Любители на Котки - Тема 153

• 33 267
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас/София
Имам домашен котарак и дворна котка. Шами е сляп от бебе и се страхува от други котки, ако са в къщата. Но ако е на двора не им обръща внимание, понеже много е зает да бяга в съседния запустял двор. Тук се вижда как бяга в "чужбина". Няколко години го пазих, прескачах огради и се катерих по дървета да го спасявам докато един ден установих, че той се оправя и сам.

# 151
Моите май свикнаха заедно. Simple Smile

# 152
  • Стара Загора
Здравейте, при нас нещата са добре от страна на храна и вода - качила е 150гр. Чува, вижда нещо. За съжаление от вчера има хрипове, които се чуват от гърдите. Лечението продължава. Влошаването ме смачка психически. Една снимка да разведря поста.

# 153
  • Някъде там
Какво е пухкаво мъниче.
Дано се оправи.
Ред, мечтая си Шаги да стане такъв, но това е по присъщо на породистите котки.
Ако не започне да маркира по рано мисля да изчакам около годината да го кастрираме.
Вие какво мислите ? Понеже около нас рядко минават чужди котки, си мисля че няма да се случи твърде рано.

# 154
Барби, очичките изглеждат доста по-добре, особено едното. Даваш ли антиобиотици и други лекарства? Не се отчайва, ще оздравее животинката.

# 155
  • Между гори и планини
Барби, наистина очите се избистрят, пима шансове да прогледне милото момиче. Изведнъж каква хубаеица става.
Дано бързо оздравее! Хапва и пое вода, нали?

# 156
BarbieDi, дръжте се, дано е само временно влошаване... Много симпатично коте е. Благодаря Ви, че се борите за нея! Heart

Ние след малко ще капем препарат за външно обезпаразитяване, че отнякъде сме завъдили бълхи Confused Засега не са много, за щастие.

Черният кот е много разговорчив, често мяуче пред входната врата. Да можеше да си каже какво иска... Като отваряме обикновено се опитва да изхвърчи навън, ако успее или се търкаля по земята, или отива да мяуче на долния етаж пред вратата на съседите - може би се бърка, че е нашата. Или защото не е кастриран, пък във входа има и други хора с котки... Само на 6 месеца е обаче. Другия го кастрирахме на около 7 месеца, защото се притеснявахме да не нарани по-малкия ако е по-агресивен от хормоните. Имаше голяма разлика в размера им, а и все му фучеше (въпреки че това май по-скоро значи, че го е страх). Надявам се, че няма да има здравословни проблеми в бъдеще заради това.
Ето и него, да не е пренебрегнат. Неговият глас рядко се чува, а звучи толкова мило, като малко коте мяуче все още Grinning

# 157
Аз току що намерих прегризани лампичките на елхата (държим ги изключени от контакта точно заради нея). Ем... Очаквах да се случи, ама хич не ми е приятно. Какво да се прави.

Ето е лиглата, напълно доволна от живота.

# 158
За това пиша вече няколко пъти, че при наличие на котка в къщи лапички на мрежово захранване е много рисковано да се ползват. Вече и у нас продават масово такива на батерии. А аз още от преди години съм се уредила с такива от китайците по Интернет.

# 159
Точно по препоръка от тук купих лампички на батерии, само се надявам, че няма батериите да се изхабяват много бързо. И че нищо няма да им стане на котките от гризане на изкуствени иглички... Самата елха им е по-интересна от лампичките. С такова удоволствие я гризат.

# 160
  • Някъде там
И аз се замислях за още за да сложа и на елхата, такива на батерии имам на прозорците, но той просто не я докосва, вече втора седмица, а почти постоянно е под нея. Умишлено не сложих нещо отдоло, че да не му е толкова удобно и пак е там.Само като види отворена вратата на хола и е готов да влезе.
Не го пускаме по принцип вътре, но откакто е елхата там, той просто влиза и ляга до нея.
Докато я правех стоеше и гледаше, а аз му обяснявах като на човек за елхата, Коледа и прочие.
Не съм очаквала такава реакция и сега ми е кеф и много му се радвам.

# 161
Съботно размазване

(Извинявам се за голите баджаци)😊

Мноооогоооо хубави котки сте показал🥰

Барби, ще се оправи напълно писенка😘

# 162
Аз понятие си нямам кога си е изгризала като не съм я видяла на елхата освен първия ден и като няма нищо разбутано или свалено, ама...
И аз си спомням мнението за лампичките на батерии, но не ги харесвам и предпочитам да ги изключваме от контакта просто.

# 163
Зак също гризе.Зарядните ги напада редовно,обувки,ако намери. .Беше извадил маркуча отзад на влагоуловителя.Усетих го пак,когато видях локвите под машината,тръгнали към килима на детето.Вече свикнах да проверявам всичко..
То в една къща няма сано коледни лампички.Ако котката е типа "гризач",ще гризе всичко с кабел.
daviz,то това си е мейн кун,при това едър мъжкар,няма как да бъде догонен.Това е другата ми любима порода,спира ме само,пе детето бешв малко,но пък ги описват като спокойни и дружелюбни котки,и товаче че с дългокосмести а аз изобщо не харесвам такива.😊

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 20:08 от red soul

# 164
  • Между гори и планини
Какъв късмет, че нямам котки гризачи ☺️
Първата си Коледа, Чери обърна към 4 пъти елхата за два дни. Точно пък тогава, мъжът ми пожела истинска ( никога повече!). Предвидливо не сложих стъклените, ръчно рисувани топки. Все пак беше 4 месечен таласъм с много енергия.
https://www.facebook.com/lora.alcaraz/videos/10214567002607877/ дали клипчето се отваря?

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 21:42 от Доня Дафина Черешова

Общи условия

Активация на акаунт