8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 657
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
  • Между гори и планини
Всички сме уморени, добре че идва ваканция! Ако имате къща на село, задължително избягайте от града!
Уморени щяхме да бъдем, ако децата бяха на училище . Просто нямаше да виждаме чатове и геймърството постоянно.
Аз гледам така на положението - седем години мъжът ми беше в чужбина, сама си гледах детето и мечтаех да сме заедно постоянно - ето, мечтата ми се сбъдна!
След 4-5 години вероятно и детето ще отлети да учи другаде. И колкото сега да ме нерви и дразни по някога, без него домът ще е тих, пуст и глух. Сега се наслаждавам на времето с моите мъже, най-обичаните ми хора.

# 646
И аз съм от паникьорите
Гледам тук https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B … D0%B8%D1%86%D0%B8 не са само 191 човека, вероятно са много повече.
Гледам си детето и съм благодарна на учителите му, че се осъществява ДО. Учат, пишат, пеят, карат се, изпитват се и какво ли не. Да, не е идеално, обаче се стараят да им направят и някаква общност, и да ги учат. Справят се чудесно! Когато ги върнат в училище,нтогава. Трудно е за всички. Не само за учителите. Да, някои може би са били пп-свободни.  Сега учат и те нови неща и са натоварени. Но са на работа, заплата тече, на топло са, с децата си са, поне физически, ако не онлайн. Не смятам, че има драма.

# 647
  • у дома...
В цялата тази ситуация знаете ли кое е най-важното? Да не се "дърляме" излишно. Всеки има свое виждане за нещата, всеки има право на мнение. И, ако искаме да уважават нашето мнение, би трябвало да уважаваме и чуждото.
Да, от паникьорите съм. Да, считам, че мерките закъсняха и са не съвсем адекватни. И не разбирам хората, почитатели на конспирациите. Но уважавам мнението на всеки.

# 648
  • София
Люба, само за протокола, в Южна Корея затваряха училища и университети, бяха онлайн.  Към днешна дата не знам как са. Дъщеря ми беше цял семестър в Сеул, та го знам със сигурност. С другото съм съгласна, нравите там са други, хората по принцип си носят маски, дисциплинирани са, не роптаят срещу навлизането в личното им пространство при проследяване на телефоните например..

# 649
  • София
Джам, една от най-съществените разлики е, че ако са в училище, нейното дете ще е с учител, който ще мине между чиновете, ще види грешка, ще я коригира на мига. Детето се оправя само с компютър, платформи, снимки и каквото се сетиш, защото по същото време майка му преподава и е в час, в друга стая. Не просто хоум офис, а е в постоянна "конферентна" връзка. Изводът й беше, че положението е като в поговорката, че обущарят ходи бос.
Ще наваксват ваканцията, отново ще минава материала с детето, "не защото колежката не преподава, а просто защото е трудно".

# 650
Аз съм също почти постоянно в конферентна връзка. Понякога няма как да стана да си сипя един чай. Пак казвам, на всеки е трудно, не само на учителите. На родителите на нейните ученици също е трудно. Разбирам я, но ако си беше у дома с детето си без ДО и без работа, нямаше да е изобщо щастлива. Нека не изкарваме нещата по-черни, отколкото са.

# 651
На моите не им е проблем и цяла година да откарат ДО. Каквото такова. Примирила съм се. Наборът учи английски, не е нов език и не е чак такъв проблем, че не е в училище. Неприятно е много за деца, които са гимназисти в други градове. Имам няколко такива познати деца. Сега те са си вкъщи, в същото време родителите им продължават да плащат наем на квартира някъде на друго място. Няма как да я освободят, все пак тя ще им трябва. Същото е и за студентите, а някои и в чужбина плащат наем, а учат дистанционно от тук.
Аз единствено се моля залата по гимнастика да отворят. Дори и да не е за всички, само за по-големите да е. Много трудно мога да му поддържам формата вкъщи. Сила може, но техниката много се губи и трудно се наваксва. Вярно че за всички е така, но не ме успокоява.
Аз си чакам също ваканцията. Ние традиционно почиваме две седмици по празниците. Най-вероятно понеделник ще ни е последния работен ден. За почистване на работните места, лека почерпка, получаване на декемврийските заплати и чао. Две седмици ще си поспивам по час повече и няма да се чудя как да раздигам наследниците от леглата.

# 652
А тя началната учителка с малкото дете има и друг вариант, но явно съвестта й не го позволява. Зарязва класа си да се спасяват, а тя гледа само своето дете.
И има такива, които го правят!

