Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 284
  • 786
  •   1
Отговори
# 525
Малечка и при мен беше така, когато да отида в Неонатология за храненето, Вики винаги спи,бебетата  пищят,реват ,нашата спи ама спи..като я раздигна почва лакомо 10-на мин. да суче и така се отпуска, че е голям зор да продължим. Свали 200 грама първите два дни,после задържа на 3600, вчера и днес обаче е 3570. Знам че е нормално 230 гр за 7 дни, но на контролното кърмене днес е изяла само 40 , което е малко за деня. Дадоха ми адаптирано ,но тя дали е глътнала 10-на мл,част от които изплю дори и от тогава си спи спокойна. Та незнам и аз нормално ли е да спи това дете толкова,сито ли е?!? Иначе днес вече ЦРП е в норми и утре живот и здраве сме си вкъщи. Дано спокойствието на дома ни донесе по-благоприятно кърмене Heart

# 526
  • Варна
Малечка, горе долу е същото при мен.  Спрея го пръскам ей така където попадне. Все още не пипам там. Ползвам по една свещичка на ден и наистина много добре обезболява. Малката също от антибиотика спи много. От днес почнах да цедя, че ще ми се пръснат гърдите. Утре трябва да ме изпишат, но оставам с бебка до вторник

# 527
Маминки вчера се появи и нашата принцеска Алия. Много е красива направо не мога да повярвам 🥰😍😍😍😍
17.12.2020❤

# 528
Добре дошла Алия Heart

# 529
Момичета, имате ли вече първа разходка с бебоците? Идния вторник мислим да пробваме количкат за една 30мин разходка, но не знам дали няма да е рано тогава моята шушка ще е на 15 дни. Вече имаме няколко излизания набързо за педиатър или на терасата за 5мин.

# 530
  • София
Нинка, честита рожба !
Много хубаво име. Gift Heart

Бебка днес стана на 14 дни и откарахме 2 ч. навън със слинга. Супер беше.
Уж за малко излязохме като за пръв път, ама то толкова спокойно бебе... Как да го прибереш. Grinning Спа почти през цялото време.
Мисля утре да тестваме количката. Blush

Уверих се, че бебеносенето
е вълшебство. Heart

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 16:50 от rave

# 531
Честито на мамите!♥️🌺
Да са живи и здрави малките шушулки 😊
Момичета ,от сутринта контракции болезнени.
Лежа на 5 етаж в майчин дом София , защото като ме приеха на 5мин бяха.Обаче никакво разкритие.Сега , след десет часа имам два сантиметра.Стискайте палци бързо да стане до десет.Много съм уморена и едвам пиша.
След малко пак ще ме гледат.Тпва ми е трето раждане,такова чудо....но съм и на 43г направо незмам.Да се свършва
.Раждала съм нормално предните ,ако знаех щях да си настоявам секцио...поне в момента мисля така.Стискайте ми палци♥️

# 532
Честити бебета,  да са много здрави и усмихнати.

След прегледа, тонове добре, контракции и разкритие не, но каза че е тръгнало и до 23-24  ще родя и ако усетя нещо по-болезнено,  или ми изтекат водите да тръгвам веднага, или спазми през 10-15 мин дори без болка. И така дойде си ....

# 533
Орхид, стискаме палци,  мен въобще не ме чакаха, направо секцио, с контракции  на 5 мин. На 37 съм, второ....ама едро бебе уж го водеха и айде секцио... та така.
Ани , успех и на теб.
Ще чакаме да  пишете.

Аз съм след еднодневен цица-маратон. Изяде ме. Като яде , изаква се, преобличане,  пак хапва и не спи и това е. Тока е от  12.ч. Ей сега заспа след АМ....явно не му стигам...А аз вече съм с главоболие и схванат врат, явно съм лежала накриво.
Чудо....

# 534
Изгубен,  ако при всяко кърмене гледаш надолу към него да знаеш схванатия врата може да е от това.....аз в началото бях така.
Днес изпратих ММ и Мони за уикенда на Банско. По пистите само те двамата и борчетата. Направо им завиждам. ....и едно слънце ги пече. Аз и Яни сме на гости на моите родители. Всеки с късмета си.
Арома, ние вчера излязохме за 1 час навън с бебо.....това ни се пада 3седмици +2 дни като възраст.....просто чаках да мине 3кг като тегло преди да започнем да се извеждаме.

