Домакини 73/ Коледно-новогодишна и оптимистична

• 55 211
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • при късмета
Славе, пропуснала съм какво му е на Ванко, но ще стискам палци.
Мен хем ме мързи, хем на това време не ми се стои вкъщи. Ще ходя поне за нови очила, че колкото и да не ми е навик да ги нося, на сумрачно и тъмно имам голям проблем. Онзи ден отидох до съседния блок за цигари и ще се пребия. Поръчала съм си детски очила Joy Рамката е изцяло пластмасова, защото тези с телчетата на носа са ми безкрайно неудобни. Като трябва да ги махна ги слагам на главата си и така ми се заплитат в косата, че после няма разплитане.

# 601
  • София
Я колко мераклийки има за кафето на МА КО. Бройте ме и мен.
Привет, момичета!
При мен нищо интересно - проза и слугинаж.
СЛАВЕ, имаш и моите палчета и пожелание за успех!

# 602
Добро утро!
Славе стискам!
И при нас вече няма сняг - пак се оправям с реките Laughing
Мако пласмасовите очила са перфектни! "Домашните" ми очила са така, че стъклата са "преливащи" от "-" към "+", пък и ми трябва стабилна рамка, че понякога заспивам с тях LaughingLaughingLaughing
Иначе любимите ми очила са с цяла метална рамка, защото те пък са от "истинско" стъкло, а то не се слага на всяка рамка - също нямат проблем да се вдигат на главата, но са по-тежки. Те са ми с променящ цвят и си ги нося за "слънчеви". Имам и "пезевендски" - без рамка - да се правя на красива LaughingLaughingLaughing
Идва ми ред скоро за профилактичен очен, та ще видя какви намаления ще предложат за очила.
Смърфи да покажеш якето! Аз си оставих само едно от якетата, които носих в Бг - с пачи пух - много топли и изобщо не става за тукашния климат. За тук най-удобни са ми 3в1 - водо и вятъро устойчиви, с махаща се подплата.

# 603
О, а моите пезевенски рамки са точно пластмасови- лилави.

# 604
  • при късмета
И аз исках без рамка, но всичките са с телчета на носа, а на мен те са ми проблема. С металните рамки, също Т.е. избрах пластмасовата рамка, заради липсата им. Стъклата иначе са хубави, оптичката ми е приятелка от отдавна. Мислех да ползвам старите стъкла, а да сменя само рамката, но ми останаха за резерва. Здрави са, с метална рамка, ама заради пусти телчета ги сменям.
Обаче оптичката ме фитна. Вика, остават ти старите очила, слагаш ги в колата и нямаш оправдание Joy Преди с мъжа ми като отидем някъде, се състезавахме, който пръв се докопа до чаша, другия кара на връщане. Сега, все казвам "без очила съм" и все той кара, а аз пия Joy Аз по принцип се отказах от шофирането де, ама от някъде се почва. А и той е все на бира и да пие, така че може да пие 1. Ама ми развалиха рахатлъка Joy

# 605
Mako моите метални са ляти точно като пласмасовите - единствената разлика е в теглото, но пък в по-голямата си част теглото е от "истинското" стъкло.
С шофирането нямам проблем - у дома аз пия алкохол LaughingLaughingLaughing мм не пие, ама изобщо не пие, което е много странно за хората.

# 606
  • при късмета
Изобщо не ми е странно. Най-близките ни приятели, мъжа не близва. Обичайно ни разкарва след разни събирания, ако случайно не са у нас. Кума и брат му също. Доста мъже познавам, които изобщо не пият. Останалите от мъжете са предимно на бира целогодишно, като мъжа ми, рядко пият нещо друго и винаги ще се намери някой да си спести бирата, че да шофира. За сметка на това, жените сме по по-твърдия алкохол, всичките до една Joy Калпазанки

# 607
За кафе ми е късно, но на нещо по силно няма да  откажа.
Славе палци за момчето ти.
Тези две седмици в началото и края на срок / година не съм най- добрата компания. Добре, че мъжът ми е свикнал.
Иначе сме само с децата тази седмица, и освен всичко и за изпити се готвя. Вчера нали " почивах" и на село ходих между другите задачи.
И моите очила са с пластмасови рамки, защото лицето ми е малко и никакви метални не ми стават, само детските Simple Smile

# 608
За кафе закъснях,но пък днес имаше мъгла ,ама после като напече вън на двора.Цветята почнаха да цъфтят,горе къртят и не се търпи,та с плетката ,животинките и вън на чист въздух.
Славе късмет с лекаря за Ванко,дано намерите правилния лекар.
Ма ко аз си поръчах очила от Алито и ме подсети да поръчам  за резерва.
Смърфи дано намериш подходящо яке.
Ето малко от моите китки,имам цъфнал минзухар,кукуряк и иглики.Ами това е моето време . Sparkling HeartFlowers HibiscusAnimal Beetle

