Частни училища-информативно-дискусионна тема 44 - Коледна!

• 54 283
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
  • София
По време на епидемия правят показни уроци?

# 466
  • София
Правят ги тази година много разредени, в голямата ни актова зала, с малко родители и на разстояние (със записване).

# 467
Българско Школо също са с английски и са обявили прием за следващата година.

# 468
В СС няма клауза в договора за успех при учениците до 4ти клас. След това при две 4ки за годината по един от трите основни предмета. Каквото и да си говорим, две четворки за годината не идват като гръм от ясно небе.
От класа на моето дете, след ПУК се отписа дете, не заради успех.

# 469
  • София
Има клауза за успех и при малките, просто е формулирана по различен начин. Откакто отпаднаха оценките до трети клас, клаузата вече визира, вместо 4-ки по два от трите основни предмета, "сериозни обучителни затруднения по два от трите основни предмета." Което на практика означава същото.

# 470
Има клауза за успех и при малките, просто е формулирана по различен начин. Откакто отпаднаха оценките до трети клас, клаузата вече визира, вместо 4-ки по два от трите основни предмета, "сериозни обучителни затруднения по два от трите основни предмета." Което на практика означава същото.
Да, права си. Бях забравила че го пише така, то наистина е същото.
Някой беше питал кога звънят за приети/неприети. Когато моето дете кандидатства, имаше обаждания за одобрени деца и ден-два след крайния срок. Мисля, че на неодобрените им пращаха мейл веднага.

# 471
  • Варна
Здравейте! Нова съм в групата! И ми е интересно дали има от град Варна да споделят мнение за ЧУ "Аз съм българче ". Засега на него съм се спряла? Благодаря предварително за отделеното време и информация !

# 472
  • софия
наистина ли има някъде в България училище, което се казва "Аз съм българче" ?

# 473
  • При вещиците
Здравейте! Някой знае ли дали от СС изпращат мейл/правят обаждане, ако детето не е прието? Устният изпит беше преди точно 6 дни и все още нямаме обратна връзка. Благодаря ви и успешен ден.
Получихме обаждане с покана за записване още на следващия ден след втория кръг. Крайният срок за записване беше до вчера.
Предполагам, че скоро ще се свържат допълнително с още семейства, защото аз лично знам за три деца, които са приети и не се записаха.
И моето дете е от приетите, но няма да го запиша.

# 474
  • София
Благодаря ви, ще звънна и в Питагор, но за другите може ли да споделите по нещичко?

Сенсая, в Питагор мина вече приемът за първи клас. Иначе часовете по английски език са по 2 на ден. Попълва се някаква декларация при записването, че си съгласен детето да посещава допълнителни часове (извън тези по програмата на МОН)...

# 475
  • в страната на чудесата
Итела, кое училище избрахте?

# 476
  • София
Здравейте! Нова съм в групата! И ми е интересно дали има от град Варна да споделят мнение за ЧУ "Аз съм българче ". Засега на него съм се спряла? Благодаря предварително за отделеното време и информация !
До сега в темата много рядко са се включвали родители за ЧУ от други градове, освен София. Погледнах резултати им от НВО за последната година и по МАТ са потресаващи, а по БЕЛ, меко казано посредствени. Друго не знам.

# 477
  • в страната на чудесата
Е Рейни, може да е за начинаещи... българи Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 478
Аз я чета темата и съм от Варна, имам опит само с едно частно училище (две деца - едното от първа група до седми клас, другото - от първа група до четвърти клас)  и съм писала мнението си в темата Частни училища във Варна, погледнете там, има информация.

# 479
Здравейте! И моето дете е сред приетите в СС в първи клас. Някой питаше - получихме обаждане в началото на седмицата и трябва да дадем отговор до утре. Беше прието и в Питагор и сега се налага да вземем бързо решение. Следя темата от много време, изчетох внимателно и последната дискусия за СС и не знам какво повече бих могла да попитам за училището:) Интересува ме по-скоро дали някой има актуални впечелтения какво се случва с Питагор? Детето ми към момента е в класа на бивши преподаватели от училището и сме много щастливи с този късмет. Чуваме от познати с деца в училището обаче, че имат притеснения относно големия прием тази година, разрастването, промяната на училището в основно и намирането на преподаватели в тази връзка. Не коментирам новата локация и сграда до комините на топлофикация, която едва ли се харесва на повечето родители. Ще съм ви изключително благодарна, ако споделите мнение или информация!

Общи условия

Активация на акаунт