Любители на Котки - Тема 153

• 33 216
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Омлет ли правиш?

Много е любопитна, ако има нещо на котлона, но си гледа отдалече за по- сигурно.
Трицветно женско сурикатче!
Бубалеса, радвам се, че вече си оздравяла и на работа. Дано да нямаш остатъчни проблеми с гадния вирус.

# 76
Благодарим за новата тема! Обичам първите страници с всичките данъци в тях ❤  Барби , напълнихте ми сърцето ❤

# 77
  • Страната на чудесата
И Късметка е тук при  космалявата банда ...
Дискриминация!😆
Кокошка-носачка за данък

# 78
  • Варна
Вай, верно, без да искам ....

# 79

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 20:49 от малката лисичка

# 80
И аз да си платя данъка

И да попитам, вашите котки хъркат ли? От известно време забелязвам, че Ая хърка като спи. Не винаги, но се случва често. Все едно и е запушен носа и не може да диша. Иначе като е будна си диша нормално.

# 81
  • Варна
Късметка го прави, точно сякаш и е запушен носа, ама си е баш хърканица. Че и попръцква на моменти ...

# 82
4уе, много готин сурикат!

За 10 годишното коте с подути млечни жлези, бих потърсила мнение и от нашата клиника
http://svetiserafimvet.com/

Ние се кастрирахме там на 8 месеца. Май месец 2019 ни излезе 106 лв като 50 бяха за кръвни изследвания. Предложиха ни резорбиуеми конци, с 10 - 20 лв по - скъпи. Отказахме и сложихме фуния. Май имахме и избор за упойката. Инжекция избрахме. Прибрахме си я същия ден. Мина бързо и безпроблемно.
Да убедя майка ми да го направи беше много по - трудно. Само форума и вие я убедихте. Благодаря ви!

Миналия месец се заговорих с колежка. Има 4 годишна котка. Била некастрирана защото са в апартамент. Взела си бебе момче и решила да кастрира женската. Завела я там. Казали й, че й остава месец живот заради тумори и разсейки.  200 лв е излязло да я кастрират и изчистят. Объркали размера на фунията, тя отворила раната. Пак там я оправили. Колежката е болнични заради децата, а още въпроси бих й задала.

Там работят млади мъж и жена и си обичат професията. Ходихме с майка ми да питаме за котешко акне. Не ни дадоха нищо без да я видят и да й пуснат микробиология - 12 лв. Не ги намерихме, сменихме пластмасовите купички за вода и храна и то изчезна.
Но не са търгаши исках да кажа ...

П.П. Мисля, че освен мен още една съфорумка ползва техните услуги. Не помня коя е, но ако желае - да сподели доволна ли е от техните услуги.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 21:18 от Зуки Су

# 83
  • Между гори и планини
И хъркат и говорят на сън редовно. Чери и Кети. Освен това Кети страшно много се лигави като я галя и е много щастлива, направо не може да преглътне слюнка. Чери поне го контролира.

# 84
Благодаря ви за отговорите, момичета. Успокоихме ме, че се бях притеснила да не е нещо болна🤗

# 85
И моята Мая говори насън. Като е топло и седна на стола на терасата само като ме види и скача в мен, просва се по гръб и заспива и от време на време сладко примърква, ама е ясно, че спи.
Опитах се да я накарам да влезе в къщата, защото навън валеше и беше студено, обаче я е страх. Ако оставя вратите отворени идва чак до хола, дойде да разучи стаята, но щом затворя очите й стават огромни и започва да търси изхода. 😐 По принцип не пускам котките вътре, ама имаше една (изчезна от няколко месеца) + влизаше си сякаш винаги е живяла вътре и се качваше на дивана да спи 😀 Казах й на Мая, че е будала. 😀😀😀 Тя си е дългокосместа и няма как да й е студено, ама на мен ми е и не мога да стоя цял ден навън зарсди нея да я мачкотя.

# 86
И моята Мая говори насън. Като е топло и седна на стола на терасата само като ме види и скача в мен, просва се по гръб и заспива и от време на време сладко примърква, ама е ясно, че спи.
Опитах се да я накарам да влезе в къщата, защото навън валеше и беше студено, обаче я е страх. Ако оставя вратите отворени идва чак до хола, дойде да разучи стаята, но щом затворя очите й стават огромни и започва да търси изхода. 😐 По принцип не пускам котките вътре, ама имаше една (изчезна от няколко месеца) + влизаше си сякаш винаги е живяла вътре и се качваше на дивана да спи 😀 Казах й на Мая, че е будала. 😀😀😀 Тя си е дългокосместа и няма как да й е студено, ама на мен ми е и не мога да стоя цял ден навън заради нея да я мачкотя.
Нещо не проумявам...
"Моята Мая", а не пускам котките вътре в къщата...
И може да съм много рязка, но за мене подобно отношение към животинките е жестоко.
Да, въпреки че Мъри е затворник между четири стени (не исках такава участ за нея, но тя е много страхлива и единственото ходене до село беше огромен шок за нея, както и всяко излизане до ветеринар), но е по-добре, отколкото целогодишно да е на вън, и в дъжд, и в снежна буря. За мене най-щастливи са котките, които през деня вилнеят по двора, а вечер се прибират вътре, за да са защитени и на топло, щастливи и обгрижвани. Но по-добре затворници в апартамент, отколкото целогодишно на вън, без място, където да заспят спокойно на топло и сухо.
И ако котките излизат на вън, задължително кастрирани, редовно ваксинирани и обезпаразитявани.
А изчезналата преди месеци котка сигурно отдавна е станала звездичка на небето. Нямам повече какво да пиша, бясна съм!

# 87
Опитах се да я накарам да влезе в къщата, защото навън валеше и беше студено, обаче я е страх. Ако оставя вратите отворени идва чак до хола, дойде да разучи стаята, но щом затворя очите й стават огромни и започва да търси изхода. 😐 По принцип не пускам котките вътре, ама имаше една (изчезна от няколко месеца) + влизаше си сякаш винаги е живяла вътре и се качваше на дивана да спи 😀 Казах й на Мая, че е будала. 😀😀😀 Тя си е дългокосместа и няма как да й е студено, ама на мен ми е и не мога да стоя цял ден навън заради нея да я мачкотя.
Нещо не проумявам...
"Моята Мая", а не пускам котките вътре в къщата...
И може да съм много рязка, но за мене подобно отношение към животинките е жестоко.
Да, въпреки че Мъри е затворник между четири стени (не исках такава участ за нея, но тя е много страхлива и единственото ходене до село беше огромен шок за нея, както и всяко излизане до ветеринар), но е по-добре, отколкото целогодишно да е на вън, и в дъжд, и в снежна буря. За мене най-щастливи са котките, които през деня вилнеят по двора, а вечер се прибират вътре, за да са защитени и на топло, щастливи и обгрижвани. Но по-добре затворници в апартамент, отколкото целогодишно на вън, без място, където да заспят спокойно на топло и сухо.
И ако котките излизат на вън, задължително кастрирани, редовно ваксинирани и обезпаразитявани.
А изчезналата преди месеци котка сигурно отдавна е станала звездичка на небето. Нямам повече какво да пиша, бясна съм!
Котките са на село и не са само мои. Ходят в квартала и за тях се грижат всички комшии. Оставям им по 10 кг суха храна за 5 дни, а сега с хоум офиса съм всеки ден там и ги храня. Те са свободни животни и няма как да бъдат затворени. Бяха на съседа, който е възрастен и внуците му го взеха в София. Хайде да не прибързваме с епитетите и квалификациите, моля!!! И по спокойно с бесовете...

# 88
Извинявам се, но бяхте писали "моята Мая", което би трябвало да означава, че котката е ваша!
И аз храня уличните котки, но не ги обявявам за мои.

# 89
Недоволна , разбрам те, че си ядосана, но Арвен си е написала, че котката не иска да остане вътре. Моята котка също живее навън и лови мишки и врабчета, но я пускам само през нощта вътре, защото майка ми е алергична и не може да стоят заедно. Но пък в никакъв случай не смятам, че е жестоко.

Общи условия

Активация на акаунт