Частни училища-информативно-дискусионна тема 44 - Коледна!

• 54 187
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Това е такова жестоко тролене. В мъжки или женски род говориш за себе си, Дирижабъл?
https://bg-mam.ma/p/686276/26586674
https://bg-mam.ma/p/1278179/42220420

Аш, хахахах ей сега те прочетох. Няма да се хабя.

# 541
  • София
Все още си е така с вълшебните хапчета.

Никога няма да разбера как е очевидно, че хора с тотално различни профили и история във форума (някои даже с доста негативно мнение за СС преди да имат пряк досег с училището кат мен) категорично сме категоризирани като клакьори, само защото споделяме еднакви мнения и ТЕ НЯМА КАК ДА СА ВЕРНИ, но е категорично вярно, че всъщност СС не струва по 200% достоверни разкази на две семейства с деца там.

Айде, клакьорите, млък, марш в ъгъла да се срамувате, след като категорично ни разкриха! 🤪😄😂

# 542
  • София
@ Аш, нямам за цел постовете ми да звучат нападателно и няма нужда от такива реакции. Родителите не мразят училището. Никъде не съм казала такова нещо.
Просто бяха много разочаровани от отношението и липсата на съдействие. До ден днешен казват, че иначе училището е чудесно и дори ни го препоръчваха. Оказа се, че не е за тяхното дете, предвид, че не намират разбиране и детето не се чувства добре. За мен информацията, която съм получила и случките, които са ми споделени са достатъчен червен флаг (пак казвам - за мен и критериите и очакванията ми).

Аз само потвърдих другите изказвания по повод начина и вида комуникация, която явно не е била такава само с нашите приятели.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 09:59 от Niya_

# 543
Цитат
Нямах представа, че Питагор ще стане до 7 клас. Това наистина ще доведе до сериозна необходимост за увеличаване на учителския състав.

Именно. Плюс повече ученици в ПУК и 1 клас от следващата година и по-голям прием в ПЧМГ.
Иначе възможността за избор между продължаване в Питагор (не знам дали ще има изпит) или кандидатстване в ПЧМГ е чудесна.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 22:34 от LeeLu

# 544
Аз не искам да сипя "хейт" на общо основание, споделих опит от едно от училищата.

Не съм ви препоръчвала да си местите децата никъде, нито съм ви рекламирала конкретно училище.

Споделих обратната връзка на приятелите ни за СС, защото дамата попита. Естествено, че всичко е субективно, а субективни са И родителите с деца в училищата. По стечение на обстоятелствата, тук се обсъждаше именно СС, за което далеч не съм чувала само чудесни неща. Затова споделих - и го направих със съвсем конкретни примери.

Ако искате ми изтрийте мненията и прекръстете темата на СС е супер и готово.

Edit: Fancy, невероятно разкритие направи - естествено, че ползвам стария акаунт на мъжа ми от преди 10 години за темата, в която обсъждам старото училище на дъщеря ни, където сме супер недоволни. Да не съм луда да пиша от личния си акаунт, където разни хитруши като тебе ще вземат да ми изнамерят кътните зъби Grinning

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 22:35 от Дирижабъл

# 545
Edit: Fancy, невероятно разкритие направи - естествено, че ползвам стария акаунт на мъжа ми от преди 10 години за темата, в която обсъждам старото училище на дъщеря ни, където сме супер недоволни. Да не съм луда да пиша от личния си акаунт, където разни хитруши като тебе ще вземат да ми изнамерят кътните зъби Grinning
Т.е. признаваш, че тролиш? Защото в противен случай, защо ще се притесняваш да изказваш позиция от собствения си акаунт?

Сега ако някой разясни по-подробно (ако може в конкретика за учебните планове) за разликата между Питагор и ПЧМГ в периода 4-7 клас....
Подозирам, че Влъчкова най-накрая е разбрала и узряла, че изпита в 4 клас отблъсква доста от кандидатите в ПУК и 1 клас.

# 546
  • София
Иначе възможността за избор между продължаване в Питагор (не знам дали ще има изпит) или кандидатстване в ПЧМГ е чудесна.

LeeLu, разпитах две познати (едната ми е приятелка) - и двете са с по 3 деца минали през Питагор (3тите са още там). Споделиха, че подборът на учители е дълъг и труден процес. Имало е ситуации през годините, в които са търсили нови учители и това често е отнемало повече време, но накрая децата са били много доволни от новия учител. На едното дете класната не е била ок за по-голяма част от класа и от ръководството са реагирали в рамките на срока и на следващия срок вече не им е била класна. Въпросната учителка си е имала някакви лични проблеми, доколкото разбрах, което явно се е отразило на работата с децата.

Ние засега се спираме на Питагор и се надявам да мога да получа предварително информация за учителите..

# 547
  • София
Според западния свят, към който така неистово се стремим - политкоректно е да се говори в среден род. Той и тя са вече отживелици. Скоро и мама и татко щели да бъдат, иска милата нова звезда на Щатите Пелоси.
ако някой не е разбрал това е проба за абсолютен сарказъм към оглупелия от толерантност нов свят

Няма да й е лесно на Влъчкова, по-капризна е дори от мен. Simple Smile И с право де, защото всичките учители, които са от години в училището, са повече от прекрасни. Вярно има чудни нови, като Каравасилев и Галя Пенчева, (той е в Изи, в ПЧМГ се занимава само с физиците и астрономите) ама толкова рядко се срещат, че са като игла в купа сено.

# 548
  • София
@ Аш, нямам за цел постовете ми да звучат нападателно и няма нужда от такива реакции.
Няма реакция - просто написах мнението си. Това че го написах малко по-дълго, за да вляза в обяснителен режим, не бива да го квалифицира като "реакция". Просто ми стана интересен казусът. И да продължа - извинявам се, но наистина Вашите близки са били фрустрирани и аз лично не разбирам как хем хвалят училището (и го препоръчват), хем не са доволни от преживяното. Ако аз се чувствах, както Вие го описвахте, нямаше да хваля това училище. Ако за тях всичко е ОК обаче, може би Вашата интерпретация е твърде крайна?

Както и да е - най-важно е детето да се чувства добре в училището, което са му избрали.

А относно:
Аз само потвърдих другите изказвания по повод начина и вида комуникация, която явно не е била такава само с нашите приятели.
"Другите" изказвания са на трола (един при това) - не е сериозно да ги потвърждавате. 10 човека с деца в училището Ви казаха, че не е вярно това за комуникацията и то от личен опит.

Сега видях, че сте избрали Питагор - недейте да мислите, че ще е крайно различно от СС по отношение на комуникацията с родителите. Между двете училища има доста сходни неща.

# 549
Т.е. признаваш, че тролиш? Защото в противен случай, защо ще се притесняваш да изказваш позиция от собствения си акаунт?

Сега ако някой разясни по-подробно (ако може в конкретика за учебните планове) за разликата между Питагор и ПЧМГ в периода 4-7 клас....
Подозирам, че Влъчкова най-накрая е разбрала и узряла, че изпита в 4 клас отблъсква доста от кандидатите в ПУК и 1 клас.

Ако да споделиш случилото се, за да предпазиш други хора е тролене, значи троля, да! Simple Smile Иначе, защо го правя от този забравен от бога акаунт? Ами, защото не вярвам в почтеността на хората особено много, светът е малък и не искам отмъстителни хора да донесат негативи на детето ми, защото съм дръзнала да споделя. Затова и не пускам жалби в РУО.

# 550
Ако да споделиш случилото се, за да предпазиш други хора е тролене, значи троля, да! Simple Smile Иначе, защо го правя от този забравен от бога акаунт? Ами, защото не вярвам в почтеността на хората особено много, светът е малък и не искам отмъстителни хора да донесат негативи на детето ми, защото съм дръзнала да споделя. Затова и не пускам жалби в РУО.

При условие, че детето ви не е вече в ЕСПА, изобщо не разбирам какво може да ви притесни.
Когато аз местех моето дете, нищо не можеше да ме спре да напиша мнението си. И прекрасно знам, че съм добре разпозната.

