8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 121
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
  • Между гори и планини
Ей, човек да отиде на пазар, изписали сте темата!
1. Честито на печелившите от томболата! Чакам снимки ☺️
2. Мъжът ми никога не знае, нито какво учи пубера, нито нищо! За класни и контролни да не говорим. Около 4. клас му погледна задачите и каза, че не помни да учил такива неща (във варненското училище тогава взеха малко комбинаторика и задачи с движение). И с английския му не се е занимавал. За оценки пък хич не пита, разбира, че нещо не е добре като почна да буча.
3. От над два месеца не бях излизала сред хора... Странно усещане. Напазарувахме за следващите два-три месеца. Купих си продукти за джинджифиловите курабии, за тортички и пастички. На връщане минахме през други затворени приятели, пихме кафе и се социализирахме. Прибрахме се чак в 8ч. Пубера беше нахранил котки, куче, кокошки, събрал яйца, прибрал, учил, играл на компютъра, гледал тв... Обади се само веднъж разтревожен къде сме.
Мина и днес. Утре неосъщественото миналата седмица контролно по информатика, да видим дали ще върнат контролното по математика.

# 631
  • София
Това за точката го знам от преди 4-5 години от съученик на тийна, който беше учил до 4. клас (ето, употребявам я Simple Smile ) в училището към руското посолство.

# 632
  • София
Снощи бях на маникюр и се засякох с една млада начална учителка. Детето й е втори клас, тя преподава на 4-ти. Каза, че иска да се гръмне вече. Не може да обърне изобщо внимание на собственото си дете, не може и отпуска да си вземе... Smirk

опитвам се да разбера каква би била разликата, ако нямаше дистанционно обучение? и не успявам...
как тогава би могла да обръща повече внимание на собственото си дете?

# 633
  • Пловдив
АМИ жената преподава до обед, не може да помогне на детето, а следобед проверява. Иначе детето щеше да е на училище и нямаше да има нужда някой да му помага с ДО.

Честито на печелившите, да сте живи и здрави, и аз искам снимка! Днес набора има класно по мат, приятелката, която ще помага, е на линия. И трите ми деца загубиха интерес, особено малките. Дори каката, която иначе не е социална заради болестта си вчера ми каза, че висчко й е омръзнало и иска на училище. Малката само се върти На стола и не слуша вече както й говорят учителките, писна й. И тя взе да шикалкави.
И аз тази година като няма на кой да подарявам, сладки няма да правя много, може би 1-2 вида само за кеф. Но не може да отслабнем с мъжа ми, и трвнираме, той и взе да бяга по баирите с кучето всеки ден, и пак йок. Ама пусти апетит и безвремие... Нищо, да сме живи и здрави. Дебели, депресирани, бедни, уплашени, завряни в миша дупка вовеки, важното е да сме живи.
Весел ден!

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 10:26 от bubanka

# 634
  • София
Честито на Мария и Дени! Да ви носят късмет Жужковците!

Бисе, благодаря на теб и на Мони за вълшебното настроение и страхотния жест!

Признавам си, че това за точката и аз не го знаех. Изненада ме.

# 635
За мен са много тревожни данните за смъртността. Всяка седмица си отива по едно село. През последното денонощие починалите са 191.
Всички си искаме нормалния живот, но ще го има ли, ако  продължават да умират по толкова много хора?
Тази смъртност не е резултат само от пандемията, но управляващите трябваше да я предвидят. Българите са с безброй хронични заболявания, не правим профилактични прегледи, нямаме здравна култура, почивката я възприемаме като пиене и ядене.  Още от самото начало трябваше да сме наясно, че не можем да бъдем с най-разхлабените мерки и контрол в Европа и да очакваме пандемията да си отиде с магическа пръчка. Трябваше да се проследяват по-сериозно болните и контактните, да се глобяват хората, които не спазват мерките. И нямаше да се наложи децата да са затворени толкова дълго време.
Разгледах му отговорите на теста по БЕЛ. По литература всичко е вярно, объркал е разни неща по български . Цял срок чете и пише по произведенията, старогръцката литература вече я познава:smile:

