Детето или голямата любов...

• 12 301
  • 206
  •   1
Отговори
# 60
Авторката си е екип с мъжа си, детето обича бащата, сега че авторката има емоционални нужди, които не са задоволени е друг въпрос, но тя е възрастен човек и трябва да намери начин да е щастлива.
Да и майка ми ме е гледала сама, но аз съм кротко и добро момиче, аз самата гледам две зверчета, така че айде да мога да разбера на кой какво му е. Собствената ми майка дето ме е гледала сама, моите деца не може да гледа. Така, че чуждия опит не винаги е приложим.

# 61
  • София
Дами, особено откакто сме с ковида, сами споделяте че едва се издържате с мъжете и децата си.
Но, не сте хукнали да се развеждате, защото разбирате, че не му е сега времето, пък и втори бащи, обичащи децата ви като свои, не се намират под път и над път.

# 62
Страхувам се и какво ще правя сама , как ще плащам сметки и ще гледам дете с минимална заплата .

За мен разковничето на цялата драма на авторката е това, а не кой я подлъгал да се ожени за него и кой не искал детето ѝ. Ще си спестя съветите да си търси втора или по-високо платена работа, защото от това което съм наблюдавала в реала, жени които се страхуват да са самостоятелни търсят в такава ситуация поредния мъж, независимо как се държи с тях, а не еманципиране.

Закова проблема. Точно така е. И авторката търси солидарност и ръкопляскане и хвалби, че тя е по- а идеалния е муньо, защото не е бил достатъчно тъп и богат да я вземе за държанка, а тя да мрънка всеки път като не й е угодно.

За съжаление и аз познавам такива жени.  Те дете след дете търсят голямата любов в мъж с пари и без дете, на който да му родят едно да си има, а той да си ги отглежда до откат.

На авторката следващият пак ще е към 44, гонещ последния влак за био дете и така.

# 63
  • София
Много ми е интересно, тук има ли жена, която работи на минимална заплата и отглежда детето си сама?

Без другите "екстри", като "трудно дете"?

Дали ковида довежда до озлобление и способност да риташ падналия или си е въпрос на натюрел?

# 64
Аз съм с високи доходи, имам и мъж и майка и свекърва и уревах форума, пък вие си знаете как си ги гледате сами на мен. Работна заплата.

# 65
Не е осъдена да работи вечно на минимална. От нея зависи.

# 66
  • София

Да, разбира се, но точно в момента я съветват да се разведе, когато от нея доста малко неща зависят.

# 67

Да, разбира се, но точно в момента я съветват да се разведе, когато от нея доста малко неща зависят.

Аз я посъветвах да си трае вкъщи. Ако иска още съвети как да си оправи положението - от всяка заплата да заделя по 50лв в тайна сметка и да си събира. От мъжа си да иска с по лев два отгоре за каквото и да било и да си ги събира. Сега е към 30те. Като стане на 40 ще има голямо дете, може да си младее с някой 44 годишен.

# 68
Много ми е интересно, тук има ли жена, която работи на минимална заплата и отглежда детето си сама?

Без другите "екстри", като "трудно дете"?

Дали ковида довежда до озлобление и способност да риташ падналия или си е въпрос на натюрел?

Имам позната, която отглежда 2 сама в провинцията на квартира с минимална заплата, ниска инвалидна пенсия и минималната издръжка от бащата. А авторката работела на държавна работа след удръжките ѝ ставала минимална заплатата (ако е държавен служител има само 10% данък). Приемам, че темата е реална и получава около 600 лева чисто, докато работещите на МРЗ, които не са държавни служители, получават около 400 лева чисто. Има майка, която идва да я гледа, като е болна, защо да не се премести при нея с детето, щом твърди, че живеела в тормоз и че проблемите на детето били от това. И с издръжката от бащата няма да може да се издържат ли? Ние с по-малко се издържаме на член от семейството.

# 69
  • Paris, France

Всичко в момента зависи от нея. В Пловдив работа има. Щом женена за мъж, който носи парите намира време за дърт любовник, свободна ще може да си намери провайдър. Все пак е млада, с едно, сравнително голямо, здраво дете и майка, която тича да и помага като е с температура. 600лв + някаква издръжка и майка да помага не са крайна нищета. Предполагам може да иде при майка си с детето.

Никой не я съветва да скочи и да подаде молба за развод утре. Повечето и обясняваме, че ако си стъпи на краката и почне да печели повече, разводът е реално достижим без финансови сътресения и като остане сама може и да установи, че съжителство с нов мъж не и трябва. В момента се опитва с клин клин да избие и скача от трън на глог. И да се беше задържала с този (ако той не беше устат и директен), след 5-6 години щяхме да четем колко и е трудно с дъртьо и 2 деца.

Нейният проблем е, че никога не е живяла сама и не може и да се проектира сама с детето.

# 70
Не мисля, че е уместно да се завива в посока надцакване колко по-зле хора познаваме. Това най-малкото е неуважително към трудността, в която се намира авторката.

А относно темата, абсолютно подкрепям Невена. Решението, което авторката търси за проблемите си в живота е като върти любов, но това е напълно грешната посока. Даже разочарованието, че нещата не са се получили не би трябвало дори да я учудва.

Авторката е непораснало дете, несамостоятелна, а с отговорности и проблеми, които не решава.

# 71
Това с въртенето на любов не знам защо е лошо. Ами че тя няма положителни емоции с мъжа си, детето едва ли създава и то много такива, и й трябва отдушник.
Авторке, за въртенето на любов те подкрепям.

# 72
  • Paris, France
Това с въртенето на любов не знам защо е лошо. Ами че тя няма положителни емоции с мъжа си, детето едва ли създава и то много такива, и й трябва отдушник.
Авторке, за въртенето на любов те подкрепям.

Въртене на любов би било да си намери мъж, който да я извежда, да и купува подаръци, да се забавляват заедно и да е добър в леглото и наистина да и е отдушник. Тя е намерила престарял кандидат-оплодител, който всъщност иска собствено дете, но без да се охарчва особено и без да влага във връзката.

По-подходящ за любовник ми се струва някой от Пловдив, със собствен терен, млад, който не бърза за семейство и деца и търси само забавление. А ако си пада по 45+ годишни, женен мангизар с деца също е опция. Той поне може да и помогне финансово и административно да си стъпи на краката, но без да се натиска за живот заедно и общи деца.

Качествените мъже не се занимават с жени с проблеми и предпочитат доволни и щастливи мацки.

# 73
Всеки според аршина си. Авторката търси с кой нов да напусне стария. Връзването на новия е с ново дете и заточване на старото при мама. Това е глупаво. Много жени го правят, но е глупаво и никога не води до и провайдъра хепи и държанката хепи и детето по частни училища и с маркови дрехи.

Ако авторката се беше ориентирала към просто любовник (ама трябва и тя за е добра в леглото, че те подаръците не валят ей така), тогава да. Не е морално, но е човешко.

Но това, което прави - нов мъж за дете не е решение на проблемите със стария с който има дете.

# 74
Последните мнения малко звучат като Има смисъл да пускаш фиш, ако си сигурен, че ще улучиш шестица. Или поне петица.
Според мен авторката си е порядъчно оправна жена, само че не иска да е добре, а щастлива. Нищо лошо.

Общи условия

Активация на акаунт