Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 197
  • 786
  •   2
Отговори
# 615
Значи сме тричките тук. Имате ли разкритие? Аз от дни имам кафяво зацапване...

Smile, и аз още съм в трепетно очакване с термин 25.12. Вече си мисля, че малката ще излезе догодина 😅
И аз все още чакам. Моя термин е за днес, но нито съм имала контракции нито нещо друго и вече почвам да се отчайвам.

Здравейте на всичкиии!
Утре влизам за тонове и преглед за разкритие в МД, че моя АГ излиза в отпуска, а имам точно 6 дни до стария термин - 27.12, а новия беше на 20.12. Вчера за първи път нямах никакви контракции, само 2-3 втвърдявания вечерта и това беше. Да се притеснявам ли тук... Казаха ми да взема за всеки случай багаж.
Хич не искам да отстъствам по време на коледните празници Grinning
Кои не са родили още като мен?

# 616
И аз чакам девойката. Вчера почти нищо, даже бях тръгнала на тонове понеже цял ден не мръдна,  за сметка на вечерта и през нощта. В момента ме боли ниско долу след изпукване, но нямам течение и контракции. ММ се е приготвил , че довечера ще е деня. Може и да е прав , днес ще чистим, и ми е обещал разходка, пък ще видим.

# 617
Мен ме гледаха на 18,  но нямах никакво разкритие, но аз нямам и никакви контракции а не знам става ли разкритие без контракции 🙂

Smile, и аз още съм в трепетно очакване с термин 25.12. Вече си мисля, че малката ще излезе догодина 😅
И аз все още чакам. Моя термин е за днес, но нито съм имала контракции нито нещо друго и вече почвам да се отчайвам.

Здравейте на всичкиии!
Утре влизам за тонове и преглед за разкритие в МД, че моя АГ излиза в отпуска, а имам точно 6 дни до стария термин - 27.12, а новия беше на 20.12. Вчера за първи път нямах никакви контракции, само 2-3 втвърдявания вечерта и това беше. Да се притеснявам ли тук... Казаха ми да взема за всеки случай багаж.

# 618
Аз също съм на редицата.
По план, днес звъннах на АГто че нали още няма индикации и тя каза до ходя в болницата днес да ме види. Явно ще се решава индукция...ама да не бързам със заключенията. Ще видим..дано всичко мине спокойно.

# 619
Нашата педиатърка не го е виждала още. Наддава, парчето падна, гимнастиките ги знам, кърменето също. Направо на месец и половина за ваксина
Педиатър и при нас не е идвал,по примера на Жанинчето направо за ваксина.Мъжа ми е в паника,иска и той на частно да го видят.На въпроса ми какво да му гледат?Да не е музеен експонат,той отвръща така за успокоение.Аз съм за превенцията,но само когато има нужда.
На очакващите мами,стискам палци идват много хубави празнични дни,именни със сигурност са си избрали точния момент малките душици!

# 620
Успех и скорошно леко раждане на очакващите радостното събитие Flowers Four Leaf Clover
Относно срещата с педиатър: нашият също не го е виждал, но тъй като го прегледа в неонатологията лекарят, с когото работи педиатъра. Ходихме за контролно измерване на билирубина, спаднал е на 6.9, трябвало да бъде под 2, явно още я има жълтеницата. Та добре че беше този преглед, за да види доктора, че пъпчето отива към лека херния и ми показа как да го натискам навътре и да прихлупвам и лепя кожата отгоре с лепенка за 3 седмици... Иначе нямаше да знаем за този бъдещ проблем. Ако някоя мама с опит се е сблъсквала с това, ще бъда благодарна да сподели информация.
Жанинче, дай насоки за гимнастиката и масажите, моля те.

# 621
Събрахме се неродилите, малко сме като гледам Grinning Как са родилите мами, да не ги пренебрегна тях.
Аз доста се движа, но от вчера почти не се движа, чувствам се изморена и малко недоспала. Снощи съм си надрала в просънищата корема ми, сега почти целия е в драскотини... Дано да родим поне до тази седмица и да си видим бебоците на живо:)))

Аз също съм на редицата.
По план, днес звъннах на АГто че нали още няма индикации и тя каза до ходя в болницата днес да ме види. Явно ще се решава индукция...ама да не бързам със заключенията. Ще видим..дано всичко мине спокойно.
Мен ме гледаха на 18,  но нямах никакво разкритие, но аз нямам и никакви контракции а не знам става ли разкритие без контракции 🙂

Здравейте на всичкиии!

