Частни училища-информативно-дискусионна тема 44 - Коледна!

• 54 186
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Вероятно говорите за писмото до ръководството с искане за прераглеждане на таксите и т.н. Писмото беше подписано от много родители, но не от всички. Дори смятам, че не беше подписано и от половината. Аз съм от неподписалите, защото аргументите за мен лично бяха абсурдни и защото смятам, че по-важно ми беше училището да успее да запази персонала си.
На това писмо ръководството отговори аргументирано и с цифри. И се оказа, че нито увеличението на СС е най-голямо, нито цената е най-висока. И въпросът приключи.

Хубаво е, че сами казахте с какъв аргумент за ви "продали" идеята за по-високи такси. Запазване на персонала... знаех го и точно затова писах по-горе, че принципно училищата с по 9-10 и нагоре хиляди евро такса не страдат чак толкова от този проблем. И понеже сами казахте, че полза от "добър учител" няма, ако той си замине след няколко месеца, надявам се си обяснихте какво имах предвид. Казвам го само за да си обясня идеята от по-рано. Далеч съм от мисълта, че въпросните училища са най-добрия избор или са идеални. Но там разговори за пари не се водят с подписки, това е сигурно.

Изобщо комуникация в стил "петиция", че да те чуят, в частно училище, изглежда е запазена марка на нашата географска ширина. И те кара да се замислиш много за "сервилните отношения" и това колко е прекрасно ръководството да си прави каквото е наумило с детето и финансите ти.

# 556
  • София
Но търпите прогрес все пак. Питагор няма нищо общо с училището, което по принцип целяхте - НУКК.

хахах, много мило! Grinning все пак ще отиде и на изпита в НУКК, че не се знае до септември 2021 какво ни чака Grinning

# 557
Че какво пък му е на НУКК? Я ме открехнете. Съдейки по темите тук, за там такова готвене пада, че не знам дали цедката не е далеч по ситна от някои други места.

# 558
Вероятно говорите за писмото до ръководството с искане за прераглеждане на таксите и т.н. Писмото беше подписано от много родители, но не от всички. Дори смятам, че не беше подписано и от половината. Аз съм от неподписалите, защото аргументите за мен лично бяха абсурдни и защото смятам, че по-важно ми беше училището да успее да запази персонала си.
На това писмо ръководството отговори аргументирано и с цифри. И се оказа, че нито увеличението на СС е най-голямо, нито цената е най-висока. И въпросът приключи.

Хубаво е, че сами казахте с какъв аргумент за ви "продали" идеята за по-високи такси. Запазване на персонала... знаех го и точно затова писах по-горе, че принципно училищата с по 9-10 и нагоре хиляди евро такса не страдат чак толкова от този проблем. И понеже сами казахте, че полза от "добър учител" няма, ако той си замине след няколко месеца, надявам се си обяснихте какво имах предвид. Казвам го само за да си обясня идеята от по-рано. Далеч съм от мисълта, че въпросните училища са най-добрия избор или са идеални. Но там разговори за пари не се водят с подписки, това е сигурно.

Хахахахах. Никой нищо не ни е продал. А и случайно мога да чета достатъчно грамотно числата във финансови отчети.
Хайде назовете ги най-накрая тези училища с по 9-10 К за да си говорим в конкретика. Моля, много моля. Ако не го направите, ще сметна, че празнословите и се страхувате от конкретните факти.

НУКК е як гърч на входа за простосмъртните и лежерност за връзкарите. После е песни и танци на народите, рисуване и арт, а в 6 и 7 клас са уроци, уроци, уроци...

# 559
  • София
Че какво пък му е на НУКК? Я ме открехнете. Съдейки по темите тук, за там такова готвене пада, че не знам дали цедката не е далеч по ситна от някои други места.

Мисля, че в предната тема ми беше питането за НУКК и имаше доста отговори. Може да се върнеш и да почетеш. Цедката със сигурност е много ситна, но въпросът е какво се случва след това. От там идват моите лични притеснения дали е правилното място за детето ми...

