Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 218
  • 786
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Djenna, аз по-други ден влизам в 39та, утре съм на тонове и аз очаквах за Коледа да е минало вече, сега се притеснявам, че точно по празниците може да сме в болницата... Но може и след това, вече не знам! По едно време бях убедена, че ще е съвсем скоро, сега вече нищо не знам, много намаляха контракциите... Чудя се дали да не питам за предизвикване утре има ли вариант, но не искам да ядосам АГ, може би ще каже тя самата като прецени. Ти имаш ли разкритие? Мен така и не ме видя...

# 586
Djenna, аз по-други ден влизам в 39та, утре съм на тонове и аз очаквах за Коледа да е минало вече, сега се притеснявам, че точно по празниците може да сме в болницата... Но може и след това, вече не знам! По едно време бях убедена, че ще е съвсем скоро, сега вече нищо не знам, много намаляха контракциите... Чудя се дали да не питам за предизвикване утре има ли вариант, но не искам да ядосам АГ, може би ще каже тя самата като прецени. Ти имаш ли разкритие? Мен така и не ме видя...
А защо ще питаш за предизвикване, при положение, че не преносваш? На мен лично ми се струва глупаво и излишно. Освен това, за да е успешна една индукция има определени предпоставки за това, които се преценяват от лекаря, иначе е абсолютно безсмислена и накрая ще завърши оперативно. Ако бебето не е слязло в таза, няма разкритие, няма контракции и каквито и да е било признаци на раждане съм сигурна, че няма кой лекар да се съгласи. Има едни специални скали за оценка за възможността за нормално раждане, които лекарите използват в целия свят и се водят по тях. Освен това щом на тонове всичко е наред с бебето и то се чувства добре, защо да се прави нещо “на сила”.
Моят лекар отсъстваше тази седмица и на ехо и тонове ме препрати към негов колега, който не ме е проверявал за разкритие, но миналата седмица примерно нямах никакво. Сега съм на преглед в сряда и ще видим има ли някакво развитие. Мен не ме притеснява да изкарам празниците в болница, стига да родя живо и здраво бебче. Може и да мрънкам, ама си имам още 8 дни до термин и когато реши беба да излиза, тогава Hug Пък ако не реши сама все ще я извадят хаха

# 587
Ками, напъвах час и половина, обаче от упойката нищо не усещах и явно не са били ефективни напъните. Накрая епизиотомия и форцепс...
Днес чакам визитация вкъщи, май ми се е поотворил шев..
Днес бебо прави една седмица, гърдите почнаха да ме болят и са по-подути. Чудя се дали да ги поизцедя(досега не съм), или пък някакви компреси 🤷🏻♀ Вие как процедирате?
И как чистите очетата на бебето? Ники постоянно е с гурели.😕
Момичета, които още не сте родили, съвсем скоро ще е, успех! ❤🍀

# 588
Алекс, със томпонче от тези кръглите за махане на грим, и с физиологичен разтвор чистя очите. ММ е взел някакви еднократни дозички физ.разтвор  и с тях накапвам на кръгчето и му завърсвам очето.Може и с отвара от лайка. Но не трябва да има мн. гурелчета.... да не е някакво възпаление...
А в нослето пак с този разтвор и с клечките за уши с ограничител.

# 589
Алекс този път и аз доста напъвах,като се почна от предродилна с 8см разкритие,защото не беше слезнал до магарето напъвах около 20мин/30мин чак ми падна кръвното и почна да ми се гади,губех себе си..И двете ми раждания продължиха 13ч.от първи контракции,а уж второто било лесно 🤦 беше по зле и от първия път.А за лекарката и акушерката нямам думи.В патологична всички са много мили,но влезнеш ли в родилното и за части от секундата се променят всички.Много ми се ядосаха,защото не исках БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА С ПРОЧУТИЯ ОКСИТОЦИН...и като се почна..Оле аз такова нещо не бях виждала,да не иска окситоцин ще ражда като едно време по 10 дена,ама няма кой да я чака и ей такива..Говорят си с акушерката ЗА МЕН все едно ме няма там,пълен кошмар.Тъкмо да им отговоря и ме хващаше контракция,вече бяха много на често с няколко секунди интервал и аз докато си поема въздух да кажа нещо,пак ме хващаше..И така нахокаха ме,без да мога да ги нахраня и така..Но определено този път напъвах повече може би около 20 напъна,излезна главичката и нямах грам силичка за тялото и го издърпаха с контракцията,от там имам и два шева вътрешни..

