8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 180
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
ston , предполагам , че  "Беглец по равнините " от трилогията Евърнес https://www.book.store.bg/p169279/evyrnes-kniga-1-beglec-po-ravn … yn-makdonald.html

# 391
  • София
А пък Жужето освен това е и БиЖУ - На Биси Жужето. 😃

# 392
Да, Дени ме изпревари. Взех и трите от колекцията от издателството с много добра отстъпка:
https://artline-store.net/product/824/komplekt-evarnes-meka-koritsa.html

# 393
  • софия
Жужето БиЖу
Вече си има име Simple Smile

# 394
  • Между гори и планини
Аз да дам отчет - мина първия урок по български и литература на пубера. Направиха за час и половина тест върху Илиада и малко български. Оказа се, че пубера знае повече от колкото си мисля. Учителката го кара да обоснове всеки отговор. Там където, дори и да е дал верен отговор не може - започва да му разказва. И аз навивам сърми в кухнята и слушам приказка. Толкова увлекателно разказва, без излишни терминологии, за разлика от учителката от училище. Целият урок и тест му прати на файл. Каза му да си почине час и пак да го прочете.
Частната учителка по математика му видя и контролното, каза че е за 6. Днес 6 по английски. Качва се стремително нагоре в статистиката на Школо. Дано не оцапа ситуацията.

# 395
  • София
Дени, видях ти сладките в коледната тема. Снощи ми щукна да взема да направя туй-онуй до Коледа, влязох да почерпя идеи, ама големи майсторици сте там. Точно къдравите ти сладки много ми харесаха, линцерите ще направя и за друго не знам. Препоръчай нещо... Hug

Пожелавам късмет на всички, които са се записали за БиЖуто, но нека отиде в дома, в който най-много имат нужда от вълшебство! 🧙‍♂️

# 396
Мария и Дени, за майки любителки на фантастиката ( и на Хари Потър в частност) интересна ли ще е? Да я мятам и аз към домашната библиотека.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 19:26 от ston

# 397
Благодаря за новата тема 🌺👍
Ние сме готови с подаръците за Коледа,сега вече броим дните до ваканцията и отпуските,за да сме заедно😊😊😊

# 398
ston , срам ме е да кажа , но четох само първата , другите " отлежават" на вилата -хареса ми , но не съм "капацитет", нека и Мария като я прочете да каже за майки / фантастични дали е добра...
Слънчева , аз не съм от отбора на майсторките , нищо че се бутам все в темата...за кои "къдрави" питаш- цветенцата в синята чиния или розичките с какаова тичинка ?

# 399
  • София
О, забравих да кажа за подаръците.
Някаква особено неочаквана развръзка при нас. Телефон (по-висок клас, дано се опази).
И взех календар на Animal Rescue:
https://arsofia.com/bg/63023/%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b … 0%bf%d0%b0%d1%81/
Нещо още малко и вълшебно ще добавим. И така. Децата растат и Коледа се променя.

# 400
  • София
Тези с какаовите тичинки от първата снимка.

# 401
Веднага казвам
Скрит текст:
Това са "обикновените масленки от детството" на Джемма. Рецептата е : 1 ч.ч.св.мас , 2 ч.ч. пудра захар , 2 и 1/2 ч.ч. брашно. Трудно събрах трохите в тесто и след консултации в темата, добавих около 2 с.л. студена вода. Ползвах ето този метален накрайник/шприц

Ваня  даде и нейната си рецепта след като ги бях почнала тези , но още не съм я пробвала

Задължително направи "мини щоленчетата на Лабрекс"! Много ми харесаха  "канестрели" - те и "септемврийки"-те  на Mikkey ( тук мисля , че и Молли направи  тези в синята чинийка).

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 19:55 от denyil

# 402
  • София
Много благодаря! Flowers Hibiscus

# 403
Хора, какво е "втори час на класа"? Сега видях, че в Школо има такъв бутон. Не зная ново ли е или чак сега го виждам. Просто ВЧК ми заприлича на БЧК и ми прикова вниманието. Нямаме нищо въведено, но самото понятие е ново за мен.

# 404
  • София
Да се разпиша и аз докато не е свършила темата, а и вчера го ударих на скитня и не съм чела форума.

В нас е рев- напуснала е групата Литъл Микс една от певиците. Реве с глас, чак се поду.
Рали, каксе прие новината от твоята върла фенка? Тъкмо преди няколко дни дойде мърч тениската, сега се чудя дали ужасно ще ѝ се зарадва или ще и стане още  по-гадно.

Днес ми каза, че тия дни щяла да пише писмо до Дядо Коледа...ми то няма време за реакция, пък и аз съм готова вече. 😁

Иначе в сряда ще правят контролно по БЕЛ, уж учи, но е далеч от истината, особено като чувам каква е подготовката при Доня. Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт