Любители на Котки - Тема 153

• 33 254
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Много сте изписали и чак нова тема. Благодаря! Ние за първа година от 9 години насам ще слагаме елха. Не знам Съза и Мариан как ще го понесат. Утре внучето на 2,5 г. ще украсяваме елхата с него, че в тях няма възможност за елха много е тясно. Ще разказвам после.

# 121
ПОследните 5 дни Шони е много ..приказлив..аз обаче съм блокаут ..хич не вдявам за какво ...нон ..стоп ми говори ..Маяу мяу ма-мууууу... ака, по 3-4 пъти на ден малко е кашкаво..сега си мисля дали нещо не му има..аман..
Сещам се обачe, той си е апартаментска котка, обаче аз не съм му давала, а и вет не е предлагал, никакво хапче за обезпаразитяване !!! Дали пък не е лошо да дам. В този ред на мисли казвайте моля, какво хапче да купя  и да дам за 6,6кг. змей.. което да е най- добре поносимо!
И с ваксинацията леко се забавям ..ама нали началото на Ноември го кастрирахме тогава вет каза да изчакаме.. да не се наслагват...а и после знаете че точно от тоя вет се заразихме с ММ с Ковид и адски тежко го изкарахме особенно аз..все още не съм ок напълно. Та мисълта ми е , че баш тоя вет ми е вече в черния списък, та за ваксината ще търся друг..препоръки също приемам. Мерси на всички дето ще отговорят😻

# 122
  • Между гори и планини
Вземи едни капки за врата, за външни и вътрешни паразити. Не се мъчи да даваш хапче на котка. Така е по лесно.

# 123
той ще го глътне ламя е няма драма, за какво външни ..домашен е

# 124
  • Между гори и планини
Защото капките до колкото знам са два вида - за външни паразити само и за външни и вътрешни . За това го споменах.
С моите котки не бих се справила да давам хапчета, жива няма да остана.
Само Биби глътваше, макар и с нежелание всичко, такова доверие ми имаше... Уф, днес много я споменавам 😥

# 125
  • Italia
Да се отчета и аз... Днес водих Рая на ваксина, Снощи беше малко нервна и сновеше през нощта... Вет като я пипна попита разгонена ли е... Аз се страхувах да не е бременна, а тя каква се оказа?!?! Има признаци - мърка, мяука, търкаля се по гръб, гали се... Тъкмо приключваме обезпаразитяването, бях се подготвила януари да я кастрираме, ама избърза хайванчето. Цяла вечер чета как протича, че нямам никакъв опит с женски котки. Вярно ли е, че се повтаря на 3 седмици? Наистина ли хомеопатията действа? Ще затварям скоро гугъла, преклаено много информация ми дойде... Grin

# 126
  • София
Много сте изписали и чак нова тема. Благодаря! Ние за първа година от 9 години насам ще слагаме елха. Не знам Съза и Мариан как ще го понесат. Утре внучето на 2,5 г. ще украсяваме елхата с него, че в тях няма възможност за елха много е тясно. Ще разказвам после.
Моят котарак първите 1-2 дни и разказа играта на елхата и изпочупи доста играчки и разпердушини няколко гирлянда, след което седмица почти никакво внимание не и обръщаше. Вчера обаче пак 2-3 играчки отидоха счупени в боклука. Но той няма още годинка и като цяло си е доста див, може би с по-улегнала котка ще е още по-лесно

pinko пожелавам ти скоро да се чувстваш напълно възстановена!
Котето е страхотно! Не само заради разболяването, но изобщо ветеринар да не предложи нищо за обезпаразитяване ми е много странно. Макар да са домашни ние можем да вкараме всякакви паразити. Аз също не смятам, че е нужно чак толкова често обезпаразитяване на всеки месец, както моите ветеринари предлагат, но съвсем без обезпаразитяване също ми е странно.