Тази сутрин слушах Танев - не е отпаднала вероятността за нулева година, особено ако това стане масово в ЕС.. Sad

# 653
  • София
Добро утро и от мен!
Чета ви, но нямам много време да пиша. Мина класното по БЕЛ, беше само есе. Моят синковец не е от най-талантливите писатели, не очаквам добър резултат. На него хич не му пука. Дойде му и китарата, съответно му е много по-интересно да разучава разни неща на нея. Освен всичко друго, го налазиха първите любовни трепети и училището ми се струва, че съвсем мина в 3.-а глуха. (Това правило за първи път го засичам, а и не знам дали го ползвам сега както трябва 😜)
Честито на печелившите в томболата! Аз не се включих, не защото не го искам, а защото не дъм много редовна тук и не исках чужд късмет да крада. Поздравления и за хубавата атмосфера в темата! Вие сте като островче в океан от мрънкане и оплакване. Не че няма хиляди причини около нас за това.
Аз осъзнавам, че на всички им е много по-трудно ДО, включително и на учителите. Глупаво е само това да я мярката, но може би в случая е необходимото зло. Въпреки че все повече се замислям по темата, че сигурно не е невъзможно да се направят тестове за антитела и децата, които се установи че имат, да се върнат на училище. Моя колежка каза, че е чела за някъде по северните страни, дори хора, които трябва да са под карантина имали право да излизат заедно, без да правят контакт с незаразени. Не съм търсила инфо по въпроса, но в по-стройно организирана държава сигурно не би било невъзможно. За тук е абсурд. Моите родители са заразиха от колежка, която е ходила болна на работа. После се обади да им се извинява и да им реве, но нейната безотговорност можеше да струва живота на баща ми. Ние се изследвахме, аз и малкият, който нямаше никакви симптоми, имаме антитела. Големият, който загуби обоняние и вкус, е с гранични стойности и ще трябва пак да го боцкаме след време. Та така, прекалих с писане. Хубав ден и бъдете здрави! 🍀

# 654
  • София
А тя началната учителка с малкото дете има и друг вариант, но явно съвестта й не го позволява. Зарязва класа си да се спасяват, а тя гледа само своето дете.
И има такива, които го правят!
Аз й казах абсолютно същото. Даваш самостоятелна работа на твоите ученици и си гледаш детето. Всеки дърпа чергата към него и очевидно ще се спасяваме кой, както може.

# 655
  • Между гори и планини
Започнахме да гледаме игрални образователни филми всяка вечер с Пубера. Снощи гледахме Игра на кодове. Днес разказва на учителката по информатика за Алан Тюринг, тя май беше доста изненадана и впечатлена. На теста има 6, на практическите задачи 5, от три блок схеми, направил безгрешно двете трудни и овапцал лесната. Не искам да мрънкам за петици, ама понякога прави такива елементарни грешки, че няма как да не ме е яд.

# 656
  • Пловдив
скаридка, сакън! Каква нулева година, за какво се мАчим толкоз, а и учителите??? Ужас! Не мисля, че е технически възможно вероятно, хъм. Ама в Европа повечето си ходеха на училище, сега уж спират за 2-3 седмици, но така и така мисля си имат някаква ваканция по Коледа и там. Пу, дано не. Пу, дано не. А, иначе на набора добре ще му дойде да затвърди френския 2 години, ехеее.
Абе, явно никой нищо не знае и туй то. 😅
Синковеца вчера писал на старата си учителка по мат да й каже, че чак сега я оценява колко много ги е научила. Боже, боже, след време така ще вика и за сегашната класна. Излъгала ги е, че в понеделник за 1 ден ще са на училище присъствено и щяла да им направи 4 контролни и те повярвали 🤣🤣🤣Обяснявам, че няма как да стане, но той не вярва, охх тези деца.
Игра на кодове го харесвам много, гледали сме го с набора на кино. Киномани сме, покрай нас и децата, особено той е много заклет и знаещ киноман, има доста впечатляващи знания и за актьори, включително стари, и за филми. Сега има и за футбол, футболисти, футболни мениджъри покрай ФИФА. Как няма игра с литературни герои, еххх.

# 657
И ние скоро го гледахме Simple Smile
Голям съвет, да гледа само своето дете ... както и да е, няма да коментирам. ДО само показа някои учители що за учители и хора са. То за това е най-големия рев.

# 658
Пандемията на необразоваността тепърва ще застигне човечеството. Това е тенденция от години, а тази ситуация затвърждава този курс.
Не ми се коментира вече нито ДО, нито присъствено. Дори да не обявят годината за нулева, тя си е нулева по същността си.
P.s. Интересно наблюдение направих в темата за Ковид. Хора, които са антиваксъри по принцип и не са си ваксинирали досега децата с каквото е трябвало, са първа писта да се ваксинират сега срещу Ковид.

# 659
  • София
Интересна е и позицията на Мангъров, който винаги е излизал срещу антиваксърите, но сега заяви, че няма да се ваксинира, тъй като не е сигурен във ваксините.

Общи условия

Активация на акаунт