Детето или голямата любов...

• 12 314
  • 206
  •   1
Отговори
# 150
Детето може да не е грешка, но е грешка опитът чрез него да се оправят поначало скапани отношения. Авторката е била на около 25 тогава, не е била към 40 да се каже, че е бил последния влак, нито пък този е бил последния възможен мъж, който да е с нея. След това нова грешка- апартамент, който ще се води на двамата по равно, но основно с нейни пари. Демек отново прецакване или поне разчита на добрата воля на мъжа си. След това скача на любовника с идеята да я гледа барабар с детето и всички да са щастливи. Само пропуска, че за кефа е лесно, ама за другото вече не всеки би го приел с отворени обятия.
Какво е заключението- грешка след грешка, накрая що нищо не ми е наред.....

# 151
  • София
Децата често са разменна монета, може би откакто свят светува. Жените раждат заради материални и други придобивки, мъжете искат деца, за да получат полагащ се статус в обществото и родовата линия, жените се опитват да връзват мъжете чрез децата, мъжете да държат жените зависими пак чрез децата. Вариации колкото искаш.

# 152
  • Варна
Christina,хубавия дом с нежелан насилник ли го интерпретираш? Финансово зависимите жени търпят. А кой е жертвата е енигма. Нагледала съм се на доста безскрупулни омъжени "многострадалки". Апетитът им расте с изгубените години и повехнали очаквания.

# 153
Анди, то в случая детето не е разменна монета. Детето авторката си го е искала, не я е натискал мъжът и да го ражда. Поне такива доводи не видях. Любовника не ще детето и авторката няма как да изнудва мъжа си с него, защото очевидно, че никой друг няма да се трижи за него, освен родния му баща.
Просто на жената и е мъчно за любовника, но ще и мине. Ще се вземе в ръце и ще смени работата. редполагам, че ако наистина е толкова трудно дете, то е и злоядо, и боледува и на детска не ходи и проблеми в училище ще има много. Просто трябват много сили, за да си родител.  Но хубавото на всички деца е, че порастват и си живеят собствения живот. Няма да е все така.
Иначе ми е смешно, жена която за 34 години е имала само двама мъже, да бъде наричана лека жена, но честно от тоя форум всичко съм чувала, така че не се учудвам.
Виви смятам, че човек трябва да гледа позитивното, а не нон стоп какво няма. Авторката има дете и хубав дом, но няма любов и забавления в живота и. След няколко години, детето като е по-самостоятелно, ще намери по-платена работа и ще си гледа живота. Просто в момента и е тежко, но това няма да е цял живот. Не мисля, че е мъченица, а просто е и се е насъбрало много. Любовника е бил урок, не грешка. Сега като пострада и повече няма да я повтаря.

# 154
Това каква е жената, не се определя от броя мъже, а от лекотата, с която отваря крака - в случая на лирическата героиня това се случва с наистина изключителна лекота.
И основният проблем на ЛР не е лошият брак, детето, любовникът или зле платената работа, друго е. Това са някакви дребни прояви.

# 155
Жените сменят мъжете като носни кърпички, ама нали нямат дете, явно го правят някак тежко. В случая на авторката е с лекота. Освен ако пък въобще не беше правила секс и беше заченала непорочно, може и да се угоди на обществото.

# 156
Мама Мая пусна темата и избяга. Надявам се да е добре и да не се занимава с любовника. Не е той, човека, който й трябва.

# 157
Мама Мая пусна темата и избяга. Надявам се да е добре и да не се занимава с любовника. Не е той, човека, който й трябва.

Не й харесаха отговорите, за това избяга. Също намирам за крайно тъпо изказване някой да казва: Що го роди това дете. Изобщо как могат да се пишат подобни неща при вече родено дете? Много жени мислят, че с раждането на детето нещата се "оправят" обикновено стават по-зле, ама това си е лично техен проблем.
Дали може да се оправя сама с живота - разбрахме, че не може - за това скача от мъж на мъж. За това също не трябва да бъде съдена. Изобщо много малко отговори с конкретика видяхме от колкото само плюене и упреци - като че ли всичките тука са перфектните майки и съпруги и мъжете им са копие на принц Хари или Уилям айде моля ви се!

