Любители на Котки - Тема 153

• 33 257
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Слънце,разкошен котарак❤🌻
Може ли да спрем с това да въртим едно и също вече.Котките не са "направени"да стоят затворени между 4 стени.Природата им не е такава.Трябва да тичат,ловуват и живеят на свобода,както всички животни по принцио.Човека,в егоизма си и в някои случаи,в нуждата от помощ е затворил животните в къщи.Те му обслужват нуждите,той ги храни.При нас има много видове птици,аз имам фобия от тях,но съседа ги храни.Бях го помолила да спре,едно,че двора трябва да се чисти често след това и второ Фин им се заканваше.Той каза"няма проблем,и да хване една,това е natural" Точно това е Simple Smile
Нищо,че и аз си гледам котките в къщи,ама точно зради това да не ми донесат вечеря и на мен.Фин си беше хванал един кълвач в градината и си играеше с него.Едва го издърпах.А си беше много дружелюбна котка.Зак е абсолютен ловец.Нямам идея как ще го пускм в градината след месеци.
И аз все още сменям храната на Зак,май и на него няма нещо,което да не му харесва.Фин ядеше само една марка,за Зак също ще се спра на една-две,малко по-късно,когато реши коя му е по-любима.
Пием кафе с него,навън вали,той мърка много грубо,като дива котка е.И мяученето му е такова...опитах се да покажа сладката муцунка❤

иначе,основно това прави

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 11:16 от red soul

# 136
  • Между гори и планини
Аз подозирам , че Точка хваща птици. Това лято няколко пъти намерих перушина , или крила из двора. От всички котки, само тя си яде улова. Колкото и да ми е гадно и да знам, че не е от глад. Сядам да пия кафе под асмата, а тя идва да играе с полужива мишка или жаба. Единият път заръфа мишката пред мен, иначе като се наиграе, си ги взима и тайно яде. Чери не ги яде, само ми ги носи на стълбите.
Една вечер в тъмното му отворих да влезе, нашия директно в кухнята. От другата стар, чувам цвърчене - ужас! Отивам - той дебне нещо. Мислех че ми е вкарал полужива мишка, оказа се нещастна къртица.
Точка яде и попови прасета, които излизат от градината - гадни, грозни и вредни насекоми.
А Биби ми беше донесла етруска земеровка - най- дребният бозайник на земята. Дори ми стана мъчно, защото са защитени.

# 137
Ето,това ми е фобия на мен.Да не решат да ми донест храна, щот ме обичат.
Една година,след ураган в двора бешв паднало голо малко на кълвача от дървото.Фин го намери пръв,преди да го видя аз,но не се опита да го яде.Една яечер се прибираме с детето от изложба/казвам го,заради приповдигнатото и положително настроенив/,Фин ни посреща с вирната опашка и много гордо ме заведе в кухнята,където в увитата черга лежеше убито мишле.Трябваше да го махам.Много са ми трудни такива неща на мен..😑

# 138
  • Някъде там
Да се запишем в новата тема.
До нашата елха никой няма право да се доближава.
По цял ден е там.Откакто имаме елха, съвсем нямаме котка. Може да гледа лампичките с часове и не я докосва, само я наблюдава.
Доближиш ли се, те перва една лапа да се махаш.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 18:56 от daviz

# 139
Хахах,любител на красивото е той Heart Трябва да го снимаш този пухчо,когато го къпеш Simple Smile
Аз съм сигурна,че Закарито няма да остави една украса в къщи.Няма да с еукрасяваме тази година,но не заради него.Фин само в началото-първите 1-2 год му беше интересно,после му омръзна.Зак сега разнася всичко,което може да носи в уста.Тзи сутрин и пастата за зъби намерих до входната врата

# 140
  • София
След като на всички от семейството им е омръзнало да ги нападаш и странят от теб, може да нападнеш опашката си и да я уловиш Simple Smile
https://photos.google.com/photo/AF1QipNI-NbhgYc3P59ODRI8nOrWQ93jW-zKosUMYrcC

Почнах да снимам късно обаче, преди това се забавляваше още повече. А постелката за тренировка се оказа попадение, точи си ноктите на нея, което ме устройва напълно стига да не е на дивана. Затова и вече не я прибирам и сега заради Страх и тя седи посредата на хола Simple Smile
Трябва да ви снимам как дебне и напада децата някой път. Предвид, че не смее да го прави на мъжът ми и ако при скок зад някакъв ъгъл осъзнае, че е той, във въздуха още се опитва да спре движението. Това ме успокоява отчасти, че може да спре и може да се  контролира, просто ние с децата му позволяваме да ни дере и напада и затова го прави.
Напоследък  е почнал да следи, кога някой излиза през входната врата и веднага да се шмугва в коридора. Днес дори успя да излезе и на стълбите и да се качи на междинната площадка. Може ли да е свързано това със съзряването и желанието му да разузнава и да открие други котки? Преди това не проявяваше подобни желания. Все още обича да излиза на терасата, да седи на парапета и да наблюдава навън вътрешният двор. От броените пъти в които сме го водили на село мога да кажа, че определено много му харесва там. Обикаля целият двор, дебне, накрая се сгушва някъде и заспива. Все пак е прибран от улицата на 2 месеца някъде  и може би затова не се притеснява да се разхожда и навън спокойно. Надявам се идващото лято да може вече да прекарваме повече време там и той да се разхожда на свобода. Преди това ще го кастрираме и се надявам да не изчезне, защото няма да го преживея....