Но троленето е за всичко останало, написано след поста за ЕСПА. В който също вече се съмнявам за 100% истина.

В СС най пък ми харесва, че не сервилничат на родители. Като в някои други училища. Отнасят се делово и експедитивно с всяко запитване, желание за разговор или оплакване. Пускат анкети до деца и родители за обратна връзка. И когато в анкетата има неща, които ги притесняват, веднага те търсят комуникация по проблема.

# 551
Цитат
Ние засега се спираме на Питагор и се надявам да мога да получа предварително информация за учителите..
В ПУК или в 1 клас ще бъде детето ви?

# 552

При условие, че детето ви не е вече в ЕСПА, изобщо не разбирам какво може да ви притесни.
Когато аз местех моето дете, нищо не можеше да ме спре да напиша мнението си. И прекрасно знам, че съм добре разпозната.

Но троленето е за всичко останало, написано след поста за ЕСПА. В който също вече се съмнявам за 100% истина.

Имате право да вярвате в каквото пожелаете. Естествено, че няма сега да седна и да цитирам имената на приятелите и децата им, от които имам информацията. А я знам по стечение на обстоятелствата - просто от октомври някъде проучвахме ДОСТА. Знам и за Питагор, и за СС, и за почти всяко друго училище, което се води от по-добрите. Информацията ми за СС е от средата на ноември, но се отнася за октомври някъде - тогава са били въпросните интересни размени на реплики между ръководство и родители.

Колкото до това, че детето ни вече не е в ЕСПА - едни и същи деца, учители и персонал се въртят по училищата. Днес в ЕСПА знаят, че си написал за тях нещата, които са се случили, утре ще дойдат и кой знае какво ще наговорят за детето ти... от къде да знам колко им е моралът?

# 553
  • София
И да продължа - извинявам се, но наистина Вашите близки са били фрустрирани и аз лично не разбирам как хем хвалят училището (и го препоръчват), хем не са доволни от преживяното. Ако аз се чувствах, както Вие го описвахте, нямаше да хваля това училище. Ако за тях всичко е ОК обаче, може би Вашата интерпретация е твърде крайна?
.....
Сега видях, че сте избрали Питагор - недейте да мислите, че ще е крайно различно от СС по отношение на комуникацията с родителите. Между двете училища има доста сходни неща.

Според мен по-скоро успяват да останат обективни и не искат да настройват близките си в една или друга посока, защото всеки си решава в крайна сметка. Техният случай е специфичен, а те знаят, че нашият не е такъв (слава Богу) и предвид че училището се води добро, не искат да ни отказват от него, само защото при тях не са се развили добре нещата.
Има много доволни родители, както се вижда, но е факт, че има и такива, които не са. Споменавам случая, защото тук СС се коментира като едно перфектно училище (а такова едва ли има) без никакви проблеми и всички негативни ситуации се интерпретират като лъжа или неразбиране. А не е така. Имам 2 близки психоложки, които работят с деца от СС ( и не само), така че и по тази линия имам достатъчно инфо, но не е за разказване по форумите.

Аз лично не се настройвам, че и в Питагор ще е идеално. Времето ще покаже...

@ LeeLu, в първи клас.

# 554
Вероятно говорите за писмото до ръководството с искане за прераглеждане на таксите и т.н. Писмото беше подписано от много родители, но не от всички. Дори смятам, че не беше подписано и от половината. Аз съм от неподписалите, защото аргументите за мен лично бяха абсурдни и защото смятам, че по-важно ми беше училището да успее да запази персонала си.
На това писмо ръководството отговори аргументирано и с цифри. И се оказа, че нито увеличението на СС е най-голямо, нито цената е най-висока. И въпросът приключи.
Беше подхвърлено за изненадващите увеличения. Не са изненадващи. Например наскоро получихме писмо с финансовите условия за следващата година. И цената в много малко училища остава постоянна. Те са изключение.

Ния, дано не сте разочарована след време в очакванията си. Двете училища много си приличат. Наистина много.
Но търпите прогрес все пак. Питагор няма нищо общо с училището, което по принцип целяхте - НУКК.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 23:04 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт