Детето или голямата любов...

• 12 503
  • 206
  •   1
Отговори
# 90
Какви точно са поведенческите проблеми на детето?

Авторката не искам да я коментирам че ще е грубо. Хора разчитащи друг да ги спаси и смятащи че някой им е длъжен ...
Дадените досега съвети са много на място!

Защо ли подозирам че темата е пусната под емоция и няма да научим развръзката?

# 91
Според мен историята е пързалка. На мен ми се струва твърде странно хем на 19 да я е грабнал от ученическата скамейка, хем да я е оставил изобщо да стигне до кандидастване в университет, хем да се мести след нея в София. Такива мъже не са много хепи младите им жени да са студентки и всеки ден да се смесват с 20-годишни момчета, пък после да се прибират чинно вкъщи и да мият чинии. Освен ако толкова не му е пукало на него и си е затварял очите.

А ако има нещо вярно в историята, авторката на практика не е живяла никога самостоятелно, за да очаквате от нея да мисли сега за самостоятелност, с трудно дете, да напусне купения мечтан дом и да си троши главата. Не е достатъчно борбена. Тя има нужда и търси мъж, който да я поеме с детето. Няма смисъл да й обяснявате как трябва да се разведе. Ако изобщо някога се разведе, то ще е едва когато се появи нов мъж, който да я приеме с трудно дете. И да внимава да не забременява, докато е още омъжена, че тогава новото бебе ще е на името на мъжа й, а не на новия мъж.

Напротив Анди! Много са жените като нея. Срещанали на 19г. Въпреки, че работят, никога не са били самостоятелни. Аз включително.
Но колкото и да е страшно в началото, минаваш и вече не е толкова страшно!
Виж ако надеждата е някой друг да осмисли и вдъхне надежда и грижи..По-скоро ще е ново разочарование.  Авторката на думи го е усетила, пък реалността ще я сдуха съвсем.

# 92
  • София
Те са срещнали на 19, но рядко по-възрастният от тях мъж с 10 години ще ги оставят да са студентки, вместо веднага да ги вържат с бебе.

Минаваш, обаче се поставИ на нейно място - продала си всичко, купили сте мечтания апартамент (тя го пише това за мечтания), и да започнеш развод сама? Абсурд. А и мъжът й си затваря очите, че тя си има любовник и така ще си карат още двайсет години. На него му е удобно, на нея ще й стане удобно.

# 93
Пак не се знае.. Грешното при нея е, че вижда сламката в друг.
Иначе и ние много години живяхме на квартира и хоп тъкмо се сдобихме с прекрасния дом, работа, мечти  и всичко отиде по дяволите..
Но аз съм живяла с 2 и 200.Не ми беше трудно да се върна назад. Трудно беше да загърбя и преболедувам илюзиите.
Но успях .
Не знам как може да повярваш на мъж и да скочиш с дете обаче..

# 94
Намери си работа, квартира и се изнеси с детето. В последствие ще срещнеш правилния мъж. Нямам намерение да те обвинявам защо какво и как си правила, защото за жалост познавам много жени, които също като теб са смятали, че след появата на детето от боклука ще стане принц. Даже голяма част от обвиняващите те тук жени имат сходни на твоя проблем, ама е много лесно на чужди проблеми да се плюе от страни.

# 95
Говорили сме си го тук. Съвсем обичайно е новият партньор /мъж или жена/ да не желае детето от предишната връзка.

Само не знам  мъж как я смята тая работа - тебе те искам, детето ти - не ща.
Друг е въпросът защо жена се оставя така да се омотае - единия, другия. Ще се изнасям, няма да се изнасям. И аз мисля, като Бианка - или сама, или с мъжа си, да си решава, че то едни любовници...да внимава как ги избира.

# 96
  • София
Така, лесно я смята - детето не е негово, той няма ангажимент към него. В най-добрия случай ще го търпи, а в най-лошия ще се опита да накара майката да остави детето на бащата, на бабата и изобщо възможно най-далеч. Той ще си направи негово бебе или ще си живеят двамата сами.  Поне й е казал, че не иска да е бавачка на детето, вместо да я подведе, тя да отиде при него с детето и да се започне тормозът под формата на лошо отношение или безразличие към детето. Тогава щеше да е трагедия.

# 97
  • София
От трън, та на глог, че е по-висок.

# 98
Те са срещнали на 19, но рядко по-възрастният от тях мъж с 10 години ще ги оставят да са студентки, вместо веднага да ги вържат с бебе.

Минаваш, обаче се поставИ на нейно място - продала си всичко, купили сте мечтания апартамент (тя го пише това за мечтания), и да започнеш развод сама? Абсурд. А и мъжът й си затваря очите, че тя си има любовник и така ще си карат още двайсет години. На него му е удобно, на нея ще й стане удобно.

То рядко и някой на 44 с хубава работа и жилище ще зареже всичко в София, за да хукне в Пловдив заради една женена жена, която всяка вечер се прибира при мъжа си. И то жена, която не прави кариера, че да я спира нещо тя да се премести при него в София, да избяга от мъжо и да е с любимия. Темата е или пързалка или авторката ги описва някои работи не както са, а както ѝ се искат. Има и други набиващи се на очи неща, но са за детето и не ми се коментират. Аз лично се надявам темата да е пързалка. Ако не е,да, вероятно ще си откарат до края с този мъж, защото това е най-лесно. Но с нейните очаквания чуждия да иска детето като свое, по-добре с този.

# 99
  • Paris, France

Тя е била на рафта в магазина.

Първият я избрал, вторият я измамил. Трудна работа.

# 100
София-Пловдив не е кой знае какво изпадане за човек с котируемо образование. Ако е някой фриленсър с много проекти, няма никакъв проблем, хората от София в села се забиват. Пък и продавач или автомеханик да е, все има какво да върши и да вади пари. Докато авторката с нейната държавна работа, мързел, дупки в сивито и нежелание за промяна навсякъде ще взима по-малко от касиерка в Лидл. И това безпаричие я устройва вече 3 петилетки, по-лесно й е да се хваща за 2 клона наведнъж, отколкото да си даде зор.

# 101
Последните няколко страници темата се е превърнала в критика относно какво има в чуждата паничка. Не всички жени са еманципирани кариеристки с големи доходи - каквито са повечето в този форум Simple Smile  От разказът не става ясно в какво семейство е израснала авторката, нито какви са отношенията с баща й, за да се развиват теории защо не предприема определени действия. Очевидно е, че има нужда от много вътрешна работа, преди да се случи чудото и да излезе от статичността, в която съществува.
Авторке, постави себе си на първо място (а не какво искат мъжът ти или любимият мъж), помисли добре какво искаш, заяви желанието и целите си, и работи в тази посока - действай. И общувай с детето си, то със сигурност усеща колебанията ти.

# 102
  • София
Студентка по психология, новоизлюпен терапевт или авторката на темата три-в-едно? Регистрираш се вчера и днес се изразяваш със сложни фройдистки думички за връзката с бащата и родното семейство и работа върху себе си? Вероятно самоук психолог, прочел няколко книги за личностно развитие?

# 103
Наистина ли трябва да ни разказва за семейството, в което е израснала, за да видим нещата, които са пред носа ни?

Първият, с който бяга на 19 от ситуацията вкъщи е с 10г по-голям, вторият - пак с толкова. Третият и той ще е с толкова.

# 104
Е, тя очевидно си се поставя на първо място. Убедена е, че невероятната голяма любов мрази и ненавижда детето ѝ, обаче какво пък толкова, продължава да се среща с него. Задоволява си нейните липси, кой го гледа това, тогава по-малко от 7-годишно дете, докато майката ходи по любов, с вероятно ясното съзнание, че този не става за човек, който ще отглежда детето ѝ. Сега пък нейните липси и чувства са проблемът, дали не била сбъркала. Няма как да е сбъркала, че не е завела детето си в дом, където го мразят и го обиждат. Вероятно на нея ѝ е задоволявал някакви лично нейни си сексуални, емоционални или други потребности, и сега страда за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт