Любители на Котки - Тема 153

• 33 248
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • на брега на морето
Едната ни котка е спасена миг преди да скочи под  колите; другата е оцеляла единствена след избиването на цялото й семейство. ММ непрестанно твърди, че са котки-затворници, но на вилата кола уби прекрасната им виладжийска котка. Свободна, раждаща два пъти годишно и котетата й винаги изчезваха. Така че аз смятам Рафаела и Нала за късметлийки с дом, храна, лечение и ходене след желанията им. В задния двор се беше завъдила чудно красива сиво-бяла котка; хранехме я всеки ден. Е, уби я някой мръсник от  кооперацията.

# 106
  • София
Данък и от мен.
Пазача или разсипника на елхи Simple Smile
От вчера до днес още три топки от елхата са унищожени и няколко гирлянда.

# 107
  • Велико Търново
Извинявам се за дългия пост 😊🤗
Котката на баба и дядо на село живее навън из двора. Баба понякога я вземат вътре, не я спират, но тя сама като цяло няма желание. Само в някакви големи студове влиза и ляга на радиатора на парното. Сиси е кастрирана, гледана като принцеса, нося на баба хапчета за обезпаразитяване, тя си записва кога и е дала и кога е следващото и така. За нея тя е детенце 😊 Толкова си я обичат, но да, живее навън. Има си място в постройки, които преди бяха за животни, там и е постлано, нагласено, влиза, излиза, когато си поиска, топло е вътре. Според мен ( и съдейки по фигурата и😁) си е щастливо и гледано животно.
Техни съседи намерили преди може би два месеца малко кученце изхвърлено извън селото. Баба и дядо го прибраха, дадохме му каквито лекарства е необходимо. Сега Сиси си има и другарче, спят си вечер заедно, а през деня по двора. Сиси обаче още му съска 😁

Не мисля обаче, че ги прибираме вкъщи от егоизъм. В повечето случаи са намерени и спасени душички, които иначе не биха оцелели навън или трудно биха живяли. За мен истината е някъде там, нека не сме крайни. Важното е да са гледани с любов Simple Smile

Ивекс, как сте?

Снощи бяхме пак за паразитите в ушите в клиниката. Казвам на док, че напоследък скача и хапе и че се тревожа да не се разгонва или да и има нещо. Има и вика, дивачка си е, която не е свикнала на обноски😂 Нищо му няма на котето. Това на носа, което ММ мислеше да не би да са гъбички и то нищо не е. Здрава и активна е, пу пу.

Снощи в клиниката ни разбрахме за едно коте тук в Търново, спасено от младо момиче, което ще трябва да се оперира в Стара Загора. Нашите ветове са го поели, но трябва операция там. Момичето събира парички, за да може да я направи, половината (от около 500лв) са събрани, остават другите. Ако някой може да помогне, пускам линк от фейсбук. Ние също се включихме. Иска ми се да покажем на това хубавото момиче, че има добри хора като нея още!
https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3613302502026605 … 406713514&d=m

# 108
  • София
От нета

# 109
  • София
Разбира се, че котетата ни са късметлийчета (спасени и прибрани, обгрижвани и много обичани ). 😻
Исках да кажа, че ги обичаме, независимо къде ги гледаме (но май не успях да го изразя).

Ето ми я и Мацоната... нейният "дом" е огромен- няколко декара двор и халета. И все скитори извън тази територия.
И всеки ден ми се свива сърцето, ако не ни чака сутрин, докато не се появи (понякога с дни я няма)... И много се страхувам за нея, защото кучетата не я понасят...

"Дай малко шницел и на мен"

Ммм...

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 18:16 от AnyHr

# 110
Бубе, добре сме, благодаря.
Още 8 дни. Joy
Уши не е доволен ми се струва, защото по цял ден е гушкан и целуван, а той е дивак и не обича нежности.
Котките на баба също живеят навън, вътре влизат само ако е адски студено, кастрирани, обезпаразитявани и им пращам често по Еконт храничка.
Сега дядо като го няма вече поне занимавка си има.

