8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 677
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
А, не, не зная, пошегувах се. Аз и за това 22. си мислех, че го ползват само учителките за да си пишат по-лесно на кой клас преподават или в кое училище работят, пък то си било така.

# 616
  • София
Ей тука Павлина Върбанова е споменала нещо по въпроса, но липсват подробности:
https://pavlinav.wordpress.com/2010/09/28/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0% … %BD%D0%B0-%D1%81/

# 617
На това му се казва " междупредметни връзки". Логическо ползване на точката:)

# 618
  • Варна
Ето, никога не е късно да научиш нещо ново! Никога не съм чувала това за точката, потресаващо!
Питах щерката, и тя не е. Гледа някакъв скеч с Тревър Ноа и ще се задави от смях. Котката не понася тез високи трели и дебне да я напада.
До края на седмицата е освободена от занятия, за нея е малка ваканция. Децата от горен курс са я поканили да участва в някаква инициатива по Еразъм, с тема фейкнюз, задачата и е да списва вестник. Та днес имаха международна сбирка онлайн. Таи надежда, че напролет има мижав шанс да се видят наживо в Германия. Ентусиастка!

# 619
Мина и класното по БЕЛ. Петица на теста, според него тезата му била хубава, защото отличничката по БЕЛ казала, че е добре построена Simple Smile

# 620
Това с точката след число го чувам за първи път. Знам, че преди няколко години приеха да се пише само -о, вместо -то. 8-о вместо 8-мо. На мен по новото правило ми изглежда супер неподредено, но си го спазвам. Сега пък тая точка. Ще разлистя след малко най-новия официален правописен речник. Ей, над 30лв дадох за това чудо преди няколко години. Наборът май беше или щеше да е първи клас. В книжарницата доста странно ме изгледаха като разбраха кой точно речник искам. Покрай някои нови правила, приети през последните 20 години, се чувствам леко неграмотна. Най-много ми бърка в здравето като видя в някоя книга "четирисе", това за години. Точно по този начин никога не съм чувала жив човек да го произнесе. Не знам откъде им е хрумнало.
Вкъщи сме на 75 mbs, А1, но и за толкова си плащаме. Повече няма за нашата улица. И понеже няма план 75, сме на някакъв план за 50 и плащам някаква малка добавка за останалите 25, които могат да ми осигурят.

# 621
  • софия
Ама това с точката не било ново. Винаги си било било така. Така ми каза жокер приятел днес. Подозирам, че е някаква тясно специализирана тайна, въпреки че отрече да са го учили специално в университета 😁
Преди имаше един много полезен телефон в БАН, на който много любезни хора са ми обяснявали езикови правила. Сега май го няма, няма пари да го поддържат.

# 622
  • София
Аз това с точката го разбрах миналата година, като си писах с една учителка по БЕЛ. Гледам, наслагала някакви странни точки. Проверих в Интернет и се оказва, че правилото е сменено.

# 623
  • София
Това с точката се използва и в немския език, например 2. Rate - втора вноска. Може да е привнесено при нас напоследък . Wink

# 624
  • у дома...
Сега питах Ани - това с точката го знаела от миналата година. И затова на учебниците пишело 8. клас. Ти да видиш!

И за кеф на баща ѝ има 6 по испански на презентацията за Испания.

# 625
  • София
Значи в Австрия гимназистите са също така прецакани както и тук.
В училище са върнали учениците до осми клас и тези, които ще държат матури, сиреч 12. клас (да употребя новонаученото правило 😃).
Не че е много успокоително, но да споделя.
Иначе явно ще трябва да караме Бъдни вечер по видеовръзка с нашите хора. 😐

# 626
  • Sofia
Тази точка сефте я чувам... Пък съм израснала до учител по БЕЛ... Вярно или не, никой не може да ме накара да го пиша по този начин 😃
Просто майка, този твоя 🦁 не го приравнявай с останалите такива хич🤔 Намери му някой ден бележниците и ги покажи на детето.

# 627
  • софия
Ред, колко дупки имате? Нова бургия купихте ли на момчетата 🙃
На мен ми харесва това правило с точката, ама сигурно ще забравям да го ползвам.

# 628
  • София
Две излишни - чакат замазване по празниците. 😁
Аз предложих тихо на мъжа ми да извади професионалното макар и старичко Хилти, ма той не щя.
Между другото котката се съдра от съскане. Въобще напоследък само някой външен да пристъпи прага, и става лоша. Иначе половин нощ изкарва размазана и тихо мъркаща върху мен. Те това е - собствен звяр. 😺

# 629
С този котарак се запознах днес
Невъзмутимо и ледено спокойствие. Снимах го, докато нашата Джинджър го лаеше и се опитваше да го подгони. Не помръдна:)

Общи условия

Активация на акаунт