Детето или голямата любов...

• 12 456
  • 206
  •   1
Отговори
# 75
Авторката определено има проблем с преценките за връзките, в които се намира. Първата основна грешка- ражда дете с идеята то да оправи проблемите в отношенията с мъжа и. Което никога не се случва....
Второ очаква от любовника си да приеме детето и като свое. Също трудна работа, малко са хората, и мъже, и жени, които биха го направили. Не разбрах много какъв е любовника, но както го описаха позастаряващ ерген, с вече изграден характер, вероятно и егоизъм, просто няма да стане. По-скоро би имала успех с разведен, но и там нещата не са много сигурни. Трудно е да намери мъж, който да я измъкне от положението и да я гледа с детето и. Иначе за кефа, там лесно се намират, но за повече нещата са различни.
Като съвет, ако наистина мъжът и е такъв дебил, какъвто го описва, а не просто гледа да избяга от постоянното мрънкане и разправии вкъщи, по-добре да си кара така както до сега. С някой друг за кефа, вкъщи за сигурността, и така...

# 76
Чакай, чакай, стигнах до втора страница, където абсурдните противоречия бяха увенчани с това, че авторката - омъжена жена! - е срещнала 7годишния си син с любовника. Ясно, че любовникът не е представен с реалната му роля, но това не прави ситуацията по-малко абсурдна.
Авторке, съпругът ти те е хванал на 18-19, родила си на 27, сега детето ти е на 7 и преди година сте купили жилище. Значи, имаш проблемна връзка от поне 15 години, от тях 8-9 преди раждането, но въпреки всичко продължаваш да наливаш ресурс и същевременно охкаш и ахкаш колко проблеми имате и че от раждането, 7 години, със сигурност не обичаш мъжа си, а преди това е било почти сигурно. Нещо яко ми се губи.

# 77
Много е непочтено да живееш със съпруга си и да имаш любовник. Твоето поведение е много по- неприемливо от това на мъжа ти. И никой не е длъжен да обича детето ти, дори не е длъжен да го приеме. Имаш много претенции, но нямаш никакво покритие, непочтена си към всички: мъж, любовник и дете.

# 78
Съгласна съм. Няма никакъв смисъл да въртиш паралелни истории, уж търсейки любов. Трябва ти финансова стабилност. Не я наричай любов, не е така.

# 79
Аз правилно ли разбирам, че докато върви аферата с любовника, с мъжа и са купили жилище, което основно тя е платила?

# 80
В тоя форум първо се правят ,че ти съчувстват и после те слагат на кладата,като жертвено агне.
Добре,....не е била щастлива със съпруга си, намерила е някой ,който си е мислила че ще я обича и подкрепя....уви,не е бил тоя човека, ама защо така нападателно,бе хора.Всеки един от вас в даден етап от живота си може да изпадне в кофти ситуация.Повечето жени, действат емоционално,когато стане дума за любов.
И мен ме разкостихте в моята първа тема....ама живота продължава, важно е човек да се поучи от грешките си.

# 81
Разбира се, права си, но тя 5 години преди раждането не е била щастлива с този човек. Разболява се и осъзнава, че него хич не го е еня за нея и малко по-късно... забременява от същия. Не, определено не мисля, че много хора биха изпаднали в такава ситуация. Даже съм сигурна, че твърде малко биха.

# 82
Разбира се, права си, но тя 5 години преди раждането не е била щастлива с този човек. Разболява се и осъзнава, че него хич не го е еня за нея и малко по-късно... забременява от същия. Не, определено не мисля, че много хора биха изпаднали в такава ситуация. Даже съм сигурна, че твърде малко биха.

Много жени залагат на това, че едно ново предизвикателство, каквото е раждането на дете,ще оправи и сплоти тези отношения.
И при някои се получава.

# 83
  • Paris, France
Чакай, чакай, стигнах до втора страница, където абсурдните противоречия бяха увенчани с това, че авторката - омъжена жена! - е срещнала 7годишния си син с любовника. Ясно, че любовникът не е представен с реалната му роля, но това не прави ситуацията по-малко абсурдна.
Авторке, съпругът ти те е хванал на 18-19, родила си на 27, сега детето ти е на 7 и преди година сте купили жилище. Значи, имаш проблемна връзка от поне 15 години, от тях 8-9 преди раждането, но въпреки всичко продължаваш да наливаш ресурс и същевременно охкаш и ахкаш колко проблеми имате и че от раждането, 7 години, със сигурност не обичаш мъжа си, а преди това е било почти сигурно. Нещо яко ми се губи.