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 07:48 от Amanda.D

# 636
  • София
Доста разлики има, Jam.
Скрит текст:
Слънчевата обяснява за учител в 4 клас.При нормални обстоятелства същият прибира примерно учебните тетрадки и  още в училище в някоя дупка почва да проверява домашните. Сега това не става, процесът  с проверката на сканирани/снимани неща е доста по-бавен/времеемък. Представям си само колко от малките, ако някой не им помага, са в състояния да пратят качествени снимки.. Та почват сигурно и едни подкани да снима/сканира по-добре ученикът, че иначе не се чете. Но дори да са в състояние да пратят страхотни снимки,  преглежда учителят работата на детето на  графичен таблет в най-добрия случай, тоест сваля снимки, обръща ги, проверява, запазва редактираното, праща по мейл/качва в платформа. На всички ни е  ясно, че не  е същата заетост като при присъствено. Отнема доста допълнително време, което би могла  да посвети дамата на детето си. Да не говорим, ако не минава през таблет, защото няма такъв, каква е хамалогията. Големите  ученици масово пращат домашни, написани на Word по БЕЛ, по езици, по история, с което поне малко улесняват нещата за проверяващия. 1-4 клас са предимно на ръка.. В 4 клас децата са още малки, трудно ще задържат трайно вниманието си върху единия говор на учителя при часове наред онлайн контакт. Тоест с нещо допълнително трябва да им грабне/привлече вниманието учителят, което  в клас при директна комуникация е доста по-лесно, понеже човек там може и да импровизира на момента... Докато сега, особено ако учителят е съвестен, се  предполага доста повече  подготовка от негова страна за следващия ден отколкото при нормални условия под формата на презентации с илюстрации,  на някакви  забавни "игри" и т.н, с които да им задържи интереса. Това също отнема време, което иначе може да бъде отделено за семейството/детето.  Да не говорим за  това дали човек е еднакво уморен след работа в училище и след   часове наред взиране в екрана и опити дистанционно да овладее 25 деца. Става по някое време от компа и е толкова "сдъвкан", че в умората си претупва ангажиментите към детето си, макар и неволно..

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 09:36 от пенсионирана русалка

# 637
  • Пловдив
Здравната система е тотал щета още откакто станаха болниците и лекарите търговски субекти. И все по-зле става. Ние по принцип сме 1 по смъртност в Европа. Е как някой някъде очакваше сега да е различно? И това няма общо с това как хората ще си празнуват. Ще си празнуват, както им харесва в края на краищата. Въпроса е, че тази мантра потрайте малко и ще свърши се оказа лъжа. Пълна. Само глупак се хваща вече. И измежду тези лъжи единствени децата останаха потърпевши. Защото е най-лесно, обаче е най-безмислено. Вече има ваксина. Колко лекари искат да се ваксинират??? Пренебрежимо малко. Колко учители ще искат да се ваксинират? Пренебрежимо малко. Тогава, какво наистина хората, които останаха да вярват, че да потърпим още малко и ще е друго, очакват? Наистина, честно? Хората, които най-пищят за затваряне и мерки, най-не искат ваксина. Тогава, какъв ще е моркова? Какво ДРУГО ще чакаме да се случи? Да се разболеем и така да мине? Ми в такъв случай най-изгодно е без мерки, за да свършва бързо. Съжалявам, но аз подкрепям всичко, когато има смисъл. Когато има край. Щом и Меркел излъга германците, че ще имат спокойна Коледа, какво очаква за всички останали политици. Празнуването и доброто настроение е забранено. Забранено е да забравим, че може да сме щастливи и д да не  мислим за проклетия вирус. Забранено е да се надяваме нещата да си бъдат същите. Изобщо всичко ни е забранено, освен разбира се сляпата вяра, че след като 1 година лъжат, че малко остана, то току виж наистина се окаже така. А, да, и тази Коледа сме длъжни да сме с маски вкъщи.
Повече няма да пиша по темата, защото тука е единственото място с което се зареждам с коледно настроение, но се провокирах, че пак се намери някой да каже Какво се оплаквате, тя лошата майка и в ДО е лоша майка и в ПО пак е така.

# 638
Хората се страхуват от ваксина по същите причини, поради които се страхуват от вируса. Болни са

# 639
  • София
Моите лични наблюдения са, че с твърде много демокрация не се излиза лесно от подобни ситуации. Гледам в Япония и Южна Корея се справят чудесно, обаче с методи, които не работят в западния свят. Подозирам, че със и без официални мерки нищо няма да приключи скоро. Ще си расте броят на случаите и това е. С домашните антигени тестове ще има все по-малко хванати случаи.
В приятелското семейство, което единият човек изкара Ковид (относително леко), и вторият прояви симптоми. Обаче само със загуба на обоняние. В събота им звънях - екстра си бяха, на разходка в Банкя. Викаха ни да пием кафе. Беше едва седмият ден от първите симптоми. Представяте ли си?
Иначе и двамата ги няма в официалната статистика.

