводнят крема. Поне на мен не ми се е случвало, а слагам доста. Но не ги обърквам с крема, а ги нареждам върху него.
Аз също не си падам много по извара в сладкиши, но с кремообразната на Лидъл нямам проблем, защото няма толкова изразен вкус на извара и консистенцията е различна. А като я смесиш с другите продукти съвсем не се усеща. Естествено, всичко си е въпрос на индивидален вкус, но с проба-грешка всеки може да си намери неговата рецепта.

# 445
  • Мнения: 4 263
Тортата беше разкошна Scream Сочна, пухкава, ягодите добавиха страхотна свежест. Не можем да се спрем да ядем. Даже почти не остана.

Добавих ягодите в крема и имаше лек дъх на алкохол, макар че и капчица не съм добавяла Smile

# 446
  • Мнения: 34
Здравейте, мами. Намислила съм да правя торта за 70-годишен юбилей с формата на самите цифри, тоест две отделни торти с цифрите 7 и 0. Взех от най-големите подложки, които намерих - 60/40см, вероятно обаче ще трябва да я срежа на две, тъй като няма как да я прибера в хладилника иначе.

Можете ли да ме посъветвате за платките и крема, мислех да направя пандишпанови блатове или тези за червено кадифе, но без  боята.
А за крема - баварски, но с повече желатин.
Основния проблем е, че празника ще се състои на друго място и ще има поне час път до там, съответно тортата трябва да издържи.

Извинявам се за дългият пост.
Ще се радвам на всякакви полезни съвети Simple Smile

# 447
  • Мнения: 4 263
Качвам снимка на рошавата ми торта от миналата седмица. Решила съм да си взимам ацетатна хартия, защото едвам успях да измъкна тортата от ринга Flushed

Трябваше отстрани да я облепя с трохи от "шапката" на блатовете, но нямах време, а и нямаше как, та се получи гола торта Smile Но както споменах, беше невероятно вкусна и пухкава Heart Eyes

https://i.postimg.cc/h4MVmHkQ/IMG-20220417-181941.jpg

# 448
  • Мнения: 5 714
Момичета, може ли идеи за блатове/ торта без мляко/млечни и масло в състава.

# 449
  • Мнения: 72
Здравейте, мами. Намислила съм да правя торта за 70-годишен юбилей с формата на самите цифри, тоест две отделни торти с цифрите 7 и 0. Взех от най-големите подложки, които намерих - 60/40см, вероятно обаче ще трябва да я срежа на две, тъй като няма как да я прибера в хладилника иначе.

Можете ли да ме посъветвате за платките и крема, мислех да направя пандишпанови блатове или тези за червено кадифе, но без  боята.
А за крема - баварски, но с повече желатин.
Основния проблем е, че празника ще се състои на друго място и ще има поне час път до там, съответно тортата трябва да издържи.

Извинявам се за дългият пост.
Ще се радвам на всякакви полезни съвети Simple Smile

https://www.irenkata.com/archives/2513.Правила съм тази,като я транспортирах 80км и трябваше да се консумира на другият ден,също не я събрах в хладилник,но беше зима и я оставихме навън.Издържа без проблем,като даже не се възползвах от опцията с желатина.Успех

Общи условия

Активация на акаунт