Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 277
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
По темата за храната, до колкото съм чела аз не се препоръчва смесване в едно хранене гранула+консерва. Различни ензими разграждат сухата и мократа храна и се натоварва коремчето. Иначе сутрин суха и вечер мокра или обратното е ок. От ветеринар знам, че изцяло да се храни с консерва също не е препоръчително, трупат зъбен камък и още някаква причина ми даде, ама не я запомних - съжалявам...
Аз също още съм в чуденка с какво да храня Маги, за момента яде Про план със сьомга, но царевицата в състава много ми боде в очите... Опитах да поръчам да пробваме Alleva без зърно  от Стефанов, но нямат наличност... та все още я караме на Про план, тя е добро прасе и хапва с апетит, учудващо за булдог няма газове, но пък на изхода количеството ми се струва доста.
Моля, ако някой знае къде мога да намеря насипно Wolf of Wilderness и Kennell’s в София, нека сподели, за да ги пробваме (не ми се ще май да поръчам цял чувал на сляпо).
С предишната ми булдочка съм пробвала почти всичките популярни от високия и средния клас храни, че тя беше с много чувствителен стомах. Помня, че Eukanuba, Hills & Taste of the wild бяха най-зле приети от нейния организъм.. Факт е, че една храна се отразява различно на всяко животинче и е трудно да се улучи златната среда (или поне на мен ми е)

# 616
Здравеите !
След първото ходене при ветеринаря смених храната на Чери ,той препоръча три супени лъжици на ден, и храната я взех от него,дори незнам каква е ,просто се доверих.Каза, че кънин не ми я препоръчва,понеже кученцта имали проблеми със стомаха от нея.
Но Чери не я яде с кеф кънина хапваше доста повече.Та въпроса ми е ,каква храна давате вие ,мнение за кънин,да чакам ли да свикне с тази друга ли да дам?
Ще съм благодарна за съвет,утре и предстои ваксина.
И някой от Стара Загора ако знае къде има дрешки за дребосък 900гр.
Обиколих няколко магазина но не намерих.

# 617
За канин и аз чувам отрицателни неща. Общо взето трите основни съставки в нея са царевица, царевица и царевица. Моят кавалер кинг като бебе хапваше лакомо от нея, но я смених с Белкандо, защото изглежда доста по-чиста. Започна да се мръщи. Хапва, но когато съвсем огладнее. Смесвам я с малко пауч. Скоро прави годинка и мисля да опитам с Taste of the wild за нея четох и в чужди сайтове най-добри коментари.
Аз пуловерчета взимам от answear.bg и нямам оплакване.

# 618
Здравеите !
След първото ходене при ветеринаря смених храната на Чери ,той препоръча три супени лъжици на ден, и храната я взех от него,дори незнам каква е ,просто се доверих.Каза, че кънин не ми я препоръчва,понеже кученцта имали проблеми със стомаха от нея.
Но Чери не я яде с кеф кънина хапваше доста повече.Та въпроса ми е ,каква храна давате вие ,мнение за кънин,да чакам ли да свикне с тази друга ли да дам?
Ще съм благодарна за съвет,утре и предстои ваксина.
И някой от Стара Загора ако знае къде има дрешки за дребосък 900гр.
Обиколих няколко магазина но не намерих.
Разгледай из зоомагазините. На руския пазар има, на централния има 2 зоомагазина, на БКП има, в Железник до стария Сибиес също.
Не знам в кой квартал си, затова стрелям на посоки 😁

# 619
  • София
Аз питах преди няколко поста, но май се е затрупало, та да се повторя. Мисля да мина на Барф - Alpha spirit за пъпи. Трябва ли пак постепенно да става това?

# 620
Аз питах преди няколко поста, но май се е затрупало, та да се повторя. Мисля да мина на Барф - Alpha spirit за пъпи. Трябва ли пак постепенно да става това?
Ами като е цялостна смяна на храната, няма значение каква е. Трябва за около седмица да се премине към другата постепенно.