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 17:15 от Arielle

# 158
  • Paris, France
Иначе ми е смешно, жена която за 34 години е имала само двама мъже, да бъде наричана лека жена, но честно от тоя форум всичко съм чувала, така че не се учудвам.

Ми, лека жена е, да. Само някой да и свирне и тръгва да живее с него, да му ражда деца. Ако по някаква причина не може да живее с него се тюхка и реве за него. Не видях да е поставила някакви тежки изисквания на мъжете за да живеят заедно. Мъжът и не е осигурил жилище. Общото им жилище е купено основно с нейни пари. Детето и с поведенчески и други проблеми, вероятно дължащи се на напредналата възраст, на която мъжът и е станал баща. Крета на минимална заплата, но не осчетоводява грижата, която полага за детето, домакинстването, осигуряването на семеен дом.  На втория също доста лесно е пуснала, че и детето си водила с нея. Сега  и на него ли да му купува апартамент? Остава и дете да роди от 45 годишен сега, когато и тя не е в първа младост. Ако следващото дете е увредено, още по-болно и трудно какво правим? Дали осигурена, добре платена, имотна мома без деца на около 34г би тръгнала да ражда от 45г безплатен, безотговорен дъртьо?

Ако хойканетто я правеше щастлива и доволна, добре, но в нейния случай само и тежи и я натъжава.

# 159
  • София
Като се замислим, дори доста добре се оправя в живота. В общи линии е добре - единият вкъщи гледа детето, а тя с другия отпуска напрежението. Нали не мислите, че тя е ходила по срещи с детето? кой го е гледал това дете, докато тя е била с любовника? Я мъжът й, я майка й. Трима човека се въртят около нея. Сега драмата е, че единият се е отказал и на нея й е тъпо.

# 160
Нали не мислите, че тя е ходила по срещи с детето?
Тя беше писала, че любовникът е срещнал детето 2 пъти. Точно затова се възмущаваше как може тоя мъж след 2 срещи да говори така за детето.

# 161
Невена, те тия с тежките изисквания обикновено са сами, без деца, обаче дават акъл на другите, колко са се прецакали.
Сега това дали детето и е увредено, ще го пропусна, искрено се надявам да е просто палаво и разглезено, а не с поведенчески проблеми.
Лично и аз смятам, че супер си се оправя жената, само да го забрави тоя и всичко ще и потръгне.
Просто то и сега в световен мащаб е супер депресарско, никъде не се ходи, но и това ще мине, както казват в турските сериали.

# 162
Много грубо звучат определенята за авторката като "лека жена".
А на мен тя е нещастна в брака си, срещнала мъж, който и дал "светлина и мечти", но само толкова. Уви всичко зависи от нея за в бъдеще.
Как пък веднъж не срещнах определението "лек мъж" Щото аз определено в живота съм срещала такива по-често..Натежал им брака и олекнали към отговорностти, пуснали се по течението.

# 163
  • Paris, France
Невена, те тия с тежките изисквания обикновено са сами, без деца, обаче дават акъл на другите, колко са се прецакали.

Не съм съгласна. Най-добрата ми приятелка беше супер изискваща досадница като млада. И Детето си отгледа и изучи, и имоти си купи (купиха и). Имаше в пъти повече кандидати от мене, а бях с 10г по-млади от нея и без дете. Просто тя беше напориста. Къде изчезна Сирената?

Изискващите жени, които познавам са си много добре и имат в пъти по-интересен живот от влюбчиви дропли с трудни ремаркета.

Сама и без дете хич не е лоша опция. В смисъл по-добра е от сама с три деца на квартира и едното проблемно и трудно. Или с мъж и болно дете, с болен мъж и дете.

# 164
Това го казваш обаче ти, която нито си сама, нито си без деца. Та, за кого е по-добре?

Общи условия

Активация на акаунт