# 560
  • София
Niya, точно обратното е - тук Света София се коментира основно като ужасно училище заради потребители като Вас. И всичко друго в полза на училището, което дава усещане за абсолютизиране, е глуха ответна защита от 5 потребителя. Никой от нас няма полза да прави реклама, нито училището има нужда от такова нещо. За себе си мога да кажа, че пиша само в отговор на писане като Вашето. Но ако държите - можем да помолим Онна да прекръсти темата на Място да хейтим СС, за да е ясно и с радост ще се отпиша Simple Smile Щото някак не върви в “информативна” тема да си затваряме очите за измишльотини (от рода на лъжат за болни учители и тъпчат деца с панадол без двустранна комуникация).

# 561
Да, да, финансовите отчети! Те са много важна информация за родители, плащащи едни солидни пари в елитно частно училище. Убедена съм, че много държите вместо да си гледате живота, да четете финансовите отчети на СС Simple Smile))

Всеки може да си ги открие училищата сам. Просто ми стана смешно как аргументът  - скъпото = по-малко текучество работи/не работи само когато ни изнася Grinning

Не ми слагайте думи в устата. Никъде не съм казала ЛЪЖАТ за болни учители. Просто е имало период на молби и дискусии, докато започнат да го комуникират адекватно. Не знам дали това е касаело всички класове и паралелки. Било е проблем за моите приятели, защото с дни не са знаели какво се случва. Не знам и защо е станало така - за какво им е да го крият и до сега недоумявам. Може да е било третирано като сензитивна информация временно. Но не е ОК.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 23:17 от Дирижабъл

# 562
Така. Вероятно не знаете, но моето дете изкара 2 години в Петър Берон. Училище, което по онова време беше с 1К по-скъпо от Питагор и СС. Сега не го следя, защото не ме интересува. И училище, което не можеше да си намери свестни учители по основните предмети.
Та цената изобщо не предоперделя липсата или наличието на текучество. Или за качеството на персонала.
Аз знам за 3 училища, които са около 9-10К. Вие за кое конкретно говорите? Дайте да си говорим с конкретика, защото иначе витаете в сферата на безвъздушното пространство. Последното се постарах да не звучи грубо. Преди години, Аш, щях да се изразя другояче. Simple Smile

Между другото, преди миналогодишното по-голямо увеличение, СС не беше вдигало цената няколко години. За разлика от повечето други училища.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 23:23 от Fancy

# 563
  • София
Niya, точно обратното е - тук Света София се коментира основно като ужасно училище заради потребители като Вас. И всичко друго в полза на училището, което дава усещане за абсолютизиране, е глуха ответна защита от 5 потребителя. Никой от нас няма полза да прави реклама, нито училището има нужда от такова нещо. За себе си мога да кажа, че пиша само в отговор на писане като Вашето. Но ако държите - можем да помолим Онна да прекръсти темата на Място да хейтим СС, за да е ясно и с радост ще се отпиша Simple Smile Щото някак не върви в “информативна” тема да си затваряме очите за измишльотини (от рода на лъжат за болни учители и тъпчат деца с панадол без двустранна комуникация).

не виждам къде съм писала хейт и измишльотини, но ок...
моето впечатление като потребител във форума и следящ темата е, че всеки който изкаже питане/съмнение за СС (че и за Питагор, понеже аз питах за него преди време) бива нападан от едни и същи хора всеки път как може изобщо да се съмнява във величието на тези училища Mask и предният път споделих това впечатление от "информативността на темата", когато ме "изядохте с парцалите" при питане за мнения...чудя се изобщо защо си правя труда и губя време да пиша..

# 564
  • София
Не помня да съм нападала някой при зададен въпрос, но щом твърдите.

Фенси, много лошо ти влияеме Joy

# 565
Не помня да съм нападала някой при зададен въпрос, но щом твърдите.

Фенси, много лошо ти влияеме Joy

Вероятно се чувства така, защото много хора и казахме, че греши. Което съвсем не означава, че сме я нападали. Напротив. Ако на мен много хора ми говорят едно и също, ще се замисля дали пък аз не греша.

# 566
  • София
Аз казвам какво ми е цялостното впечатление от темата. Не помня кой юзър какво точно е написал и не визирам Аш конкретно. Не съм толкова злопаметна. Grinning Но имаше доста брутални коментари...От някои хора получих добри и градивни мнения. Но действително има няколко човека, които всеки път скачат, когато някой сподели инфо за дадено училище и го обявяват за лъжец, хейтър и т.н. Ами няма как всичко да е розово.
BTW в последствие се оказа, че няколко колеги и познати са в същата схема с Пигатор и НУКК и си записаха децата в Питагор, за да си пазят мястото. Така че явно има и много хора извън темата, които "грешат" и имат сходни мисли и колебания.
Както и да е. Спирам с това, че много се разводни информативността.

# 567
T.e. ако бъдете/бъдат приети в НУКК, ще освободите/ят мястото в Питагор и ще се запишете/ат в НУКК? Това е опция, само ако ви притеснява финансовия елемент. По всички останали показатели няма място за сравнение между двете училища. Ама изобщо.
Аз съм анти всякакви изпити за 6-7 годишни. И със стиснати зъби се примирих с необходимостта да се яви детето ми на няколко. Но изпита в НУКК няма нищо общо с тези в СС и Питагор. И го смятам за пълно посегателство на психиката на децата. Частни уроци вземате ли? За НУКК? Wink

# 568
  • София
@Fancy, ние още се колебаем, но везните повече клонят към Питагор.
3 от другите деца, за които знам родителите казват категорично (поне засега), че ще ги запишат в НУКК и ще се откажат от Питагор. Аргументът е финансите, да.

Моето дете каза, че първата част на изпита в Питагор е била по-трудна от задачите за НУКК. А и с повече задачи за 2 часа. В НУКК е само 1 час. Втората част каза, че е с почти същите, които решава за НУКК (тя така ги определя, защото знае, че се готви за там, но книжките не са само на Лицея и Азбуките, а ползваме Фют, Крокотак, Скорпио и т.н., които според мен използват и в други училища като насока за формата на изпитите си). Разликата е, че в Питагор във втората част си говори с психолога и може да се аргументира защо нещо е вярно или не, да й проверят логическото мислене, а и психоложката наблюдава и за памет и издръжливост. Беше я питала в края на първия час дали помни предметите от първата задача и да ги изброи.
За изпита в Питагор не е била на уроци и не знаехме изобщо какъв ще е форматът. Поисках да го видя при записването, но ми отказаха. За НУКК я пуснах с учител на пробен изпит, сглобен от задачи от Азбуките и новата книга и изкара 94%. Та не мисля, че има нужда от частни уроци.

# 569
  • Отвъд алеята зад шкафа
Имам приятелка с 3 деца в НУКК. Първото сега е 12 клас, второто е 7, а най-малкото е 3 клас. Миналата година премести най-малкото в ДУ, тогава е имала съмнения дали да мести и това, което сега е 7 клас. Сега много съжалява, че не го е преместила и обмисля местене между двата учебни срока. Представете си за какво става дума, след като се налага местене в 7 клас, по средата на учебната година.
Причината много родители да избират НУКК е, че е от 1 до 12 клас. Един път като бъде прието детето, забравяте за всякакви изпити и драми, детето спокойно си изкарва началното, основното и средното образование. Това е било чудесно преди години, когато в училището се е поддържало високо ниво. Но сега не е така. Ако детето има намерение да кандидатства в 7 клас, то се оказва неподготвено. От самото училище се прокарва линията, че няма нужда децата да се "мъчат" с изпити, като мястото в НУКК им е сигурно. Знам и други неща, но все пак касаят конкретни деца и няма да навлизам в конкретика.

Общи условия

Активация на акаунт