И аз чакам девойката. Вчера почти нищо, даже бях тръгнала на тонове понеже цял ден не мръдна,  за сметка на вечерта и през нощта. В момента ме боли ниско долу след изпукване, но нямам течение и контракции. ММ се е приготвил , че довечера ще е деня. Може и да е прав , днес ще чистим, и ми е обещал разходка, пък ще видим.

# 622
Малага моята Мони имаше пъпна херния и ние я лепяхме с тези лепенки. Лекарката ни каза, че дори да остане пъпчето изпъкнало ще е само естетически проблем, а не здравословен.
За упражненията: аз го поставям по корем 3-4 пъти дневно за половин минута и другото, което правим е каране на колело с крачетата,  легнал по гръб. Забелязвам че той вече се опитва да крепи главата......като го сложа по корем и изправя главичката.....също и няколко пъти си я завъртя главата самичък. Заглежда се по предмети  с ярки цветове.

# 623
Мен до сега не са ме гледали за разкритие. Миналия вторник бях последно на тонове и ми казаха, че не се отчитат контракции. Утре пак ще видим какво е положението. Иначе си имам менструални болки и боцкания, но и съм супер активна... От месец и нещо се грижа за моята мама и се надявам да може да си гушне внучката ❤️

# 624
Неродилите мами: стискаме палци, момичета!
За нас, родилите: май започваме с леки колики и ние. Неспокоен е след хранебе, гъне се, трие крачетата и плаче. Ще пробвам с чай с копър... да видим.
Иначе, ние още го къпем, по-точно поливаме с водичка от една кана и това е. След 1вия месец ще вадим коритото.
При вас как е?

# 625
  • Sofia
Аз къпя Тео в мивката Simple Smile

# 626
Мамите, които сте на АМ, колко наакани пелени имат малчовците на ден. Ние сме на 4дни, до сега всеки памперс беше с ако, от снощи има 3бр, които или има само пиш, или има съвсееем малко ако, колкото 2 грахчета. Още не ни се отдава с кърменето, чакам консултантката на Майчин дом да дойде по-късно, така че се води че е само на АМ.

# 627
Привет, момичета, аз днес имам малка победа над ковида -отрицателен антигенен тест. Чакам довечера или утре ПСР-а, ако и той е отрицателен, утре си взимаме бебка и най-накрая ще се запознаем с нея. Много ми е странно и объркано емоционално. Иначе и аз вдигам температура и гърдите ми са леко болезнени, това се чудих дали е от гърдите или от пневмонията. За сега се изцеждам с помпата.
Някоя от вас вдига ли високо кръвно след раждането? Моето е по-високо отколкото преди и по време на бременността, въпреки Допегита 3х1 не пада под 140/90, а се качва до около 160/110 и постоянно ми е лошо и ме боли глава. Опасявам се, че ако не спадне ще се сбогувам с мечтата за кърмене, защото лекарствата преминават в кърмата. Sad
На мамите, които не са родили още, бъдете спокойни момичета, скоро нещата ще се случат. Може бебчовците да са си харесали някой празник да се появят. 🙂

# 628
Уфи искрено се радвам за отрицателния тест. Високото кръвно може да има нещо общо с короната.
Момичета моля някоя да каже лично ли се подава декларацията в социалните за еднократната помощ или може и ММ да я подаде?

# 629
Към родилите мами: Браво, вие сте желязни - с коликите, с недоспиването и пак имате сили да пишете.
Към неродилите като мен: Дано вече да наближава този заветен ден, който бебчетата сами са избрали, че вече нямаме търпение... Поне аз нямам, защото уж трябваше преди 20.12 да родя Grinning
Между другото, темичката понамаля с постовете и ми става мъчно Sad

Общи условия

Активация на акаунт