Да споделя и да се оплача, отворих зооплюс за малко и пуснах две поръчки по 100-тина лева всяка. Но имаше доста промоции и купони и не се сдържах Simple Smile А и гладника е преполовил предната поръчка Simple Smile Хем му и готвя Simple Smile
Все пак скоро е Коледа и трябва и той да намаже. Купувам най-различни видове храни, но не мога да се спра на някоя, просто защото той яде всичко. Все пак дотук мога да кажа, че категорично ето този вариант на Смилия не ми хареса от предната поръчка  - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/konservrana_hrana_kotki/smilla … tra_recart/866721
И в желе и в сос. Неудобни са ми картонените кутии, имат много течност и ми изглеждат като най-евтините боклучави котешки храни. Той разбира се ги яде и тях. Повече със сигурност няма да повторя да купя от тях. Консервите на Смилия повече ми допадат от това в картона, но мисля че все пак си предпочитам Анимондата или други консерви, а разликата в цената не е много голяма.
В днешните две поръчки поръчах от непоръчвани досега марки храни, дано да са хубави. Надявам се ако има някакъв недостиг в някой вид храна, с разнообразието на марки и храни това да се компенсира. Разбира се това мога да го прилагам по простата причина, че Страх не ми е отказвал досега абсолютно нищо Simple Smile
Поръчах и един нашийник с място за адрес за всеки случай. Единият от подаръците е Aumüller Baldini коледни възглавнички за котки, синя и зелена. Да видим дали ще им обърне внимание и дали ще си играе с тях. Поръчах и отново от пълнежа за котешка тоалетна на Super Benek Corn Cat , но този път от Golden серията да пробвам и него. Дотук се очертава, че този вариант на котешка тоалетна ми е най-удобен. Изхвърлям в тоалетната директно и както сме си вкъщи с децата и аз хоум офис веднага почиствам и не мирише. Не се притеснявам, че замърсявам, тъй като е от царевица. Слепва добре, котарака не изхвърля много от него докато зарява, ще видя с Голдън серията как ще е.

Ето това са някои от нещата на намаление, които поръчах за да пробваме :
Купоните, които ползвах на едната поръчка беше за Smilla Adult с птиче месо подарък 1кг, а другата за възглавничките за котки. Чак след като ги пуснах и то една след друга поръчките видях, че има и кодове с отстъпка в лева и щеше да ми е по-изгодно отстъпка от 20 лв да получа, но и на кг суха храна и възглавничките съм доволна.
Констатирах, че не ми е удобно да ползвам големи разфасовки твърда храна. В момента е 4 кг тази, която ползвам и затова този път поръчах по-малки разфасовки от повече видове твърда храна. Поръчвам както храна за малки котета все още, защото е на 8-9 месеца, така и за големи котки, предвид че вече е 5 кг и не мисля, че това ще му навреди.

# 127
  • София
Aila, тези купони и кодове откъде ги намираш?

Хапчета против паразити давам само при съмнение. Да, вярно е, че могат да се пренесат с обувки, но все пак не е голяма вероятността. То по тази логика трябва и на малките деца да даваме всеки месец хапчета за глисти. Wink Ровят се в пясъчниците, лапат си ръцете ...

В тази връзка да кажа и за уличният ни любимец Лудия. Беше страшно опърпан, дръглив. През юли/август му дадохме хапчета, като втория път не успяхме да дадем цялото количество. Обаче се изчисти, заглади косъма, напълня. И тъй като го храним много хора и на практика не яде боклуци от кофите, имам чувството, че няма паразити. Ако имаше, щеше отново да отслабне.

# 128
  • София
Aila, тези купони и кодове откъде ги намираш?
Има ги в самият сайт. А офертите две за едно примерно са някакви текущи за различни храни.
Обикновено, ако цъкнеш на зооплюс горе в ляво страницата изглежда по подобен начин :
Скрит текст:
В офертите примерно в случая се виждат кодовете за дадени артикули, а горе в реда е паричната отстъпка, нея я има и като следваща оферта. Реално това ми е четвърта или пета поръчка мисля и вече свикнах да проверявам дали няма нещо, което мога да ползвам. Предният път получих едно много готино одеалце за Страх, което той си го ползва активно. Още с първата поръчка си пуснах и спестовен план за година, като от него получавам допълнително още 3 процента отстъпка. Дотук имам 12 лв отстъпки, но не помня колко струваше абонамента за година. Единствено не бях прочела в темата, че може клиент да ме препоръча и да получим зооплюс точки и двамата и си се регистрирах сама.

# 129
той ще го глътне ламя е няма драма, за какво външни ..домашен е
Това, че е домашен не значи, че не може да хване бълхи.
Наскоро разказвах как цяло лято моите домашни, единствени котки в блока, бяха се напълнили и едвам ги изчистих.
Ние вкарваме паразитите вкъщи - и външните (бълхи/кърлежи) и вътрешните (глисти и други червеи).

За спора с котките - и аз реагирам по-остро на моменти, но все си повтарям, че има домашни, дворни и улични котки. За мен между трите вида има големи разлики като най-съществената е, че само уличните скитосват извън периметъра си, което в даден момент води до тяхното изчезване.
Не съм съгласна и че домашните са затворници, едва ли не обречени заради егоизма на стопанина си.

# 130
  • на брега на морето
Не съм съгласна и че домашните са затворници, едва ли не обречени заради егоизма на стопанина си.
Ей така ми говори ММ за котките, да съм си начешела егоизма. Като знам клетите бездомници какво преживяват сърцето ми се къса.

# 131
Не е вярно,че домашните котки са затворници,аз съм сигурна,че нашата котинка нямаше да оцелее на улицата.Като я взехме беше на три месеца (според човека,който я хранеше),заведохме я на ветеринар и тежест само 700 грама.После се оказа,че има и гиардия.След терапия с метронидазол вече е здрава и наддава.Даже е малко лакомичка.

# 132
Aila, мисля че ако се абонирш за имейли д ти пращат ще ти дадат още 333 точки. Аз сега ще пусна една поръчка също.

И аз постоянно се притеснявам дали не е затворник, даже в последно време не му се и играе, спи по цял ден или просто си гледа навън. Беше 750 грама и щяха да го гледат в едно село заедно с няколко дворни котки, като зимата ги пускали на топло. Като започнах да го храня наддаде 200 грама за 1-2 дни по спомен, което означава и че не е стигал до храната заради големите му каки. Пък какъв красавец стана, в началото приличаше на опърпано прилепче. Понякога ми изглежда тъжен и сърцето ми се къса, все едно е затворник наистина. 🙈 Но се надявам топлия дом, любовта и храната да му стигат за един хубав живот. Heart

# 133
Aila, мисля че ако се абонирш за имейли д ти пращат ще ти дадат още 333 точки. Аз сега ще пусна една поръчка също.

И аз постоянно се притеснявам дали не е затворник, даже в последно време не му се и играе, спи по цял ден или просто си гледа навън. Беше 750 грама и щяха да го гледат в едно село заедно с няколко дворни котки, като зимата ги пускали на топло. Като започнах да го храня наддаде 200 грама за 1-2 дни по спомен, което означава и че не е стигал до храната заради големите му каки. Пък какъв красавец стана, в началото приличаше на опърпано прилепче. Понякога ми изглежда тъжен и сърцето ми се къса, все едно е затворник наистина. 🙈 Но се надявам топлия дом, любовта и храната да му стигат за един хубав живот. Heart
Не мисля,че е тъжен ,просто е замислен.И моята котинка не можеше да се дореди до храна ,заради другите котки.Като отворя балконската врата и е студено дава на заден и пак на диванчето Blush

# 134
  • Между гори и планини
Прибирала съм и възрастна котка от улицата, беше щастлива да е у дома. Обръщах ѝ много внимание, постоянно играехме. Не се е чувствала затворник. Малко коте, спасено от улицата пък съвсем не знае друг живот.
Селските са друга история, ако като малки са гледани като моите у дома, винаги се прибират където е топло и е храната. За това и не ги храня на двора. Но съседите ги гледат само на двора, котките спят по плевни, сайванти и им е добре.
Котките се превързват към дома, кучетата към човека. Въпреки, че съм сигурна, че моите котки се прибират у дома и заради нас

Общи условия

Активация на акаунт