Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 280
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Хей съвсем ви изпуснах! Минавам да кажа, че любимата едноочка-бишкотка стана мама на 6 прекрасни бебочета-хъсочета. 4 момчета, 2 момичета, родени на първи януари!
Снимки от мястото на събитието:

Реакцията на Балу при новината, че е станал дядо:

# 631
  • под тепетата
Коте, време беше да ни подсладиш с още бишкотки! Браво на мама! А дядо Балу се е размазал от кеф Satisfied

# 632
  • о`майна лунна нощ е
Е, добре, де. Може ли в понеделник, в 8 сутринта да гледам бишкоти и да си мисля за бутилката Бейлис в хладилника!
Котке, много сладко ни подхващаш от рано Wink

# 633
  • София
Първо да кажа, че Алфа спирит е полусуха, нея също я гледах, защото моят спря да яде сухата. Тя даже е по-евтина от Тундра, която яде в момента. За Барф гледах менюта в д-р Стефанов,  за бебета цената на 600 гр. излиза около 12 лв. Така че на ден ще ми струва около 5 лв. А има и големи разфасовки, които излизат още по- евтино. Не ми се струва много.
За моето куче на 7 месеца - френски булдог, БАРФ-а на месец ми е 60 +/- 5 лв. , за това ми стана чудно какви са тези цени.

# 634
  • Sofia
Оооо,сладки бишкоти Heart
Днес Емаг имат -20% за стоки за животни Wink

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 11:33 от Margaritka_2014

# 635
  • sf
Бишкотиииии 😍 Да са живи и здрави!
От днес съм на работа, мъчно ми е за Нейо. Той няма да е сам, де, благодарение на дистанциооното обучение, ама ще ми липсва следобедната дрямка със свито до мен куче.

# 636
Коте страхотни малки бишкотки си показала. Направо ми иде да си ги взема всичките малки пухчета 🥰

Днес Вивата я упоиха, направиха дренаж и зашиха на ново. Оказа се, че в София малко са си оставили ръцете. Въпреки добрите отзиви които четох направо съжалявам, че подложих Вивата на толкова път и мъки. Това, което бяха направили нямаше баш как да зарастне въобще. Дори външния шев се оказа, че не е прецизен и реално за тия пет дена не е започнало зарастване на кожата и се е държала само на шевовете. Абе измъчих си момичето. Това, което чух от нашия си вет за това което е видял вътре направо ме шашна и шокира, ама нека да се оправи Вивата и после мога да съм по-подробна. Момичета, стискайте палци да ми се оправи момичето, че направо ще се пръсна от мисли и притеснения вече.

# 637
Ох, милата Виви, дано се оправи бързо и всичко този  да е успешно 💖💖💖💖
Стискаме лапи и палци с Аренцето

Р. Р. Време е са си полегна.. а вие  къде? Ваш проблем, спалнята си е моя.. 🤣

# 638
  • о`майна лунна нощ е
Миличката ми тя, колко болка е изтърпяла....
Отчайвам се вече с тези прехвалени клиники и лекари. Все повече ми се затвърдява мнението, че кварталните амбулатории се отнасят в пъти по-отговорно към пациентите си.
Личният ми сблъсък с такава "топ" клиника е по-скоро емоционален, отколкото свързан с болести, но съм свидетел и съм ви казвала за бултериера на комшиите. Върнаха го на стопаните след тежка коремна операция, направена в София при някакво "светило", но още неизлезнал от упойка и с кървящи шевове. Не са вдигнали телефона, докато хората са се опитвали да разберат какво става и дали се връщат ли към София, защото кучето кърви, докато пътуват по магистралата към Пловдив. Е, така и не им дали адекватен отговор. Операцията била успешна и толкова за ангажиментите им към пациента. Накрая хората ходиха по спешност по нощите в денонощна клиника под тепетата, за да го стабилиризат и оправят.
Миличка Вива, оправяай се!

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 15:25 от `ТуиГ

# 639
Ох милата Вива Cry Дано да мине и заздравее бързо Hug Душичка златна,измъчи се милата.. Сиви с теб сме,стискаме палци,всичко ще бъде наред с момичето-тя е героиня Heart

# 640
Лелеее милото Виви, колко излишна болка е изтърпяла... аман от прехвалени доктори и клиники! Close Rage Да не отварям темата, че още ми се свива сърцето за моята Реа, която плати с живота си в една таква прехвалена "топ" клиника.. Cry
Съжалвам много, Сиви! Дано вече това да е била последната болезнена манипулация на милата душичка и всичко да е наред от тук насетне!

