Частни училища-информативно-дискусионна тема 44 - Коледна!

• 54 187
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Разписала съм подробно особеностите на ЕСПА по назад в темата. Между другото, специално опита с ръководството съвпада и с мнения на по-стари участници в темата (очаквано, ама като не съм чела навремето и ме убеждаваха колко е хубаво всъщност).

За там подозирам, че тепърва ще чувате отзиви от този род, защото преди ние да решим, около 50% от родителите си мислеха абсолютно същото Simple Smile Доколкото знам, от децата които бяха в групите миналия февруари (около 30 деца) са останали 2 или 3

# 601
Ох, аз съм мазохистка и смятам да остана такава. Личен избор. Така, че Дирижабъл, вземете се примирете с това. А и с факта, че нямам нужда някой като вас "да ми отваря" очите с постове тип ЕЖК и приказки под шипковия храст.

Идеално, аз също не държа да ме четете. Мисля, че сте си намерили точното място и честно казано аз не разбирам защо сте тук щом сте доволни и всичко е точно Simple Smile

Сбъркали сте темата. Тя не е анти частните училища, а е информативно - дискусионна. Ако такива, като мен излязат от нея, ще останат само търсещите информация и дезинформатори като вас...

# 602
  • София
Фенси, може да си права и наистина да е било в началото, после не са се оплаквали. Родителите на детето в БШ да са пропуснали, ама на това в СС няма шанс. Кое да са преписали Иззи, общия бюлети ли? Ние го имаме от създаването на училището, кой от кого е преписал не знам, а и не ме интересува. Ако можеше да си споделят добрите практики, ние само щяхме да спечелим Wink

Аш, аз не съм казвала за лъгане и криене никъде Simple Smile Казах само, че са бяха на мнението за лоша комуникация. Далеч съм от мисълта, че е училище като СС/БШ би си позволило подобно нещо.

Роси_та, това накрая с ЕПК направо щях да си изплюя следобедното кафе, предполагам аутокорект за ЕЖК Grinning

Пипи, разбирам. То съвет и са искам няма как да ти дам Grinning Те децата са различни, но лично аз не искам да ми се налага да завършвам основно още веднъж Simple Smile

# 603
  • София
Сбъркали сте темата. Тя не е анти частните училища, а е информативно - дискусионна. Ако такива, като мен излязат от нея, ще останат само търсещите информация и дезинформатори като вас...
Аз сериозно мисля, че темата трудно се поддържа. За да има форум за потребители от типа на последните - трябва да се създаде тема от рода на "Недоволни от ЧУ" и там да си пишат каквото си знаят, да си потвърждават през девета ръка, какво им е казал някой, да  си клюкарят и т.н.
Аш, аз не съм казвала за лъгане и криене никъде Simple Smile Казах само, че са бяха на мнението за лоша комуникация. Далеч съм от мисълта, че е училище като СС/БШ би си позволило подобно нещо.
Е значи в Иззи има лоша комуникация относно Ковид - с тоя гол един бюлетин, не знам Simple Smile

# 604
Ако темата се прекръсти на “СС са супер и там всичко е прекрасно”, съм сигурна, че лесно ще се поддържа. После още една “Други клети частни училища, които не са супер” и проблемът е напълно решен Simple Smile с удоволствие бих писала във втората, само и само да не спомена святото име.

# 605
Ако темата се прекръсти на “СС са супер и там всичко е прекрасно”, съм сигурна, че лесно ще се поддържа. После още една “Други клети частни училища, които не са супер” и проблемът е напълно решен Simple Smile

Аз много отдавна предложих да се прекръсти на "СС е най-гадното частно училище, с което всички се сравняват"
Laughing Mask Money

# 606
  • София
Ох, сега пък всички, които споделят личен опит с много конкретни факти, са мазохисти, че и децата им са посредствени. Joy Все по забавно става. Само да е посмял някой да докладва и да развали купона! Laughing

# 607
  • София
Макар че Амели го е написала точ-в-точ да направим един разбор на що е то "четене с разбиране" специално за потребител fauvette, пък, ако реши да продължава да чете кат Дявола евангелието това си е личен избор и спасение няма.

Някой беше писал, че карали по канадска система и нямало побългаряване. Ами, май не е така.
Коментарът за "многото момчета" ще си го спестя. Но за мен там няма истински педагози.

Да подведеш и оставиш родители с убеждението, че детето им има вече училище, след което да се изсулиш с цитирания довод и начин си е класическа нашенска черта - и на институции, и на бизнес. Некоректно, неморално, недостойно. Познатото усещане от досега с държавни организации или частни монополисти.

Болднатото ясно показва, че това е лично мнение. Живея с драмите на образованието ни от десетилетия, съвсем лично проследих съсипията му, от малка растях с ежедневни дискусии на тема разликата между педагог и преподавател, така че, да, за себе си мога от една такава постъпка да си направя извод дали има истински педагози някъде. Защото на кетап са бол, изплювани на конвейер от доста унита, но на съвест и професионализъм, са все повече кът.

# 608
Макар че Амели го е написала точ-в-точ да направим един разбор на що е то "четене с разбиране" специално за потребител fauvette, пък, ако реши да продължава да чете кат Дявола евангелието това си е личен избор и спасение няма.

Някой беше писал, че карали по канадска система и нямало побългаряване. Ами, май не е така.
Коментарът за "многото момчета" ще си го спестя. Но за мен там няма истински педагози.

Да подведеш и оставиш родители с убеждението, че детето им има вече училище, след което да се изсулиш с цитирания довод и начин си е класическа нашенска черта - и на институции, и на бизнес. Некоректно, неморално, недостойно. Познатото усещане от досега с държавни организации или частни монополисти.