# 640
Добро утро!
Огън, не остана до ваканцията.. Едно класно и сме там Simple Smile

Аманда, ако погледнеш списъка със смъртните случаи ще установил, че повечето хора са от провинцията. Там няма адекватно лечение,  не достигат и лекарства, но второто се крие и излиза един лекар и казва. ""Съжалявам, направихме всичко възможно" Да, но никой не казва, че в много общини Ремдесивир не са виждали, а и не смеят да кажат - ние нямаме,, защото после ще им скъсят живота с проверки.

# 641
скаридка, да, отиват си и от липса на адекватна помощ.
Red, имам същите наблюдения. Разбрах за няколко души от колегите ми, които са изкарали коронавирус, но в отпуск или болничен не са били.. А със сигурност не е възможно в рамките на 10 дни да не ходят поне два присъствено на работа. През това време са пипали повърхности и са заразявали.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 08:45 от Amanda.D

# 642
  • София
И, честно казано, макар и нашия тъп локдаун уж да е лек, учениците са най-пострадали със седенето вкъщи от цяла Европа.
Така е - нито Англия, нито Германия, нито Франция затвориха училищата си, а всичко останало. Въпрос на приоритети.

# 643
Aз не случайно казвам, че у нас отговорността за овладяване на пандемията е възложена на учениците.
Постоянно ми излизат оферти за home office в хотели в Боровец и Пампорово.. Ние няма да идем, но много хора ще се изкушат януари да се изнесат по курортите за 1-2 седмици, че и за месец. Сутрин ДО, след обяд на скипистите..Повечето родители не виждат проблем. Варненци стягат ските, личи си по наплива в Спорт Депо

# 644
  • Пловдив
Ред , в Южна Корея онзи ден регистрираха най-много случаи от началото на пандемията. А в Япония няма почти никакви мерки, изобщо не става въпрос за отнемане на права, просто хората там са други - маски си носят по принцип, и заради въздуха, остров са, нямат полети, което също е фактор за спиране на поне привнесената зараза, чистофайници са, носят си ръкавици, и най-вече в природата им е  да са адски дисциплинирани. Но локдаун, забрани и т. Н. почти нямаха, така и не са им затваряли нито училищата, нито ресторантите, нито нищо. А, иначе, бях направила сметка, с този темп на зараза в България като октомври и ноември точно за 5 месеца щеше да мине през 50% + от населението и щеше да затихне. А ако мислим, че така няма да затихне, защо си мислим, че с ваксина ще се справим? Няма логика просто...
Статистиката се умножава по 20, за да видим истинските числа наистина. А има и безсмиптомни, аз и досега не знам от кой, по дяволите, се заразихме ние, като нито общуваме с някой, нито се виждаме, нито ходим без маски (със сигурност някой ме е заразил през маската, ама и през моята, и през неговата, защото извън обществените места не ходим никъде, даже се сетих онзи ден, че последно на ресторант бяхме юни, малко след като вдигнаха локдауна) А на морето бяхме на ол инклузив и то 2 пъти и беше ужасно мазало, въпреки привидните мерки, имаше и чужденци и нищо. А сега, със седене вкъщи и с маска навсякъде и пълно ограничение и хоп. Слава богу, вече приравняват антигенните тестове с ПСР, това ще даде по - добра представа. А че е безотговорно с вируса да обикаляш, е, но да държиш учениците вкъщи заради 5 хипотетични  лумпена, също не е ок. Да не говорим сгромолясването на икономиката.
А хората били болни и за това нямало да се ваксинират. Питам пак , тогава кво прайм? Един отговор остава - седим затворени вовеки. Щото то друг начин явно не остана.
И, да, има хора, доволни са от ДО, щото с децата на Малдивите и от там децата са на училище. Кой то го дава, ехеееййй.
Апропо, мъж ми му прищрака нещо снощи и ми възложи да проверя за чужбина къде може да се пътува (по принцип може Мексико, Танзания, Бразилия, и още 1-2 държави), та има много хубави оферти за Египет. Пуснах запитване, да видим. Правят се 2 ПСР, ама пълно щастие няма. В Танзания /Занзибар вирус няма, но бая са скъпи билетите до там в момента, а и те се въпозлват на макс от статута си на пътешественически оазис, та има едни ценииии, а и сафари трябва да спретне човек и не е оферта. Ама ако има финанси, време и желание, идеално е.
Абе нека си помечтаем малко, Коледата е забранена, но мечтите са свободни.

Общи условия

Активация на акаунт