Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Необходима ли е кутия за храна за първокласник и какъв тип трябва да бъде?
Какви са препоръките за рисуване и какви материали трябва да се използват, както и за подготовката на материали за рисуване?
Какви са препоръките за закуската и подготовката на децата за училище?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Необходима ли е кутия за храна за първокласник и какъв тип трябва да бъде?
-
Какви са препоръките за рисуване и какви материали трябва да се използват, както и за подготовката на материали за рисуване?
За рисуване се препоръчва да имате чаши с капаци и дупки, които не се разливат, както и подложки за хранене с картинки, лесни за почистване. За материали могат да се използват бои, пастели и четки, които трябва да бъдат съхранявани в шкафчета в училище. Родителите споделят опит в подготовката на материали за рисуване, като например използване на несесери, кутии за боя и торбички с пластилин. Те също така споделят опит в използването на подложки под листовете за рисуване.
-
Какви са препоръките за закуската и подготовката на децата за училище?
Препоръчително е да се подготви закуска за децата, дори ако имат безплатна закуска в училище. Можете да използвате кутия за сандвичи и половинлитрова бутилка сок. Децата могат също така да носят плод или суха паста за закуска. За подготовка на учебници използвайте найлонови подвързии и пликове с копче за съхранение на учебници и тетрадки.
-
Какви са препоръките за физическото възпитание и екипировката на децата?
-
Какви са дните за почивка и ваканциите за първокласниците?

, и това също много ме радва, защото сериозно съм се замисляла в клас с 10 циганчета, половината от които не говорят добре български, кога ще обърне госпожата внимание на българчетата, и съответно на моя философ...
Имаше и други, но съм ги забравила. Въоръжена със списъка отговарях на запитвания на родата, та за РД се появиха колата с дистанционното от баба /тя не тръгна, щото таткото като си играл предния ден под благовидния предлог "дай да видим дали работи" забравил да я изключи и батериите бяха изтощени
/, енциклопедията за динозаври- от нас с таткото /мисля, че беше на ПАН/, часовник от единия чичо и... най- високо оценения подарък- лазерчето от брат ми... той до последно не ми вярваше, че играчка от 2лв. ще докара рожденика до такава буйна радост, но по моя препоръка го бяха бутнали между другите по- практични подаръци.
При което щях да получа удар - по мои спомени енциклопедията струваше около 17 лв., които направо ни бяха заклали след като приготвихме РД в къщи, РД в градината, с големи торти и всички салтънати 

), за което не се сърдите, надявам се де