8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 120
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
Миналата година племенникът на мъжа ми беше втори клас и беше оставен на абсолютен самотек от учителката си в училище. Възрастна е. Тя се врътнала още в началото и казала, че от електронни платформи не разбира, да си работят по учебниците, които имат и толкова. До края на учебната година вече ни вест, ни кост от нея. Майка му работеше с него вечер след работа, пък той през деня си се занимаваше с филмчета и игри. И тази жена за два месеца заплата е взела, за извършена работа нула.
Моите племеннички са в първи и в трети клас. Каката има някакъв опит от миналата година, но малкото как я кара сега, не ми се мисли, че то и по принцип няма никакво желание ни за четене, ни за писане. Брат ми работи от къщи, снаха ми преподава на гимназисти. Вкъщи са и двамата, но никой от тях не може да му обърне внимание. Те си работят от лаптопите, децата ползват телефони. Голям проблем е и работното място. Както се шегува брат ми, единият трябва да заеме тоалетната и да работи от там. Просто няма къде другаде.
Съотборник на сина ми пък е принуден освен да се мъчи да учи, да гледа в същото време и малкия си брат, който в момента не е на градина. Детето има и проблеми от аутистичния спектър и на баткото не му е особено лесно. Майката е на работа. Не може да работи от къщи, не може и да си позволи неплатен отпуск, защото с 600лв помощ три гърла трудно се хранят плюс сметки и наем. Доста е трудно за много хора.

# 661
  • Някъде в Европа...
Аз съм се примирила, че тази година е "загубена" според разбиранията ми за учене в  осми клас. Сега най-голямата драма е защо в понеделник не са ваканция...
Много е трудно за много хора с това ДО. Аз егоистично се радвам, че синковецът е вече голям, оправя се някак си сам и нямам по-малко дете...Боже, докъде ни докараха..А, също, че аз не мога да работя дистанционно заради типа документи,  които обработвам..
Току-що направих теста по испански на една приятелка на детето..Попълних всичко от негово име...Като ще е такова обучението, такова да е...
Синковецът чака класното по БЕ...въобще не е притеснен ...Защо ли? 😉

# 662
  • София
Сериозно ли, Джам, не разбираш?
АМИ жената преподава до обед, не може да помогне на детето, а следобед проверява. Иначе детето щеше да е на училище и нямаше да има нужда някой да му помага с ДО. Извинявай, забелязала съм, че най-обичаш да вземеш заядлива позиция, защитаваща безумни мерки и паники. То всичко хубаво, всички вероятно в някаква степен имаме отношение, но чак пък за всеки, който е обективно недоволен от нещата, които се случват, да му се заяжда човек...

"Повече няма да пиша по темата, защото тука е единственото място с което се зареждам с коледно настроение, но се провокирах, че пак се намери някой да каже Какво се оплаквате, тя лошата майка и в ДО е лоша майка и в ПО пак е така. "

Ако нямаше дистанционно, жената пак щеше да преподава до обед, а следобед да проверява - само че хартиени домашни. Няма разлика. Че и повече време щеше да губи - за път до работата... А и кой "помага с ДО" на децата, чиито родители работят целодневно и не са хоум офис?

Другото ти изказване е най-грозен пример за лепене на етикети по хората и приписване на вина! Измисляш си някакви тези, слагаш ги в устата на напълно непознати за теб хора и след това почваш да ги сочиш с пръст! Че ти така и на бесилото ще ме окачиш утре... Simple Smile Това е пълно безобразие! (и хич не подхожда на "коледния дух"... )

Дай ми поне един мой цитат, в който защитавам "безумни мерки и паники", иначе сигнализирам модератор да ти изчисти логореята!