Целувки за малките бишкотки! Gift Heart Чудни са! Коте, показвай ни ги редовно, моля.

# 641
  • София
Здравейте, майки и татковци на кучета,
Извинявам се, че ви разводнявам темата, но имам нужда от съвет.
От около месец чета темите и мислих, че ще успея да изчета всичко, за да не задавам тъпи въпроси, но ето, че днес станах родител на един малък бонбон и колкото и да мислих, че съм подготвена...ами явно не съм. Flushed
Вярвам, че тук ще получа добър съвет, ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем.
Кученцето е на 50 дни. Човекът, който ни го продаде ми каза, че са го хранили с Роял Канин Мини Пъпи. Купих му храната, обаче кученцето не яде. Давам му гранулките с пръст в устата и дъвче много усилено, но голяма част ги плюе.Frowning1
Реших, че може би мокри ще му е по-лесно и им сипах малко вода да омекнат. Милото изпи водата и не погледна гранулите. Може би от стреса е така, но много ме притеснява, понеже е мъничко да не му стане нещо.
Иначе пишка доста, ходи по голяма нужда 2 пъти вече. Беше и на вет за вътрешно и външно обезпаразитяване, прегледа го и не видя нищо обезпокоително.
Та на въпроса - има ли някой бебешки трик за залъгване, така че да прояде само и трябва ли насила да го тъпча?

П.П. не успях да кача снимки за данък, не знам защо

# 642
Sammy, честито кученце. За храненето на малко мога да споделя моя опит. Аз захраних със същата храна. Оставяй купичката с храната и водата винаги на едно и също място, за да може кучо да свикне. Аз моите ги оставях в коридора - максимално близо до банята, за да може като пие вода да се учи на плочките. Няма универсален трик. Трябва време за адаптация и да си разберете навиците.  Не му бутай в устата. От моя куч разбрах, че колкото и да се мръщи идва степен на огладяване, в който си намира манджичката. Може да иска да се храни по различно време от това, в което ти му даваш. Слагай малко количество,  не препълвай. Когато моят започна на 4-месечна възраст да се мръщи вет-а каза "лигави се, сипваш храна в купичката, оставяш 10мин и ако не я яде прибираш, за да се научи, че веднъж се слага". Аз не го послушах и сега сипвам и оставам той да прецени кога ще го изяде. Ако е празна, а той гладен започва да я ближе и да ме подсеща.

# 643
  • sofia
Сиви, ужасно е това, което изживявате с Вива...Стискам палци нещата вече да са под контрол и да върви към оздравяване!!!Вярвам, че ще се приборите!
Сами, защо не пробваш с пастет? Отиди в най-близкият зоомагазин. Там ще те посъветват. Пайпър са хубави. За тях се сещам сега, но има много видове. Дали не е прекалено малко кученцето и изобщо да не е яло гранули?

# 644
Оххх яд ме е ,но явно и при ветеринарите има,  които не обичат животните...Защото ако ги обичат, ще се стараят да работят все едно всяко животно е техен любимец или дете. Стискам палци да почне зарастването,не знам дали след 2-3 дни е хубаво да се маже с нещо от вън или давате вътрешно антибиотик.
Аз съм доволна само от един ветеринар и съжалих защо не кастрирах кучето при него,а тук в града ни.Но явно е било късмет.При кастрацията нещо е станало и кучето като си го взехме взе да се поддува под вратлето от едната страна.Обадих се веднага и я носихме пак в клиниката-било алергична реакция към упойката.Биха алергично ,ноо не спадна топчето.Пак се обадих по телефона и каза -ами явно колегата не е вкарал правилно тръбата ....Та това топче си стоя поне две седмици,не знам какво се беше случило,сега като минаваме покрай клиниката, при разходка се дърпа като луда да не я вкараме вътре. Та случката с Вивата ме връща към тоя кофти спомен.

А за бебоците са само за гушкане,бързо да растат и мама да се грижи за тях.

Общи условия

Активация на акаунт