# 609
  • при късмета
Ако вземем очила от верига, примерно в Била продават, недай Боже сергия, приятелката ще ме изяде с парцалките, какво говорим за алито. Малиии, не искам даже да си го представям. С едни очила за четене, нали едно време даже компютъра мислеше, че съм +, си бях харесала една рамка на пазара, а при тях в 2 оптики нямаше дори аналог. Майко, като чу че са с диоптер и къде съм ги харесала, даже с мен дойде да види колко време ще стоя с тези непроверени очила докато видя как ми стоят. Махна им стъклата още на по път, инструмент даже си беше взела. Мъжа ми и той с очила за четене от известно време, пазаруваме за  някакво събиране и той вика "ето очила, в магазина". Ама я бъзика, защото знае как ще реагира. Такъв поглед му хвърли, че не си помисли от там да взима, дори само за рамка Joy А даже пари не ни взима за очила и за това много ще се разправяме, но не дава от другаде да носим диоптрични очила. По 2 пъти проверява на компютъра дали няма някаква промяна, като сменям очилата.
За нея беше голяма изненада, че от + обърнах на - на дърти години. Ама нали трябва да съм прецедент и все аз Joy

# 610
Ма ко в Алито очилата се правят по рецепта!
Снимаш рецептата и ти ги изработват,моите дойдеха от Швеция ,проверени в оптика и са с УВ защита, за която тук се плаща допълнително.Очилата с рамка и стъкла хелиоматик + тая защита ми легнаха тогава 55 лв .А тук ми искаха само за рамка около 80 лв + още 120 за стъклата....Та не си давам току така очите ,но цени и качество,пристигнаха в калъфче със залепена рецепта,вътре малка отвертка с два края звезда и права,кърпичка.

# 611
Купих си яке. Молът беше празен, така много обичам, а и много Убави отстъпки даваха. Stuck Out Tongue Winking Eye
Дебело яке с пух и някакви модерни материи, има хубава качулка и стига до колената. С такова яке в БГ ще пукна от жега, но за тук си е идеално. Имам още едно такова подобно, но няма качулка и ако духа ветрец от Днепъра, пропуска леко. Имам и още едно, ама е късо. То става, само ако няма да махам крачоли навън. ММ се шегува: Тук имаш толкова якета, колкото джапанки имаше в Малайзия демек за всеки възможен случай. Joy

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 21:04 от Смърфиетка

# 612
Смърфи, добре е към новото яке да подсигуриш ботуши и дамска чанта в тон. Давам ти съвет да се възползваш от намаленията и да не отлагаш.

# 613
  • при късмета
Аз не казвам, че очилата са лоши. Просто тя като чуе такъв пазар и ще подскочи. Аз съм доволна например от главите за четките за зъби, които ми купува преди, без проблем пасват и си работят четките с тях. М/у другото трябва да намеря линка, да погледнеш дали още ги има.
Иначе рамки има и скъпи и евтини, но стъклата си държат цена. Те работят с 2 фирми, едната е швейцарска, другата не запомних. УВ защита имат всички, не се плаща допълнително, фотосоларните тръгват от 120. Без фотосолар може и за 80 да се вземат. Не си измислят цените, така им идват. Правят очилата на място и съм виждала. Те са готови лупи, с определен диоптър и се прави по рамката. За комбинираните и астигматизъм се чака малко повече, защото ги нямат на място, поръчват се при вносителя, че няма как да знаят клиента, който ще дойде с какви параметри ще е. Ако е само обикновенно късогледство или далекогледство, стават буквално за 5 минути. Машината, освен стъклата, обработва и рамките и металните и пластмасовите. На мен например, са ми дълги почти всички дръжки на очилата, извива ги, че да ми паснат и да не падат като се наведа
Смърфи, честито яке. И при нас стана, че трябва да имаш за всякакъв случай, до онзи ден кишав сняг и ниски температури, сега стига до 20 градуса. На мен ми писна обувки да сменям. Зимните ги изкарвам за 2 дни, колкото да ги чистя после
На Шефа дрехи трябва да купувам, 3 месеца почти стои вкъщи и му стават само 3 блузи, всичко е окъсяло. А хич не обичам да ходя по магазините. И маратонки трябва да му взимаме, че зимата не ходи с ботуши, ама пак са по-високи обувките, а ей сега съвсем ще се оправи времето. А той още повече мрази да ходи за такива неща

# 614
Ма ко не  знам при вас как е но тук избор няма голям,а цените са надути.Проблема е че трябва да отида до Пловдив и после пак след 5 дни да си взема готовите очила.Тук просто ме ядосаха,защото се беше счупила рамката от страни което се слага зад ушите и се подменя лесно.Отказаха ми ,а очила нося вече към 30 години.Ув защита  се доплаща при нас,та повече няма да стъпя тук и ще си поръчвам от там.Много са удобни и леки рамки и стъкла, не ми сълзят очите ,че със старите хелиоматик не можех да гледам на слънце... Та доволна съм и трябва да си поръчам нови.
Дано успееш да обзаведеш Шефа в един ден с блузи и маратонки.Наистина времето е доста шантаво,но вчера и днес е супер топло,а аз заредих  хубаво батериите.Много обичам да гледам как всичко се подава и след месец ще е цветно .
Смърфи честито яке,ама я купи и ботуши поне към якето хихи.
Днес се наканих да си накисна и останалите орхидеи че все отлагам ,щяха да загинат .Имам и 4 с цветоноси ,та пак ще е цветно и вътре .Коледничетата се повтарят,имат отново цвят.

Общи условия

Активация на акаунт