Първият и мъж е доста по-стар от нея, с 9 години. Интересното е, че заместникът е на същата възраст (само година по-стар от мъжа и).

Мирише и на daddy issues.

happy doc, не я съдя, макар че за нищо на света не бих влачила децата си по срещи с любовник. Обяснявам и какви са пътищата за да се измъкне от скучния брак, макар че в нейното положение, с момче с поведенчески проблеми на праг на пубертет аз не бих се разделяла.

Не виждам някой да я разкостя. Опитваме се да и обясним защо мислим, че това което прави е правилно или неправилно.

34 годишна да не разбира защо мъж не харесва чуждо дете, макар и с кеф да чука майка му, показва разперени крила на голяма, бяла птица.

Не познавам развалени отношения, сплотени от бебе. Обратното е класика.

# 84
  • Варна
Любовникът задава резонен въпрос. Защо си родила дете на апатичен селянин?
Аз се питам, каква любов може да изпитва майка към тип,който я иронизира и обижда детето и?
Мая, какво е любовта, за теб?
Уж си жертва, но с носталгия към общия апартамент и "семейното гнездо". Новият те е зарязал, но ти интерпретираш раздялата с планове за бъдещето.
Какви дилеми имаш, след като той те е засегнал, чрез детето ти? Това косвено показва и неглижирането му . Унижението не е признак на обич или симпатия. Възползвал се е от слабостта ти и разочарованието ти от брака.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 21:37 от Viviana91

# 85
Къде е голямата любов?
Вторият ми мъж обожава дъщеря ми. Ако се държеше и най малкото неуважително с нея щях въобще да не допусна никакви отношения с този мъж. Разбира се, държа и същото от детето.

# 86
И темата е набрала 6 страници, но аз ще коментирам само прочететоното от теб като начало.
Защото на 19 срещнах съпруга си...И вярвах в любовта.
Но,,не би.
Мъж не е спасителната сламка. Не мисля, че е правилно да скачаш от съпруга си при друг мъж.
Всъщност най- важна си си ти и детето ти. Не знам каква е тази смелост да мечтаете и да скочите в нищото въвличайки и детето си.
Не разбирам такива любови.
Моето е голямо, разведена съм и пак ми е трудно.. Бих му представила мъж, който съм преценила,че трябва
С две изречения. Спасителната сламка не е другия мъж. Подреди живота си и намери самостоятелност ако смяташ брака си за обречен! И мисли за детето си..

# 87
Такъв въпрос въобще не засяга детето, а майката и изборите й. Не само в случая на авторката, а по принцип. За мен пък има нещо изключително нездраво в прехвърлянето на атаката върху детето, само и само мама да не се срещне фронтално с мисълта, че е сбъркала с мъжа, и то при положение, че въпросът е ясно зададен във второ единствено - ти как си избрала точно този кретен?

# 88
Той я е избрал.

# 89
  • София
Според мен историята е пързалка. На мен ми се струва твърде странно хем на 19 да я е грабнал от ученическата скамейка, хем да я е оставил изобщо да стигне до кандидастване в университет, хем да се мести след нея в София. Такива мъже не са много хепи младите им жени да са студентки и всеки ден да се смесват с 20-годишни момчета, пък после да се прибират чинно вкъщи и да мият чинии. Освен ако толкова не му е пукало на него и си е затварял очите.

А ако има нещо вярно в историята, авторката на практика не е живяла никога самостоятелно, за да очаквате от нея да мисли сега за самостоятелност, с трудно дете, да напусне купения мечтан дом и да си троши главата. Не е достатъчно борбена. Тя има нужда и търси мъж, който да я поеме с детето. Няма смисъл да й обяснявате как трябва да се разведе. Ако изобщо някога се разведе, то ще е едва когато се появи нов мъж, който да я приеме с трудно дете. И да внимава да не забременява, докато е още омъжена, че тогава новото бебе ще е на името на мъжа й, а не на новия мъж.

Общи условия

Активация на акаунт