Болднатото ясно показва, че това е лично мнение. Живея с драмите на образованието ни от десетилетия, съвсем лично проследих съсипията му, от малка растях с ежедневни дискусии на тема разликата между педагог и преподавател, така че, да, за себе си мога от една такава постъпка да си направя извод дали има истински педагози някъде. Защото на кетап са бол, изплювани на конвейер от доста унита, но на съвест и професионализъм, са все повече кът.

Миленита, далеч съм от мисълта да споря с Вас и да оборвам десетилетните Ви убеждения🙂 Както казах, за мен прием няма преди подписване на документи. А това кой в какво е бил убеден и се разочаровал си е негова лична работа. Както е възможно родителите да платят капаро и да не запишат детето, така е възможно и училището да реши да не пристъпи към прием на дадено дете.
И решението за прием или не на дадено дете не принадлежи на педагозите/преподавателите, за да ги хулите така. Има много примери за чудесни преподаватели и лошо ръководство. Така че не ми говорете за дяволи и Евангелия.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 14:29 от fauvette

# 609
  • София
Няма. То беше ясно за паралелните вселени, ма нали все пак е уж дискусионна темата и 'щот нали попита "как така" (явно не било, за да се търси наистина отговор). Със здраве във вашата.

# 610
Няма. То беше ясно за паралелните вселени, ма нали все пак е уж дискусионна темата и 'щот нали попита "как така" (явно не било, за да се търси наистина отговор). Със здраве във вашата.

Вселените дори не са паралелни, ами всяка се завихря около себе си. За съжаление, не живеем вече в свят, в който едното стискане на ръка се приема за дадена дума. Всичко е въпрос на изгода, в най-добрия случай на взаимна изгода. Не че е хубаво, но разберем ли този факт, ще спрем да си играем на излъгани девици, с които недостойните, неморални и особено гадни институции и училища подло са се подиграли. Със здраве и на Вас!

# 611
  • софия
Тоест няма да сме излъгани, а просто девици, на които някой се е подиграл?
Ама моля ви се, стойте си във вашия брутален реализъм и оставете светлото и принципно бъдеще на нас. Ние знаем как да се разграничаваме и пазим. Затова е и темата by the way.  Като срещнем нещо, което не ни харесва, да можем да го кажем на глас. Вие щом сте си ОК с дадено поведение, ние, които не сме, с какво ви пречим?! Моля ви да не ме предпазвате от личните ми принципи и устои, на които се облягам!
Хайде да си позволим да съшествуваме всеки с разбиранията и решенията си, а?!

# 612
Когато се почуствам излъгана, се боря за правата си, не търча да пиша из бг-мамата. Ако исках да запиша детето си вжМейпъл с какво подобно мнение би ме спряло. Или в Света София, или в Питагор или в което и да е училище. Темата отдавна не е информативна, а място, на което всеки си изказва субективното мнение. Както и да е. Оставям ви да си градите светлото и безоблачно бъдеще с многото удивителни 🙂 Аз спирам дотук.
П.С. Така и никой не ми отговори на въпроса защо да е по-морално да избираш между пет училища и да лъжеш, че ще запишеш детето си в определено училище, че и капаро да платиш, а е толкова неетично едно училище да реши да не приеме ученик.

# 613
  • София
Както казах, за мен прием няма преди подписване на документи. А това кой в какво е бил убеден и се разочаровал си е негова лична работа. Както е възможно родителите да платят капаро и да не запишат детето, така е възможно и училището да реши да не пристъпи към прием на дадено дете.

Аз пък продължавам да живея в свят, в който ако представител на училището ми се обади, за да каже, че детето е прието, ще очаквам наистина да е така и ще съм меко казано разочарована ако се отметнат. Дори и без договор ще споделя обилна негативна обратна връзка където мога. Случи се с родители от детската градина на малкото ми дете - във въпросната година едно от големите частни училища отмени цяла паралелка и драмата беше голяма, включително как да кажат на децата, че всъщност няма да учат там.

Ако следваме логиката за документалното оформяне, излиза, че не можем да очакваме от училището нищо, за което не сме подписали изрично предварителен договор със съответната клауза, а от дискусията в темата е видно, че не е така.

Така и никой не ми отговори на въпроса защо да е по-морално да избираш между пет училища и да лъжеш, че ще запишеш детето си в определено училище, че и капаро да платиш, а е толкова неетично едно училище да реши да не приеме ученик.

Не съм избирала между 5 училища, за да оправдавам личния си подход, но ще се опитам да отговоря на въпроса. На етап кандидатстване е нормално да се избира между няколко училища, най-малкото защото няма сигурност къде детето ще бъде прието. Не го намирам за неморално, точно както не е неморално и училището да "препита" още деца освен моето. На етап прием училището поема ангажимент, че приема детето и то може да се запише. Ако родителят се презастрахова - плаща капаро, чийто смисъл е точно да бъде неустойка ако не запише детето в крайна сметка. Училището не плаща капаро на семейството, защото поема еднозначен ангажимент в определен срок. Кое не е ясно?

# 614
  • София
Ако темата се прекръсти на “СС са супер и там всичко е прекрасно”, съм сигурна, че лесно ще се поддържа.
Не, няма - със сигурност хората с деца в СС няма да пишат в нея, а интересуващите се искрено от училището ще продължат да питат на лични съобщения. И така никой няма да пише и няма да има нужда от такава тема.

Сега си е тамън за заглавие "Всички комплексари срещу СС". Аз много се надявам да се прекръсти, защото това с "Информативна тема", където всеки втори се старае да дезинформира, е много дразнещо.

Общи условия

Активация на акаунт