Любители на Котки - Тема 153

• 33 241
  • 753
  •   1
Отговори
# 90

Едно от любимите места за сън на Коко е на дивана, като обикновено се обляга на възглавниците като човек. Май ни имитира. Grinning

# 91
  • Между гори и планини
Е може да има къде на топло и сухо да спи котето, недей така.
Като правехме ремонт на къщата, нарочно оставих едно малко място на покрива (дървения сачак), откъдето котките ми могат да влязат в подпокривното пространство. Памук предполагам цял ден е там, защото сега е студено и мокро, няма как да спи в трънаците както обикновено лятото. Вечер се прибира за хранене, почти сух. Това подпокривно пространство е за цялата къща, стаята в която палим камината е много топла, а горе в дървен таван и сено. Спи като пън на топло, сухо и спокойно.
Котаракът Адолф пък дреме под навеса на къщата, оставена му е една вълнена черга. Когато не е пред вратата, значи е под навеса.
В момента цял ден котките ми са вън - вътре, портиери сме им станали, 3 вън, 1 вътре и обратното. Дремят вън кацнали на прозорците, но не искат да влизат. По това време всеки си намира място из къщата и дреме. Кети, като стара дама, топли кокали пред камината, Памук е на спалнята, Точка е на катерушката, Чери отиде в хола на полареното одеало.

Като заспя, всички ще искат да излязат, през 5 минути разлика.

# 92
Доня, не те визирах тебе. Напротив - твоите котки са много по-щастливи от нашите затворнички. Но винаги знаят, че имат топло място вътре и са добре обгрижвани. Но ми е много мъчно за всички, които нямат този късмет и няма къде да се подслонят в дъжд, сняг и студ.
И защо не се замислите за котешка вратичка с панти?

# 93
  • Между гори и планини
Не ги мисли селските котки, все има някой таван, или плевня да са на топло.

# 94
# 95
Не ги мисли селските котки, все има някой таван, или плевня да са на топло.

В село имаме точно стопанска постройка от едно време с останала слама и спи там. Отделно имаме още една постройка по протежение на цялата къща. Няма как да им е студено - то е 10 градуса. Взех я на ръце и влязох с нея вътре, но тя се страхува и започва да прави опити да скача. Да не говорим, че от едно време в мазето има направена дупка, те се мушкат там и спят върху бурканите 😀 друг е въпроса, че са дебелички и едвам излизат.
Бягала съм от работа, хващала съм такси само и само да мога да ги нахраня, защото ги мисля. Това са обгрижвани, добре хранени котки. Те ядат ппвече от мен и давам пари повече за тях, отколкото за мен за храна.
Аз не живея там постоянно, както Доня, колкото и да ми се иска. 😐 само лятото спим често вечерите.

# 96
  • Между гори и планини
Фейсбук ми бърка дълбоко в раните, редовно ми пуска снимки на милата ми Биби. Прекрасно коте беше, най-шантавото е, че понякога все едно чувам как мяука, да ѝ отворя да излезе...

Малкото ми сурикатче...

# 97
Преди години имахме котка Матилда при майка ми (първта ни, любима котка). В хола има дървен паркет и Матилда като ходеше по него той скърцаше. Сега като ходим при майка и стоя в хола, чувам понякога поскърцване по паркета. (Знам, че е от самия паркет, но като го чуя и се сещам за Матилда и ми става и хубаво и тъжно)

# 98
Данъци и от мен

Нико след вечеря и Дзаги

# 99
И при мен е така с Фин.
Зак/че и Фин,ама хайде той имаше късо носле/хъркат,дори Зак потреперва или не знам как му се казва из цялото тяло понякога,докато спи,примлясква най-редовно.Изобщо не спи спокойно.
На някой места смятат,че  е непресъщо за котките да живеят затворени между 4 стени,така,че наистина  епо-добре да си държим нервите.Когато една котка е обгрижвана,това,че може спокойно да се разхожда навън е само бонус за нея.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 00:42 от red soul

# 100
Мнооого хубави котачета! Много!
А на мен никак не ми е радостно днес... Sob
Моите хубавици се катерят по стените!?!?
Снощи ги видях двечките една зад друга покачени по тапета на колоната в коридора почти до тавана. Аз виждах надран тапет, но си мислех, че си острят ноктите и чаках да пренасочат тези упражнения на правилното място. В коридора имат дънер, не е като да нямат къде да драскат и да се катерят.

Да не говорим, че кроткото Страхливче е в период на отминаващо разгонване и с разстройство почти седмица вече, но пък стана не Страхли, а Беля за двама. Не само, че се катери по стените, не само, че си остри ноктите на страницата на дивана и висят конци, не само, че изпокъса с нокти и зъби пътеките в спалнята, а тази сутрин я видях качена на облегалката на дивана как къса дамаската с нокти. Има драскалка в кухнята, има котешко дърво с драскалки в спалнята. Но какво от това?!

Направо съм и бясна на тях, и притеснена как ще ги отучвам , и засрамена от всички вкъщи и от мен самата.
Имате ли идеи как да спасявам къщата?

# 101
Аз нямам,ама само да ти съчувствам...С Фин не успях да спася нищо,докато не мина едната година надра 3 стола и 1 диван от естествен акожа,килима на детето,масажната маса от кожа и завесите в другата къща,където вече беше на 4 год.Зак,засега е примерен-само свали мрежата на вратата за градината и довърши завесите от Фин.
Все пак,мога да те посъветвам да опиташ с рязане на нокти и с купуване и на вертинална и на хоризонтална драскалка,за да им улучиш предпочитанията.Някой препоръчват и тиксо за отучване на котки да не ходят някъде,ама Фин изобщо не се впечатли нито от тиксо,нито от цитруси-дори си играеше с тях Simple Smile Ако не ти с еполучи-варианта ти е само да скриеш ценните неща и да изчакаш да минат 1 година

# 102
# 103
Здравейте! Чета темата с интерес и днес реших да ви попитам... Много искам да си взема едно малко мъжко котенце.На каква възраст трябва да се кастрират? Много ме притеснява външното и вътрешното обезпаразитяване.Може ли да ми кажете какви лекарства трябва да се дават и на колко месеца? Също,ако може, да ми кажете лесно ли е възпитаването на котка? Породата съм решила да е Норвежка горска котка. Благодаря предварително!    Simple Smile

# 104
  • София
Благодаря за темата, Таня 💐

Не разбирам острите изказвания, когато някой сподели, че котката му е свободна и живее на двора, лови мишки и т.н.
Такава е природата на котките (не им е присъщо да се търкалят по дивани и килими- ние ги принуждаваме, задоволявайки собствения си егоизъм)...  
Моето мнение е, че е по-добре коте да живее на двора и да е обгрижено (нахранено, обезпаразитено, кастрирано), отколкото да е на улицата. Такова коте си има ДОМ.

Тази прекрасница ще живее на двора ако реши да остане при нас.

Храним я редовно, сложих хапчета за обезпаразитяване в храната й, ще я кастрирам ако намеря талон и ако допусне да я хвана. Направихме й къщичка, но тя предпочита да спи в сеното на съседа или в дървата (сама си е направила хралупка). Ще я науча, че вътре в къщата не може да влиза (то не че Блеки ще я допусне... той и от двора я гони). Но котето ще си има дом, ще го гушкаме, ще го галим, ще си играем, ще го гледаме и ще се грижим за него.
Така съм решила и не е необходимо някой да ми обяснява "Ау, ама как може!",  "Ама така не може!", "Потресена съм!" и т.н.  и т. н. И ние хората живеем на различни места, при различни условия, по различен начин...

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 14:51 от AnyHr

Общи условия

Активация на акаунт