# 590
Момичета, ПОМОЩ! Май си докарахах мастит. От нощес съм с температура 38 до 39 градуса. Гърдите са подути, имам бучки и червени петна. Говорих с консултант по кърмене, педиатърката и АГ. Да цедя на ръка, но незнам как. Компрес със топли кърпи и зелеви листа, но зелето незнам  как се слага. За температурата панадол хапчета или парацетамол, за да я овладее. Пия компот от малини и лимонов сок със захар и вода. Ако не мине - антибиотик. Така се притесних! Тъкмо ни се получи кърменето и бам, неприятности. Мамите с опит, приемам всякакви съвети!

# 591
Ох , Боровинка аз даже незнам какво е това, боли ли те, и от какво се получава, запушени канали или неизцеждане, ужасно звучи.  Дано се включи някой с опит, но си слушай и лекарите  и консултант  щом ти е дал мнение.....

# 592
  • Sofia
Боровинка, знам, че ще ти прозвучи странно и смущаващо, но ако не успееш да цедиш на ръка и бебето да суче - помоли мъжът си. Далеч по-добре е от това да пиеш лекарства и да се мъчиш. Може да се вземеш и лецитин и да пиеш в ударни дози. "Разтваря" бучките и по-лесно се отпушват каналите. А бебето суче ли?

# 593
Боровинка хващаш гърдата и натискаш както суче бебето,няколко пъти едно след друго и накрая продължително и после пак,няколко натиска..Хайде успех и дано се оправиш бързо

# 594
Боровинка, знам, че ще ти прозвучи странно и смущаващо, но ако не успееш да цедиш на ръка и бебето да суче - помоли мъжът си. Далеч по-добре е от това да пиеш лекарства и да се мъчиш. Може да се вземеш и лецитин и да пиеш в ударни дози. "Разтваря" бучките и по-лесно се отпушват каналите. А бебето суче ли?
Благодаря, Жанинче! Бебка суче, но не може да смогне, а и днес е малко  поспалива. Пращам ММ до аптеката и ще пробвам метода на Хюлия и ако не стане милото е наред. 😊

# 595
  • София
Изгубен , Fifiana , благодаря Ви! Повече нищо не е текло. Поспах си, направихме разходка за час и нищо...
За утре също нищо не е сигурно, защото ще ми сложат система от сутринта до обяд и ако не тръгне родилна дейност ще ме пуснат вкъщи до сряда и в сряда пак ще ми пуснат система. Ако и тогава не станело и условията позволяват ще ме поизчакат още 2-3дни и ще правим секцио.
Все още се чудя това води ли бяха сутринта... Rolling Eyes

# 596
И аз съм още на въпреки с кърменето. Днес направих пробно кърмене или там както се води, за 30 минути на 2те гърди не успя да изсуче нищичко, кантара не мръдна и с грам, явно нещо не правя както трябва. Дори и да не е на струя кърма, а само на капки, все трябва да му влязат в корема и да излязат на везната 😭😭😭 Суче на празни обороти, явно и заради това ме разранява. И не знам как да му я подам тая цица проклета, дали защото е голяма и ми е неудобно да захвана ли...

# 597
Малечка вземи бебето на ръце както го гушкаш,коремчето трябва да е опряно на твоя корем,и подпираш гръбчето с лявата и плътно към теб,ако е на лявата гърда хващаш с дясната ръка гърдата със среден пръст и показалец и стискаш леко аеролата и зърното да гледа към горната устна..Ако не стане така пробваш с палец и показалец да стане буквата С и пак стискаш аеролата..Късмет

# 598
Боровинка аз нямам опит  но знам че зелевите листа се слагат на цялата гърда без ареолата, като предварително махаш големите жилки на листото. За цеденето: в Надежда едната акушерка ми показа.....с палец и показалец стискаш не зърното а ареолата.  Пробвай преди цеденето с един топъл душ да разшириш каналите от топлината,  та по-лесно да потече.

# 599
  • Варна
Без топли компреси, трудно потича. Може топъл компрес с мокра кърпа или намокрен памперс с топла вода Blush (ако си в болницата и трябва дасе справиш с подръчни материали). Имаше една помпа като спринцовка се дърпа и с нея няма грешка, но все боли. Над лиген с топла вода да ги обливаш и стискаш гърдага към ареолата. Като напипаш къде е бучката и се концентираш там. Дано си помогнеш най-скоро, съчувстваме ти!
Честити нови стрелчета!
Останаха упоритите козирози 🙃

Общи условия

Активация на акаунт