Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

• 69 008
  • 750
  •   2
Отговори
# 375

а и са доста по-вкусни, фонданът не се яде направо Wink
Въпрос на вкус . Аз обичам фондан , но хубав. Покрай мен никой не харесва марципан, а за шоколада всеки си е с неговите претенции.

# 376
Всеки един материал си има своите предимства и недостатъци, аз лично обичам да работя и с фондан, и с крем, както и с айсинг, гъмпейст, вафлена хартия, шоколад - както поотделно, така и много често заедно. Има неща, които не стават само с крем, както и обратно - супер неподходящи са за фондан. Въобще не се вълнувам каво е модерно и какво не - единствено ми е важно какво на мен ми е забавно и какво точно ми се прави в момента.

# 377
  • Viena
Аз точно обратното. Интересувам се ежедневно от нови техники, обучавам се от най-добрите в световен мащаб. Опитах се дам приятелски съвет, но в тази група са от доцент нагоре и не приемат критика и съвет. Аз ще продължавам да участвам на световни състезания и да съм винаги в челните места, наред със супер известни сладкари, а съм само любител...... и успех с лидълския фондан 😀😀😀😀

# 378
Emma, въобще не съм приела мнението ти с лоши чувства, само си казвам моето. В темата пиша за първи път от мнооого години /имах друг профил/, случайно я открих и ми стана едно носталгично  Simple Smile  Световните състезания пък какво общо имат в случая? Аз също имам медали в световни състезания, дори плакети за първенство в определена категория, но мнението ми продължава да е, че винаги си правя каквото на мен си ми харесва и което е близо до моята естетика, без да се съобразявам с модата и тенденциите Simple Smile

# 379
  • Viena
Дори не ми се коментира повече, аз говоря за страхотни нови модерни техники, материали, оцветители, рецепти....., но селото си е село. Сори.

# 380
  • WonderLand
Абе Ема, какви модни техники, какви 5лв като говорим за розова торта с Пепа Пиг за момиченце на 3 приготвена от мама-любител? Знам, че не знаеш за какво говоря, защото 100% не си прочела питането на titkata, от което тръгна цялата дискусия за фондана...

# 381
Дори не ми се коментира повече, аз говоря за страхотни нови модерни техники, материали, оцветители, рецепти....., но селото си е село. Сори.

Наистина ли ме нарече селянка? Не ти прави чест...
Показвам малко моя работа - както казах работя с всякакви материали - където е необходимо има фондан и където е излишно - няма Simple Smile , но въпреки това не мисля, че имат селско излъчване Simple Smile И хич не ми пука за световните тенденции - честно Simple Smile За мен е важна естетиката на първо място и собственото усещане за стил. Толкова глупави и откровено грозни тенденции има понякога, че за мен е обидно като папагал да ги повтарям. А когато някоя от тях е наистина добра и интересна - тогава винаги я пречупвам през стила си.

# 382
Хлъц!!
Vanilla, страхотни творения, впечатлена съм! Heart Eyes
Хора, не падайте толкова ниско....

# 383
Всеки следящ модните тенденции би познал работата на Vanilla. Радвам се че такива,, селяни,, съществуват без да парадират с модните подиуми. Винаги съм се възхищавала на работата ти.

# 384
  • Viena
Въобще не съм визирала Ванила, няма как да стане-тя е творец и работи със сърце и душа. Имах предвид другото мнение,от грозно по-грозно.

# 385
Здравейте! Искам да направя такава украса за торта
Скрит текст:
Какъв фондан да взема - съхнещ или несъхнещ. И след като я украся може ли да я държа в хладилник?

# 386
hoaxy, за обличането винаги се ползва несъхнеща. В твоя случай всичко можеш да направиш с нея. Само фигурките отгоре ще трябва да им сложиш клечици, за да стоят прави. Хубаво ще е тях да ги направиш няколко дни  по-рано, за да могат малко да позасъхнат или фондана за тях да смесиш с малко тайлоза, която ще им помогне да изсъхнат.
Аз съм държала в хладилник, проблем не съм имала. Някои момичета са се оплаквали от евентуален конденз.

# 387
  • WonderLand
hoaxy, ако хладилника е no frost най-вероятно няма да имаш проблем, иначе тортата ще се "изпоти" , което не е причина да не я слагаш, просто я сложи в затворека картонена кутия, която да обира влагата. При ваденето на тортата ако я внасяш в топла стая е хубаво да я оставиш в кашончето или кутията за известно време пак заради влагата. Иначе колкото и да е изпотена тортата на края ще изсъхне, не се притеснявай.
За фондана - какъвто и да вземеш направи горните фигурки малко по-дебели, за да не падат и да не се огъват. И ако можеш ги направи например ден - два по-рано за да не е съвсем мек фондана когато ги слагаш върху тортата.

# 388
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Искам да направя тази торта за рожден ден
Скрит текст:
Първо, в рецептата има лимонова кора и 60-100 мл лимонов сок, и въпреки че много обичаме, рожденичката е алергична, мога ли да заменя с нещо или да го пропусна? И второ пише 400 гр сметана 20% (това заквасена ли трябва да е  Thinking ) и 500 гр сливок 30% ( това предполагам че е течната сметана за разбиване , напр тази от Лидл) ?
Благодаря предварително Simple Smile

# 389
  • София
Количеството на лимона в тази рецепта не е за пренебрегване. Не знам дали се слага само за вкус, но ако е така, а той перфектно се връзва с вкуса на малината, си мисля че може да се замени със същото количество алкохол или сироп. А за сметаните е така, както си написала.

Общи условия

Активация на акаунт