Частни училища-информативно-дискусионна тема 44 - Коледна!

• 54 239
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
Включвам се с малко негативен за мен отзив за Мейпъл Unamused
Онзи ден говорихме с тях за записване в ПУК  и уж всичко беше точно - щяха да пращат документи и тн. Два дни чакаме някаква обратна връзка и днес решихме да звъннем отново за да разберем какво става. Отговора беше меко казано идиотски (според мен) - били решили че има много момчета в групата и затова ще приемат само момичета:neutral_face: И видиш ли точно мислели да ни пишат и ако искаме да чакаме до Март за да видим дали ще си запълнят бройката ...Unamused
Сега естествено пак сме в изходна позиция и се чудим къде бихме могли да запишем сина си  :/

# 571
  • София
Благодаря Ви за споделеното.
Смятам, че говори много, ама наистина много. Като отношение, поведение, професионализъм, абе всичко.
И ще е полезно на мнозина, понеже видимо има интерес към училището.
Някой беше писал, че карали по канадска система и нямало побългаряване. Ами, май не е така.
Коментарът за "многото момчета" ще си го спестя. Но за мен там няма истински педагози.

# 572
Здравейте,
Включвам се с малко негативен за мен отзив за Мейпъл Unamused
Онзи ден говорихме с тях за записване в ПУК  и уж всичко беше точно - щяха да пращат документи и тн. Два дни чакаме някаква обратна връзка и днес решихме да звъннем отново за да разберем какво става. Отговора беше меко казано идиотски (според мен) - били решили че има много момчета в групата и затова ще приемат само момичета:neutral_face: И видиш ли точно мислели да ни пишат и ако искаме да чакаме до Март за да видим дали ще си запълнят бройката ...Unamused
Сега естествено пак сме в изходна позиция и се чудим къде бихме могли да запишем сина си  :/
Това направо идея си нямам как да се коментира! Безумна история.

# 573
Следя темата за частните училища от много отдавна. Не си позволявам да пиша поради ред причини, една от които е надменното и твърде едностранчиво отношение на майките с деца в СС. Та бих искала да попитам поради каква причина СС има право да си подбира децата по какъвто критерий си пожелае и дори да не си правят труда да отговорят дали дадено дете е прието или не (имаше потребители, които задаваха този въпрос тук), а училище като Мейпъл не може. И защо никой, който няма дете в СС няма право да изразява мнение, а Вие Миленита веднага станахте наясно какви педагози има или няма в Мейпъл и колко си се били “побългарили”.

# 574
  • София
Като изключим, че е поднесено по безумен начин и показва липса на добра организация, всъщност е нормално да балансират класовете момичета/момчета. Всички училища го правят. Написаното от TS25 хвърля светлина върху рисковете (наред с плюсовете) да избереш новосъздадено училище - тепърва се сблъскват с всякакви сценарии, които в по-стари училища са вече отработени.

# 575
Следя темата за частните училища от много отдавна. Не си позволявам да пиша поради ред причини, една от които е надменното и твърде едностранчиво отношение на майките с деца в СС. Та бих искала да попитам поради каква причина СС има право да си подбира децата по какъвто критерий си пожелае и дори да не си правят труда да отговорят дали дадено дете е прието или не (имаше потребители, които задаваха този въпрос тук), а училище като Мейпъл не може. И защо никой, който няма дете в СС няма право да изразява мнение, а Вие Миленита веднага станахте наясно какви педагози има или няма в Мейпъл и колко си се били “побългарили”.

Всъщност проблемът в Мейпъл според потребителя е, че първо са им казали, че са приети, те са се успокоили, имали са вече училище и след това са им отказали. Това е всъщност. Не знам в други училища да го правят.

# 576
  • София
Нормално е да балансират паралелките, дори е желателно. Аз не бих искала детето ми да е в полово доминиран клас, без значение на пола. И аз останах с впечатление, че потребителят е останал разочарован от разнопосочната информация относно приема им, а не от факта на балансиране.

# 577

Всъщност проблемът в Мейпъл според потребителя е, че първо са им казали, че са приети, те са се успокоили, имали са вече училище и след това са им отказали. Това е всъщност. Не знам в други училища да го правят.

Разбирам много добре разочарованието от отказа, но аз не бих разчитала единствено на прием в новооткрито и “побългарено” училище с лоша организация и липса на педагози. По-скоро, бих следила приема във вече утвърдени училища с прекрасна организация и още по-прекрасни педагози.

# 578
Определено разочарованието дойде от факта че уж бяхме говорили и потвърдили, а пък в следващия момент...
Аз съм учила в клас само с едно момче и затова смятам че трябва да има баланс, но да го бяха казали в началото...

# 579
Всъщност ние си говорим как избираме частни училища за децата си, а реално частните училища избират децата. При това не само по знания, а по пол, ръст, поведение и каквото се сетите. Проблемът е в откровеността в отговора на Maple, но не мога да коментирам кое е за предпочитене- истината или заучени фрази. Последните месеци чухме откази от наколко училища под най-различни форми:
"Оказа се, че има много братя и сестри на наши учениеци и тази година решихме да няма външен прием."  Което знам, че не е истина.
"Детето Ви не познава ляво и дясно." При положение, че аз не ги познавам и от 3 години  се допитвам до него.
Всичките тези служебни отговори, доста ни изнервиха и предпочититаме да бяхме получили реалните причини.
Аз не се успокоих при устното сългасие, а при подписване на договора и плащането на вноската. Сега имаме съгласие за прием в ясла за малкото дете и докато не подпишем документите, платим таксата и детето тръгне (чак септември), не смятам нищо за сигурно.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 15:48 от seawind

# 580
  • София
Леле, много нападения, защо така? По време на първото ДО, мои приятели от СС и от БШ споделиха, че при тях лиспва достатъчна обратната връзка за болните учители/ученици. Сега не знам дали е възможно на определени класове да са споделяли, а на други не. Не съм ги разпитвала как се комуникира- по класове, за цялото училище или друго. Ние имаме общ бюлетин, където се споделяше за всички. Останаха с впечетлението, което споделят и другите от 2ра ръка, че нямат информация. За протокола и през ум не им е минавало да сменят училищата, те са си доволни, лека негатина нотка просто. Защо се твърди, че няма такива хора? Не мисля, че е толкова важно честно казано, като всичко друго е ОК. Ясно е, че в големите училища няма как да има такъв диалог с всички родители, какъвто има при нас. Заяждате се за глупости, ама наистина.

Това за Мейпъл ме учуди, кофти е да ти кажат, че си приет, а после каквото и да е друго обяснение защо не си.

Ния, какво му е кофтите но НУКК, ами на първо и най-главно място- Велянова! Натам са ти разказали Simple Smile Според мен правилно клоните към Питагор, щом няма силно застъпен финансов аспект.

Пипи, коренна разлика в мненията ти от миналата година, гледам към стандартните паралелки клоните. Мислехте ли за преместване? Има ли вариант в БШ да го прехвърлите в стандартна?

# 581
  • София
Леле, много нападения, защо така? По време на първото ДО, мои приятели от СС и от БШ споделиха, че при тях лиспва достатъчна обратната връзка за болните учители/ученици. Сега не знам дали е възможно на определени класове да са споделяли, а на други не. Не съм ги разпитвала как се комуникира- по класове, за цялото училище или друго. Ние имаме общ бюлетин, където се споделяше за всички. Останаха с впечетлението, което споделят и другите от 2ра ръка, че нямат информация. За протокола и през ум не им е минавало да сменят училищата, те са си доволни, лека негатина нотка просто. Защо се твърди, че няма такива хора? Не мисля, че е толкова важно честно казано, като всичко друго е ОК. Ясно е, че в големите училища няма как да има такъв диалог с всички родители, какъвто има при нас. Заяждате се за глупости, ама наистина.

rainy, нямам представа за БШ, но в "Света София" от самото начало има бюлетин, който се актуализира в реално време и е достъпен онлайн през електронния дневник. Цялата информация е там, отделно от обилната комуникация във вайбър групите, която да речем зависи от учителя. Но всички карантинирани класове, братя и сестри, учители и т.н., барабар с датите и маршрутите на автобусите са си достъпни за всички от ден 1. Сега, ако твоите приятели или другите споменавани познати не са гледали в дневника, не знам на какви информационни канали са разчитали. Затова реагираме, просто обективно не е вярно.

# 582
Определено разочарованието дойде от факта че уж бяхме говорили и потвърдили, а пък в следващия момент...
Аз съм учила в клас само с едно момче и затова смятам че трябва да има баланс, но да го бяха казали в началото...
Обяснявам си го с желанието им все пак да отговорят на всеки и да си запълнят бройките и последваща преценка, че няма да е много добре да има много повече момченца отколкото момиченца. И на нас са ни отказвали прием в една детска градина по тази причина. Там пък имаше повече момиченца.

# 583
  • София
Леле, много нападения, защо така? По време на първото ДО, мои приятели от СС и от БШ споделиха, че при тях лиспва достатъчна обратната връзка за болните учители/ученици. Сега не знам дали е възможно на определени класове да са споделяли, а на други не. Не съм ги разпитвала как се комуникира- по класове, за цялото училище или друго. Ние имаме общ бюлетин, където се споделяше за всички. Останаха с впечетлението, което споделят и другите от 2ра ръка, че нямат информация. За протокола и през ум не им е минавало да сменят училищата, те са си доволни, лека негатина нотка просто. Защо се твърди, че няма такива хора?
Ами, защото, Рейни, когато се напише нещо, което откровено не е вярно, няма как да не реагираш. Информацията за случаите на ковид и при нас е в общ бюлетин от самото начало на учебната година - отделен раздел в електронния дневник, до който ВСИЧКИ имат достъп, в който ежедневно се публикува и обновява информация за всеки случай: карантина на ученик /дали заради негов положителен тест, дали заради родител/, от кога до кога е карантината, вкл. в кой номер бус е детето; карантина на клас, пак с периоди, дали е заради ученик или заради положителен класен ръководител на малките; за учителите на големите се съобщаваше на класовете, на които съответния учител преподава. Какво повече се очаква? Снимка на бюлетина да пусна ли? Сега, ако някой очаква да се назовава поименно всяко карантинирано дете, може и да не му е била достатъчна тази информация.

Писали сме заедно с Данделион. Ама, някак си, идентично лъжем...

# 584
  • София
Всъщност, sanaka, дори и поименно може да се види ако на някого е чак толкова важно.

Общи условия

Активация на акаунт