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 10:22 от jam

# 663

Представям ви Данаил Бисер Дидев, любимец Форумски, херцог Монски, вълшебник осма степен.
На Бисето и Моника - за магията, която ми изпратиха в един специален за мен ден, за думите които стоплиха сърцето ми, за сладките моменти, които ми подариха - едно огромно благодаря. Heart

# 664
  • о`майна лунна нощ е

Представям ви Данаил Бисер Дидев, любимец Форумски, херцог Монски, вълшебник осма степен.
На Бисето и Моника - за магията, която ми изпратиха в един специален за мен ден, за думите които стоплиха сърцето ми, за сладките моменти, които ми подариха - едно огромно благодаря. Heart

За нас е чест, че ни удостоявате с присъствието си, Херцог Монски!

# 665
  • София
Вълшебен вълшебник! Heart Eyes
Да му е чеситит новият дом. И именият ден, който е всъщност двоен. Grinning

И да бъдат все така властелини на различните вълшебства и Дидева, и Бисето и Моника! Heart

# 666
  • Между гори и планини
Ей, херцог Монски е в любимия ми цвят! Вероятно е вълшебник, с този жезъл 😉

# 667
Слушам брифинга в момента.
Пир по време на чума е нашата работа с пандемията...
Най-важен ни е въпросът дали можем да се съберем 15 човека и да си наемем заведение за да си празнуваме НГ, докато в болниците измират хора.
Ето това поведение мен ме втрещява. Този начин на мислене ме влудява. Липсата на разбиране на проблема е масово явление.

Каква дисциплина като в Япония и Южна Корея, какви 5 лева?

# 668
Въпросът беше хубав. Министърът трябваше да го ползва да каже категорично НЕ. Ама...

# 669
БиЖу 1. (Първи) е вече при агент 007 с бонус от кръстницата ми ♡♡♡. Имаше и вълшебни меденки, които бяха изядени преди да бъдат снимани. Специални благодарности на Моника и Бисето за този специален БиЖу в тази тежка година! Имах нужда от тази глътка нежност Heart

# 670
  • у дома...
Слушам брифинга в момента.
Пир по време на чума е нашата работа с пандемията...
Най-важен ни е въпросът дали можем да се съберем 15 човека и да си наемем заведение за да си празнуваме НГ, докато в болниците измират хора.
Ето това поведение мен ме втрещява. Този начин на мислене ме влудява. Липсата на разбиране на проблема е масово явление.

Каква дисциплина като в Япония и Южна Корея, какви 5 лева?
Сега и за МОЛ-овете питат... Свърши се светът, че не работят МОЛ-овете! И че няма да вилнеем в кръчмите.

За сефте казват обаче, че основните проблеми в момента са в областта на образованието и, че резултатите ще се видят след години.

# 671
  • София
Чудни са Бижу и Данаил! 💕
Честити да са Даниелите, с добро да се споменават имената им! 🌷
При нас в работа, е един мини образец на поведението в държавата. Скоро няма да издържа и ще напусна. Безхаберието е навсякъде и се мисли в движение, на калпак и да закърпим таз дупка. Корона кризата показа лицата на много хора и управления, лошото е, че почти не ме изненадва това, което виждам.

# 672
  • Пловдив
Ей, именника си дошъл с името, херцог фон, и Бижуто, и двамата са страхотни, много щастие и радост да ви носят, момичета!
Джам, изобщо не се мисля за извор на вселенска мъдрост, та няма да ти се разсърдя да докладваш и да изтрият поста. Но си седя твърдо зад мнението, че е грозно една жена, майка и учител, да няма право да се оплаче в частен разговор, че й е трудно да си гледа малкото дете по време на ДО.

# 673
  • София
Ей, прекрасни са Жужовци Simple Smile Да ви радват домовете!
И честит имен ден на всички празнуващи днес!
Не гледам новини, реших, че не си заслужава да си причинявам такива неща. 
Я кажете някой интересен филм или сериал за гледане.

# 674
Според мен питането за моловете беше резонно. Смятам, че се мисли не за миткане по магазините, с за съдбата на хилядите работещи в тях. И за заведенията също.

Общи условия

Активация на акаунт