# 111
  • Между гори и планини
Дано не ви писне от мен и моите котки 🙄
Два селски котарака, след цял ден скиторене, уважават камината 😉

# 112
Храната прави борбата. 🤣

# 113
  • София
Ай хора, малко помощ с пухени дупета. Тук Пухчо три дни подред след тоалетна му се лепят цели топчета на дупето, предните дни беше лесно, но снощи беше ужас , наложи се да му къпем дупето и опашката, нещо страшно беше... Много го стресирахме. Акитата не са му меки, но нещо какво стана последните дни всичко му се лепи. Съмнявам се че нещо е със сресването, доста хубаво го сресвам и явно е по-бухнал. Не знам как става, не беше се случвало доста отдавна.

# 114
  • София
Хм, цял следобяд ви развивам някакви теории тук и накрая...
ММ излезе да пуши навън и го чувам да говори (Блеко опнал краци на хладилника, явно не си говори с него). Говори си с Муки (а тя лежи на прага на стаята, в която сме) "Ела, коте, ела! Като гледам, май няма да си дворно коте" 🤣
Та така...

Ей го и хазяйна 😻 (горе сигурно е 40 ° С)

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 20:36 от AnyHr

# 115
Доня, така благородно ти завиждам! Изпълнила си всичките ми мечти. Къща на село, двор, камина... Че и много котки! Последната не съм я изричала на глас, само много съм си я представяла. Stuck Out Tongue Winking Eye
Мисълта ми беше, че всеки път като гледам снимките ти пак се размечтавам и ми е много хубаво... Ама телефонът нещо не ме слуша и не ме остави да довърша.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 20:56 от djasra

# 116
  • Между гори и планини
Доня, така благородно ти завиждам! Изпълнила си всичките ми мечти. Къща на село, двор, камина... Че и много котки! Последната не съм я изричала на глас, само много съм си я представяла. Stuck Out Tongue Winking Eye
Много мило 🥰 заслугата за котките, поне последните 3 (Биби вече не е с нас) е на мъжа ми. Мъжът който се разсърди, когато взех Кети, после се разтопи като му донесох Чери.
Всъщност Чери е спасен от детето, беше толкова бъхлив, хиляди бълхи в една шепа коте. С детето отидохме директно на вет, да го третира, да не вкараме бълхи у дома. Човекът го напръска с нещо , направо го изкъпа, уви го е една пелена като новородено и котето заспа щастлив, че не го хапят. Дойде мъжът ми и го посрещнах с думите "честит ти син" и му връчих вързопчето. Мъжът ми реши да приберем Биби и Памук. Бяхме тръгнали за къпини и те излочиха на пътя. Всеки с едно гноясало око, без майка. Само се спогледахме, аз споменах, че ако не се лекуват инфекцията ще отиде до мозъка. И без да говорим, той взе Памук, аз Биби. Никакви къпини не брах, а гледах бебета, мих подрискани дупета, варих лайка, промивах очи...
Та котешката одисея е семейна.
И кучето което имаме е прибрано от двора на училището.

# 117
И кучето което имаме е прибрано от двора на училището.
Абе, щях да кажа 'само че в моята мечтана идилия има и куче', но реших, че няма да е много красиво. Joy
Пропуснала съм, че имаш и куче.

# 118
  • Между гори и планини
Ами кучо е дворен . Но въпреки това си има навес, къща, родопско одеало и детето го разхожда всеки ден по час. С нашите котки се разбира, дори Биби се галеше с него, тя беше много специална котка! Кучо лае чуждите котки, нашите не се страхуват от него.
За да е пълна картината, и кокошки имам и зеленчукова градина. Селска му работа 🤪

# 119
Какво стана с 10 годишната котка с подути млечни жлези?

Как е и котето на Барби?

Общи условия

Активация на акаунт