# 535
Orchid3, нищо ти няма на възрастта. Вчера слушах уебинар на д-р Вецев от Шейново за раждането - човекът каза, че и на 47 може да се ражда нормално. Simple Smile
Стискам ти палци да мине леко и бързо и да се гушкате скоро с бебчето!

# 536
Фифи, и аз го слушах доктора, даам.

Скруби, за това пък въобще не съм се сетила, все в него гледам, ама и как иначе, толкова го чаках.... влюбена съм. А да ви кажа как прилича на мъжа ми, все едно си отглеждам ММ , същия строг укорителен поглед....жална ми майка и сили да имам...хахахах

# 537
Май ще се видим, аз ще ходя сигурно довечера в Майчин дом. Защо си на 5 етаж, а не на 7 или на 12?

Честито на мамите!♥️🌺
Да са живи и здрави малките шушулки 😊
Момичета ,от сутринта контракции болезнени.
Лежа на 5 етаж в майчин дом София , защото като ме приеха на 5мин бяха.Обаче никакво разкритие.Сега , след десет часа имам два сантиметра.Стискайте палци бързо да стане до десет.Много съм уморена и едвам пиша.
След малко пак ще ме гледат.Тпва ми е трето раждане,такова чудо....но съм и на 43г направо незмам.Да се свършва
.Раждала съм нормално предните ,ако знаех щях да си настоявам секцио...поне в момента мисля така.Стискайте ми палци♥️

# 538
И Деян е свалил кожата на баща си, поне за сега направо все едно него гледам, само очите не знам чии ще си вземе, че моята рода е с кафяви, а на мм със светли.
Аз си разраних зърната, не мога да го наглася да захапе както трябва, тука нищо не ми обясниха, едната ми вика стисни си между пръстите(на ножица все едно) зърното и го давай, другата я помолих да ми покаже как да сложа добре памперса и да го облека, тя джаста праста зад гърба ми свърши всичко и нищо не видях. ИзмъчваМ се много да го преобувам и сменям, че трябва са седя наведена над леглото, а ме боли и кръста и шевовете... А той милия се скъсва да плаче. Пълни яко гащите с това АМ, ама не знам нито колко коластра успява да изсуче, нито дали изобщо я суче. Виждам че тече като стисна, ама той като захапе лошо и не знам дръпва ли си я. Утре искам не искам нещо трябва да мисля да мажа и няма да му давам да суче, аз го слагах и за успокоение от време на време, като не мога да помогна с друго. Добре се оплаках аз...

# 539
И Деян е свалил кожата на баща си, поне за сега направо все едно него гледам, само очите не знам чии ще си вземе, че моята рода е с кафяви, а на мм със светли.
Аз си разраних зърната, не мога да го наглася да захапе както трябва, тука нищо не ми обясниха, едната ми вика стисни си между пръстите(на ножица все едно) зърното и го давай, другата я помолих да ми покаже как да сложа добре памперса и да го облека, тя джаста праста зад гърба ми свърши всичко и нищо не видях. ИзмъчваМ се много да го преобувам и сменям, че трябва са седя наведена над леглото, а ме боли и кръста и шевовете... А той милия се скъсва да плаче. Пълни яко гащите с това АМ, ама не знам нито колко коластра успява да изсуче, нито дали изобщо я суче. Виждам че тече като стисна, ама той като захапе лошо и не знам дръпва ли си я. Утре искам не искам нещо трябва да мисля да мажа и няма да му давам да суче, аз го слагах и за успокоение от време на време, като не мога да помогна с друго. Добре се оплаках аз...
Малечка на мен много ми помогнаха силиконови протектори, на мен гърдите ми са много големи и зърното не се оформя напред,от там и захапката беше грешна и разраняването налице, мажа и с кремчето на Медела за зърна.

Общи условия

Активация на акаунт