# 621
Аз незнаехби направо на новата минах

# 622
  • София

Добре е да се въведе поетапно. Видях сега цените на тзаи храна - няма ли да ви излиза безбожно скъпо? Извинявам се за въпроса, но 10лв за 4х 35гр значи, че на мята хубавица трябва да ѝ давам храна за 20лв на ден

# 623
  • София
Първо да кажа, че Алфа спирит е полусуха, нея също я гледах, защото моят спря да яде сухата. Тя даже е по-евтина от Тундра, която яде в момента. За Барф гледах менюта в д-р Стефанов,  за бебета цената на 600 гр. излиза около 12 лв. Така че на ден ще ми струва около 5 лв. А има и големи разфасовки, които излизат още по- евтино. Не ми се струва много.

# 624
Ние минахме на БАРФ от раз, но моето куче не е с проблемен стомах. Преди време бяхме пробвали БАРФ-менютата от магазина на д-р Стефанов, но всичко което бях купила изхвърлих, защото не се хареса. Затова супер много се учудих като започна да яде с голямо удоволствие менютата на Pet Valley, а зеленото им шкембе сигурно може да го яде вечно без прекъсване Simple Smile

# 625
  • Sofia
Нашата я взехме с роял канин от развъдчика,хапваше си я и не я смених. Като за първо куче се водя по нея. Да де ама на изхода (като по голяма 3-4 пъти на ден) по една шепа и смърдииии Confounded
Като порасна и като почнаха едни газове-в нас,в колата...елеее не се диша.
Смених й я с Алева с агнешко. На изхода по едно малко твърдо излиза,не мирише ужасТно и започна да яде по 1 път на ден. И газовете изчезнаха.
За храненето незнам дали е от състава на храната или от разгонването,ама цял ден й седи купата и вечер в 18-19ч си я хапва. От децата обаче не отказва Smile

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 20:30 от Margaritka_2014

# 626
  • София
Ние минахме на БАРФ от раз, но моето куче не е с проблемен стомах. Преди време бяхме пробвали БАРФ-менютата от магазина на д-р Стефанов, но всичко което бях купила изхвърлих, защото не се хареса. Затова супер много се учудих като започна да яде с голямо удоволствие менютата на Pet Valley, а зеленото им шкембе сигурно може да го яде вечно без прекъсване Simple Smile

На Стефанов БАРФ менютата ги ползвам като добавка понякога. Пет Вали ги харесвам, но ще ми излизат много скъпо, затова съм си намерила доставчици на месо и купувам по 25-30 кила на поръчка. Говеждо, риба, имат и конско и тн, но от конското повръща, а риба и говедо обича. Та си приготвям сама порциите, добавям пилешки шиики, дробчета и сърца, някакъв въглехидрат, плод/зеленчук и кучето е щастливо и нахранено.
Купешка храна, при минимум 800 грама на ден, а и две котки..., няма да ми го понесе джоба.
Не че и сега не харча много за тях, ама са си моите лигтии и не ми се свиди.

ПП Едната котка също е суровоядка.

# 627
  • тук-там
Първо да кажа, че Алфа спирит е полусуха, нея също я гледах, защото моят спря да яде сухата. Тя даже е по-евтина от Тундра, която яде в момента. За Барф гледах менюта в д-р Стефанов,  за бебета цената на 600 гр. излиза около 12 лв. Така че на ден ще ми струва около 5 лв. А има и големи разфасовки, които излизат още по- евтино. Не ми се струва много.
А от къде купувате Тундра джуниър? Аз не мога да я открия за Нъки и за това съм в чуденка с какво да я сменя.

# 628
 https://zakucheto.com/Tundra-hrana-za-kucheta-bebeta Ето тук, я има налична "Тундра" за подрастващи кучета./ поне така пише/  mtz,пробвала ли си "Acana"? Много съм доволна от нея.Лори е само на тази марка.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 23:12 от Roo Roo

# 629
Честита да си, ТуиГ!
Ох, тази Кая! Докато четях си представях как беснее и ви хапе. А как се показва от чекмеджето - просто е върхът! Хари спи в леглото си в коридора от ден първи. Адски много се скубе и е абсурд да легне в леглото ни. Което ме прехвърля на темата за храната. Вероятно има общо с космопада. Като добавихме Еукануба спря да се скубе много, но след няколко седмици пак почна. Все още еуканубата е малка част към Про План. Освен да сменя пропорциите и да видя какво ще стане. На изхода също е много и меко.

Общи условия

Активация на акаунт