# 141
  • Някъде там
Аз само да споделя по коментираната тема, че съм за дворните котки, когато нямаш съседи убийци като нашите.
Вече не помня броя на изчезналите ми котки Sad , иначе гледани като принцове и принцеси.
Откъде знам ли. Ами виждала съм капаните и съм ги чувала да говорят ще ще им "видят сметката".
В цялата махала почти няма котенца. Появяват се и изчезват после.
Затова реших че Шаги ще е затворник, но жив докато зависи от мен. На него му харесва, защото само един единствен път се осмели да излезе и веднага след това беше вътре..А сме оставяли  вратата отворена доста пъти.

Къпах го вчера, понеже кака му си бутна купата със супа и цялата се изля върху него, защото седеше до масата и я наблюдаваше как яде.😀
Мокър сякаш изглежда по голям.
Не се сетих да снимам.

# 142
  • Между гори и планини
О, гладният стомах винаги ще го кара да се връща, спокойно 😜
Стейси Грей, доколкото помня имаше котарак, който взимаха по пикници с тях, на каишка.
Иначе гледам влога на рускиня, има чудесен сиамец - всеки ден без каишка го разхожда на игрището и полянката до тях, в гората, води го на село. Винаги котарака върви най-много на 5 метра от нея. Като се приберат, търпеливо дава в банята да му измие лапите. Голям фен съм на тоя котарак 🥰
Моите котки също понякога идват на разходка с мен, но на около 100 м от нашият двор. После явно започва нечия друга територия. Или ме посрещат след разходка с кучето.

# 143
Благодаря, момичета! Наистина е голям красавец, а е още по-добър и отколкото е красив.
Шаги изглежда величествен до елхата, пазителят на Коледа може да му е прякорът.
Ловните инстинкти ме измуяват и мен, нашия дебне нас постоянно, играем си като малки деца, трябва да ви пусна клипче. 😂 Обмислям да сложа напролет и хранилка за птици пред прозореца да ги гледа, дали ще му е интересно или ще се ядосва, че не може да ги хване.
Иначе с тези козини е много трудно да прецениш дебели ли са или пухкави. 😂

# 144
  • Някъде там
Слънце и твоя е разкош.
То в тая тема всички котенца са бижута.♥️

Моят си е дебеличък. 5кг и 50 грама показа кантара преди два дни.
Но е едър и на ръст за 6 месечен.
Надявам се да порасне още малко докато го кастрираме.
Харесвам едри котараци.
Иначе сутрин и вечер се гоним из стаите и играем с играчките. Вечер гледам да е повече играта за да не тормози децата  рано сутрин. Искаме успех.

# 145
Какво стана с 10 годишната котка с подути млечни жлези?

Записахме час в Бест Вет при д-р Димов. Решихме да се спрем на него заради многобройните препоръки и добри отзиви както и защото доколкото успях да намеря информация интересите са му в областта на онкологията и хирургията. Часът ни е в понеделник вечерта /в събота и неделя не е в клиниката и не консултира/ и ще изкараме със свито сърце времето до прегледа... Благодаря на всички за изпратените предложения и най-вече за подкрепата в този толкова труден момент!!!

# 146
  • на брега на морето
Стейси Грей, доколкото помня имаше котарак, който взимаха по пикници с тях, на каишка.

Милата  сладка душица Грей
Скрит текст:

# 147
Слънце,има начин да разбереш дали ти е дебела котката и той е описан Simple Smile Ако като го галиш по гърба усещаш гръбната и ребрата,значи е ок.https://www.bgfermer.bg/Article/6334448
Закари и вчера и днес го тегля и е 4,200,роден е на 15 юни,това незнам 5 или 6 месеца е хахах,ама и изобщо не виждам къде да са тия 4 кг.Simple Smile Ще го видим какъв ще се окаже,да не е като прасенцето на Пурко само-яде до пръсване,пък къде отива това...?
а,иначе,когато не спи-говори на птиците навън,търчи,дебне и ни напада,разнася ни дрехите-изчезват някакви неща,не знам къде...Simple Smile

# 148
Благодаря, днес не сме при него, остана сам вкъщи, но утре ще го опипам хубаво. На килограми последно беше 4.200.
cate_76,стискам палци! Дано всичко мине наред и да се радвате още дълги години на здрава котка!

# 149
Последно ви досаждам и си намирам работа😊И аз харесвам огромни котки.Примерно такива

Фин беше такъв

Общи условия

Активация на акаунт