Счетоводител в нужда се познава 17

• 37 947
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • На плажа
Здравейте,може ли да ми помогнете да си изчисля осигуровките за тази година.
Самоосигуряващо се лице съм,на патент.Бях прекъснала дейност временно и от този месец започнах.
Аз ги изчислих така,но не съм сигурна дали е правилно
ДОО-650х14.80%=96.20лв
ДЗПО-650х5%=32.50лв
ЗО- 650х8%=52лв.
И още...виждам ,че ми търсят здравни осигуровки за април по декларация 7.Ще се премахнат ли,когато подам декларация  1 и си платя дължимите осигуровки?

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 22:09 от Дaни

# 331
  • София-Младост
Да, сумите са верни. Срокът за подаване на декл. 1 и 6 е до 25 число на месеца, следвсщ този, за който се отнасят.
Кой ги търси тези здравни за април преди да е изтекъл срок за ддеклариране?

# 332
  • На плажа
Ала-Бала Благодаря ти,в НАП  се виждат.В горния пост съм се объркала...от Април месец поднових дейност.

# 333
  • София
Здравното по декларация 7 няма да изчезне, ще Ви го търсят.

# 334
Здравейте, момичета. Може би е зададен подобен въпрос вече, но...кога и какво се подава, след прием на дете в ясла? Малката е приета на първо класиране, вчера (25.05.) я записахме, аз съм в майчинство до 03.2022г.

# 335
  • София-Младост
Здравейте, момичета. Може би е зададен подобен въпрос вече, но...кога и какво се подава, след прием на дете в ясла? Малката е приета на първо класиране, вчера (25.05.) я записахме, аз съм в майчинство до 03.2022г.
В момента предполагам нищо...Детето от м.09 ли ще започне да посещава яслата? Ако да, то от тогава вие няматеправо на този отпуск, връщате се на работа.

# 336
В момента предполагам нищо...Детето от м.09 ли ще започне да посещава яслата? Ако да, то от тогава вие няматеправо на този отпуск, връщате се на работа.

Да, от септември започва. Това ми беше въпроса -необходимо ли е преди това да се подаде някаква декларация?

# 337
  • София-Младост
Преди това не.

# 338
  • Over the rainbow
Здравейте. Имам нужда от помощ. Майка ми почина, а тя е собственик на ЕООД. Дружеството никога не е имало дейност и до миналата година сме подавали декларации за неактивност. Какво е нужно да направя, за да закрия дружеството? Дали бих успяла сама да го извърша или е нужно наемането на адвокат/фирма за това?

# 339
  • София-Младост
Здравейте. Имам нужда от помощ. Майка ми почина, а тя е собственик на ЕООД. Дружеството никога не е имало дейност и до миналата година сме подавали декларации за неактивност. Какво е нужно да направя, за да закрия дружеството? Дали бих успяла сама да го извърша или е нужно наемането на адвокат/фирма за това?
Обърнете се към адвокат.

# 340
Здравейте, занимавам се с логистика от скоро - съвсем ново поприще за мен. Нямаше кой да ме научи това онова и всичко разучавам сама. Та искам да попитам, ако някой е запознат, как стои въпроса счетоводно, когато получаваме върната стока от клиент по рекламация, но като се има предвид че стоката пристига от държава извън ЕС? По принцип има такъв митнически режим (реимпорт) и общо взето е на волята на митничарите дали ще я освободят безмитно. Но да кажем че пратката е внесена с нулеви мита, как се осчетоводява? Ако е клиента я връща с фактура на стойност 70 долара (тоест грешно е декларирал сумата), а всъщност първоначално е заплатил 300 долара и сега си ги иска тях, какво правим? Можем ли да му ги възстановим?

# 341
Здравейте, може би е обсъждан въпроса, но съм нова в тази тема, та исках да попитам собственик на ЕТ попълва ли декларация 1? Искам да уточня, че нищо не рабирам от счетоводство, но баща ми е собсвеник на ет попълва годишна данъчна дркларация и доколкото разбрах, изчисляват осигуровките за цялата година (роднина му води документите), но тези осигуровки не излизат в НОИ?

# 342
  • София
Здравейте, може би е обсъждан въпроса, но съм нова в тази тема, та исках да попитам собственик на ЕТ попълва ли декларация 1? Искам да уточня, че нищо не рабирам от счетоводство, но баща ми е собсвеник на ет попълва годишна данъчна дркларация и доколкото разбрах, изчисляват осигуровките за цялата година (роднина му води документите), но тези осигуровки не излизат в НОИ?

Здравейте,
Ако ЕТ осъществява дейност подава Декларация обр. 1- може еднократно за цялата година или всеки месец. За изравняването подава Декларация обр.6 - до 30 април на следващата година.

# 343

Здравейте,
Ако ЕТ осъществява дейност подава Декларация обр. 1- може еднократно за цялата година или всеки месец. За изравняването подава Декларация обр.6 - до 30 април на следващата година.

Много благодаря за отговора. А можем ли сега да подадем за изминали години декларация обр. 1? Декларация 6 е подавана.

# 344
  • София

Здравейте,

Много благодаря за отговора. А можем ли сега да подадем за изминали години декларация обр. 1? Декларация 6 е подавана.

Зависи за кои рискове е осигурен. Заявено е в първоначалната декларация или в началото на годината - говорете със счетоводителя си.

Общи условия

Активация на акаунт