Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 295
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
  • о`майна лунна нощ е
Няма как да накараш малко куче да яде на сила.
Оставяй гранулките и то самичко ще отиде и ще яде, като огладнее. Роял канин са доста ароматни  и овкусени, така че не виждам причина тази гладна стачка да продължи дълго.
Със сигурност има доза стрес и това е вероятната причина да не се нахвърля лакомо върху храната сега. За няколко дни ще отмине. При стрес кучетата не ядат, блокира се това усещане при тях. Ще се отпусне и ще хапне.
Може да ползваш трикове като тази да хвърляш гранулки около него и да го караш да търси. Дори мънички, това е начин да задоволят ловния си инстинкт за намиране на храна. Така е и по-сладко - да си я уловят. Естествено, не очаквай като метнеш гранулата, то да знае какво да прави от първия път. За това -  в началото близо до него, до теб, посочваш, привикваш ...

# 646
  • София
Ето, хубаво, че попитах, изобщо не се бях сетила, че може да са го хранили по друго време.
Храненето насила и на мен не ми харесва, така че ще спра. Малко си изкарах акъла, защото всички казват как кученцата били много лакоми, а това само водичка пие, но пък не е никак слабичко. Оф, успокоих се:) Много благодаря Medika!

Кришка, и Вет и продавачът ми казаха да не сменям рязко храната, т.е. да продължа със същата, за да няма проблеми със стомаха. Тази порода е много податлива на стомашно-чревни проблеми и за това реших да не си правя експерименти още от първия ден, но нататък ще пробвам, ако не прояде. Иначе и на мен ми мина през главата, че може и да ме е излъгал, но кученцето беше доста по-дебеличко от братчетата си и явно си е хапвало добре преди да бъде взето от дома си, т.е. явно само при мен протестира.

`ТуиГ Благодаря много за мнението и идеите. Първо куче ми е и страхът да не му се случи нещо е голям. Мятам гранули, насърчавам го, а то милото ме гледа умно и ми яде чехъла Simple Smile) Не знам с тие малки зъби как успява?!

# 647
  • о`майна лунна нощ е
Като каза чехъл - ето и още една идея - ако е затворен тип пантофа, мушни една-две гранули навътре. Поне да рови за нещо полезно.
Или му прави играта капан - като е до теб скриваш под шепата си една гранулка, то естествено любопитства какво има отдолу, вдигаш ръката и посочваш гранулката. Като за начало да я вземе веднага, ако иска. С времето я правите по-сложна и ще му позволяваш да я изяде само след твое разрешение с жест или дума. Така ще работите да търпение и хранене след позволение.

# 648
Sammy, за мен първите три дни с кучо бяха много вълнуващи, притеснени и емоционални да го мисля как ще яде, къде ще пишка и дали няма да му се случи някое нещастие. На третия ден се уморих и просто го оставих само да се ориентира, да намери своите местенца и много го наблюдавах. Спа сам в друга стая. Тези животни са адски умни. Ще свикнете един с друг съвсем скоро и това ще е вълшебството на вашето приятелство.

# 649
Момичета, благодаря за подкрепата 🤗
Има вече дренаж, антибиотик за 12 дни, както и антибиотик за мястото, където е дренажа. Утре сме на преглед пак да види какво се случва. Вивата вече излезе от упойката и даже отидоха на кратка пиш обиколка около блока. Поради начина, по който е направена предната операция по-бавно ще зарастне всичко в окото, ама се надявам от тук насетне да остане само махането на дренажа и конците.

Sammy щом е имало вода в гранулите, значи не са били накиснати за достатъчно дълго време. Сипвай по-малко вода около час преди да поднесеш гранулите за да могат да поемат водата и да омекнат. Стават като кашичка.

# 650
  • София
Sammy, за мен първите три дни с кучо бяха много вълнуващи, притеснени и емоционални да го мисля как ще яде, къде ще пишка и дали няма да му се случи някое нещастие. На третия ден се уморих и просто го оставих само да се ориентира, да намери своите местенца и много го наблюдавах. Спа сам в друга стая. Тези животни са адски умни. Ще свикнете един с друг съвсем скоро и това ще е вълшебството на вашето приятелство.

Изуми ме колко бързо ни прие и чак си ме търси, ако е в другата стая и там е само ММ.  Освен това си намери местенцето за спане, е не че нямаше 3 варианта, обаче той си избра такова, че хем лесно да се качва на леглото си, хем да е близо до мен. Умни са много кучаците.

Момичета, още съм на 107 -ма тема, а тук кучетата ви са толкова пораснали, направо не е истина! Със Сами трябва да наваксаме:)

# 651
Sammy, честит бебешор! Много да е здрав Сами и да се слушате взаимно. Ако знаеш какви хубави емоции ви чакат сега, чак завиждам лекичко на всички, които сте с бебета... Wink
За храната - може да пробваш с накисване на гранулите с малко топла вода, за да я попият по-бързо и съответно като са по-меки ще му е по-лесно да ги хапва. Както е написала и Сиви, щом е имало вода в купичката при тях или не си ги изчакала да попият, или е била повечко водата. Ще се научи дребосъка - никое куче не е умряло от глад по собствена воля Wink Все пак сега всичко му е новичко, няма я мама и братчетата и сестричетата - дайте му време да се адаптира на хайванчето.
Понеже спомена порода, каква порода е? Покажи ни го Simple Smile

# 652
  • София
`ТуиГ Много хубави идейки, ще ги пробвам. Той си е любопитко голям и със сигурност ще се заиграе. Ще се заема сериозно с обучението му, ама не знам като няма и 2 месеца колко ще ме разбира. Предполагам, че ще му трябват няколко дни да си научи името, за да реагира и вече нататък ще е по-окей всичко.

Sivi Аз очаквах по-бързо да се разтворят, но уви - не, а след 30 мин се бяха уголемили 3 пъти, но тотално беше изгубил интерес.

Чудо! От 8 сутринта до сега нулев интерес, а сега чувам хрупане, мляскане и една малка опашка маха щастливо и какво да видя - яде. Яде само и то твърдите гранули. Явно наистина стрес и умора, за това не е ял. А поспа около час преди малко и явно е презаредил батерийките.

Благодаря за позитивната енергия и идейките, страхотни сте!
Sammy, честит бебешор! Много да е здрав Сами и да се слушате взаимно. Ако знаеш какви хубави емоции ви чакат сега, чак завиждам лекичко на всички, които сте с бебета... Wink
За храната - може да пробваш с накисване на гранулите с малко топла вода, за да я попият по-бързо и съответно като са по-меки ще му е по-лесно да ги хапва. Както е написала и Сиви, щом е имало вода в купичката при тях или не си ги изчакала да попият, или е била повечко водата. Ще се научи дребосъка - никое куче не е умряло от глад по собствена воля Wink Все пак сега всичко му е новичко, няма я мама и братчетата и сестричетата - дайте му време да се адаптира на хайванчето.
Понеже спомена порода, каква порода е? Покажи ни го Simple Smile

Това куче според мен не е разбрало, че ги няма братчетата все още, но има време - нощем ще разбере, както и ние и комшиите Simple Smile)
Породата е уести/уест хайланд уайт териер или високопланински бял териер в наш превод. Влюбих се в породата, докато живеех в чужбина и когато ММ предложи да си вземем куче бях категорична, че ще е това. Имам и спомен от детството с едно кученце, което нашите бяха намерили до кофа за боклук и също беше някакъв вид териероподобно, но не успях да преживея кефа да раста с куче, тъй като го дадоха на баба и дядо на село...та така напълно емоционален ми е изборът Simple Smile
Сами или спи или лудее и е размазан, та избрах тази снимка, като най-статична Satisfied

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 15:43 от AnMary

# 653

Ох, сладък, сладък! Heart Eyes
Да му нацелуваш розовото коремче и малките бели ушички.
Първата вечер обичайно е тегава за бебетата, ама пък може и да сте от късметлиите, за които не е.
Помня, че моята предходна булдочка сътвори чудеса първата нощ - ако на леглото й и обърната купичка с вода в знак на протест, после се почна едно виене-грухтене в продължение на поне час. Накрая преместих нейното легло на земята до моето и ръката ми висеше при нея, за да чувства контакт и така спяхме поне една седмица... Smile
От приятелка съм чувала, че ако е много малко бебе му се слага бутилка 0.5/1.5л с топла вода, увита в кърпа, в леглото при него,за да чувства топлина и така се успокояват и спят по-лесно... не гарантирам, че ще сработи, но ако видите зор не пречи да пробваш.

# 654
  • София
Stella Docheva Благодаря!
Да, очакваме тегава вечер и първа и втора. В много голяма дилема съм къде точно да спи, но гледам, че нещо му хареса в кухнята и може би ще се пробвам да го оставя в едно ограждение, но на възглавницата, която си е заплюл за легло, пък ще оставя вратите отворени, за да го чувам, ако има нещо.
Днес общо взето играе 10 мин и спи 30, даже по едно време около час спа. Бях чела, че трябва да се буди вечер и да си играем по-активно, за да спи през нощта, ама милото като го будя то ме гледа и затваря бааавно оченца и хич не ме отразява там какво си мисля аз, че трябвало.
Това с ръката върши работа, когато не ти я хапят Simple Smile Тук трябва да се отучва Сами,  тъй като много хапе пръсти и ще си остана без, а ми трябвар за работата:))  За бутилката с топла вода, ако видя че не заспива съм измислила да сложа такава в едно слонче-ръкавичка. Той си го хареса и се гушка в него (почти същият размер са) и може и да го сметне за себеподобен.

# 655
  • sofia
О, Хайлендерите са страшни симпатяги! Имаме съседко бебе. Преди години и други съседи имаха. Много енергични и весели кучета са! Истински териери!
Да го нацелуваш и хич не му се плаши!

# 656
  • Sofia
Sammy,Нормално е първите два-три дни на ново място да има стрес за мъничето.
Нашата като я взехме и два дни нищо не яде,само на вода и спане свита на топче,а като спеше и трепереше. Притеснена звънях на развъдчика и той каза,че е нормална реакция,думите му бяха "Ми то до вчера в котило с още 5 кучета и майка,сега само на непознато място,миризми и хора. Дайте му време"
Третия ден вече тичаше и играеше с децата в нас,хапваше гранули и каквото намери за дъфкане Blush
Тъй че споко,дай му време да привикне Kissing Heart

# 657
  • Bарна, морето, сините вълни
Сърцето ми се свива за Вивито, дано всичко е наред милата душица! Човек вече не знае на кого да се довери. Някои доктори, независимо дали хуманни или ветеринарни, уж много добри и ги хвалят, а си оставят ръцете, за съжаление. А тук става въпрос за здраве. Съжалявам, че така се е получило! От сърце ви желая да се оправя по-скоро, а ти да се успокоиш и да си отдъхнеш, Сиви! Heart

Честито на мама пират, народила е прекрасни бишкотчета! 🥰 ❤️ Представям си аромата на новородени кученца...ъъъ, бишкоти! Grinning

Сами също е много сладурско бебче!
Hug
Как ми се гушка един такъв космат бебок, може и котенце, ама да е бебе.

# 658
Здравейте,
обръщам се с молба да съвет, ще съм благодарна на всеки който ме насочи.
Става въпрос за фирма, която твърди, че превозва животни, но според мнения на използва ли я хора животните пристигат мъртви.
При опити да им се поиска лиценз веднага следва блокиране.
Моля, някой запознат да каже какво може да се направи законово, за да се спре тази варварщина?

# 659
Стиснати палци за Вивата! Много ми е мъчно когато чета такива неща... ще се оправи момичето!

Сами е малка прелест! Като играчка е, само за гушкане! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт