Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 252
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
  • sofia
Коте, бишкотите са много сладки!
Галски, добре върви при Леон. До вчера беше на инжекции антибиотик+обезболяващо. От днес само обезболяващо на таблетка. Няма да го бодат повече, надявам се. Стана на игленик, горкият, плачеше всеки път...Белегът заздравя, поизрастна козинка на бръснатото бутче и дупе.
Не стъпва на този крак, обаче. Инцидентно само...Дълъг път ще е...

Как е Вива днес?

# 676
  • София
Здравейте, и от нас, за много години - пожелаваме здраве и хубави моменти с любими хора и любимци Simple Smile
Добре дошли на новите кучинки Bowtie
Да оздравяват болните кучовци!
ToniShu Като те чета, бая си мисля и аз да му взема на моя Капончо Орижен, но гледам нямат малки разфасовки от тази храна, пък не ми се иска да отидат нахалос едни пари. В момента е на втора опаковка роял канин за малки породи, от развъдчик на чихита във фейса имаме препоръка за Роял Чихуахуа, и мислех да преминем плавно на него. Все още съчетавам гранула и консерва Nuevo различни видове, че иначе не ги тачи гранулите, но възникна друг проблем - а именно дъхът не е ок, а и видях преди дни, че венците са му зачервени и днес ще го водя на нашия вет да го види ...
Иначе си щъка, свиква с нас, но не играе с никакви играчки, а взехме най-различни - грам внимание не обръща.../ освен ако не намажа някоя с нещо - пада ближене за известно време/...

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 10:49 от pilito

# 677
  • София
Здравейте и от нас със Сами!
Тази нощ беше..интересна. Има навит таймер и като изтекът, ама точно 2 часа и почва да скимти. Носих го да прави там нуждите си в банята, играхме, за да се измори и пак да заспи. Смешно ми стана, че в 4 часа аз си играя с кучето, а навън е толкова тихо, но недай си боже да притесним комшиите.
Мисля тази нощ да го оставя да видя как ще е ако не му се обръща толкова внимание. Ще го нося по нужда и ще го оставям да си играе сам..
То и тази така смятах, ама като ме погледне с тие черни точки и като завърти малката си главичка, то като от анимация..трудно е.
За сметка на това се научих да заспивам веднага след него, че преди кучето все не можех да спя:))
А и малка победа - сега си казва като му се ходи по голяма нужда. Всичките пъти тази нощ беше в банята. Той лае, аз го взимам и нося там на памперс, той легне на памперса, обиколи стаята и застава надупен и аз хоп и телепортирам на памперса. Изака се и почвам с радотите, да знае, че е добро кученце. Така и сутринта е застанал пред вратата на кухнята и е искал да ходи някъде, ама ММ не се сеща къде и си е стискало до едно време и после айде стария ред. Не мога да отуча ММ да му се кара или да му вика НЕ НЕ!! То не си знае името още пък ще разбере кое е не.
След тази нощ имам 2 въпроса. Кога е подходящо да му режа ноктите..питам, защото Вет не ги ряза, а каза като му пречат, че се режели, Той е като котка с едни остри ноктенца и ги ползва да се задържа по всичко - килим, дрехи, дори по мрежата на ограждението, в което стои нощем..имам чувството, че ще ги изтръгне в един момент, като се заклещват така.
През нощта повърна 2 пъти нещо като жълта, пенеста пихтия. Май е стомашен сок и го отдавам на това, че не яде много през деня, а после в 2 часа реших да го попитам дали е гладен и омете цяла дажба като прахосмукачка. Четох, че може пак да е от глад. Някой сблъсквал ли се е с това и трябва ли да го водя бързо на вет или е нещо нормално?

# 678
  • Варна
Според мен е от глад,  а за играта нощем, така ще е, докато мине 3 месеца.
А защо го носиш на ръце? Не го учи така, просто мести пелената.

# 679
  • София

Да, май ще е от глад, че иначе щеше да има нещо друго вътре, а не само сок.
Нося го, за да не се събужда много-много. То е една крачка от кухнята до банята, а много държа да се научи в банята. Има пелена в заграждението, но не я използва за голяма нужда, само си пишка там, та не знам ако местя пелената дали ще разбере, че е за номер 2.

# 680
  • София
Здравейте, и от нас, за много години - пожелаваме здраве и хубави моменти с любими хора и любимци Simple Smile
Добре дошли на новите кучинки Bowtie
Да оздравяват болните кучовци!
ToniShu Като те чета, бая си мисля и аз да му взема на моя Капончо Орижен, но гледам нямат малки разфасовки от тази храна, пък не ми се иска да отидат нахалос едни пари. В момента е на втора опаковка роял канин за малки породи, от развъдчик на чихита във фейса имаме препоръка за Роял Чихуахуа, и мислех да преминем плавно на него. Все още съчетавам гранула и консерва Nuevo различни видове, че иначе не ги тачи гранулите, но възникна друг проблем - а именно дъхът не е ок, а и видях преди дни, че венците са му зачервени и днес ще го водя на нашия вет да го види ...
Иначе си щъка, свиква с нас, но не играе с никакви играчки, а взехме най-различни - грам внимание не обръща.../ освен ако не намажа някоя с нещо - пада ближене за исвестно време/...
Оооо, има и много други добри храни, тук са обсъждани! Просто на нашата тази й се отрази добре и затова е на нея Simple Smile Гледай просто да папа нещо по-балансирано и да няма зърнени нишестета. Според мен, де... не съм експерт изобщо, имам само скромен опит с едно куче в живота ми (засега). Ако искаш да пробваш Орижен, мога да ти пратя малко от нашите гранули, или ако си някъде в София, да ти дадем лично? Ние като я почнахме, се продаваше и насипно тази храна, после само на чували. Затова си купихме един голям контейнер (ама с добро уплътняване!) и 3-4 пъти годишно като купим храна, пресипвам в контейнера и после от него греба.
Ако го болят венците, може и затова да не ще гранули. Хубаво си решила за ветеринаря; дано не е зъбен камък, че да го упояват завалията (ама то имало и такива, които без упойка го чистят).
Пробвайте го Капончо с чорапи (ама примерно да го свали от крак, да си го наденеш на ръката чорапа и да го заиграваш, да скриеш вътре нещо вкусно), малки топки, салфетка за накъсване - на Буба са й любими тези, а с гумени и силиконови играчки почти никога не е играла (бая пари хвърлихме и ние отначало) Simple Smile И си има плюшени играчки - колкото по-големи, толкова повече им се радва. Има една бяла мечка, дето е колкото нея голяма и се усеща тежичка, не е от най-олекотените - голям кеф е да я "бори" и да я "разкъсва"; но и с по-малки си играе Simple Smile

А Сами освен стархотен сладкиш, е толкова голям късметлия... здрави нерви на майка му само, такова старание е прекрасно нещо, но и понякога малко изморително Simple Smile И аз мисля, че вероятно е повърнал от глад-натъпкване по необичайно време. За днес ще знаеш и няма страшно Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 11:15 от ToniShu

# 681
  • София
ToniShu Благодаря ти много за подкрепата! Kissing Face
Ще потърся първо, пък ако не намеря, може и да се запознаем на живо Relaxed Хвърлила съм и око на Алева, тя е подобна, но пък пак има противоречиви мнения. Абе явно при различните кучета, различно се възприемат храните.
Но нека първо вета да каже как е състоянието на зъбите и венците  - по принцип като си го взехме и ни казаха от клиниката в която бяхме / Добро хрумване, София, Изток /, че има малко зъбен камък, може би от смяната на храните нещата да са се влошили, знам ли ... Worried

# 682
  • София
Добро хрумване са от добрите клиники, слушайте си докторите Simple Smile Само, според мен, гледай да се отървеш от РК храната, просто не е читава - опитвала съм я Simple Smile Нашите едно време не ни казаха да я сменим (според мен се престараха от тактичност), а щеше да е хубаво да ни кажат. Ама и ние можеше да им кажем "не ни гледайте, че приличаме на прошляци като идваме, можем да си позволим хубава храна за толкова малко куче". Но не сме знаели Simple Smile
Ако го болят венците, може да наиксвате гранулите.

# 683
Бела от 21.12 (тогава за първи път видях кръв) е разгонена. Вече 15тина дни,още й тече кръв ярка. Но отдолу е много подута,особена като почне да се облизва (става като на плейметка устата Blush).
Това нормално ли е? Първо разгонване й е и аз незнам как трябва да изглежда.

(Само да открия как се качва от телефона в скрит текст и може да ви покажа Relaxed)

От опита с първото разгонване на Хари бих казала, че е нормално. И при нея продължи кръвта поне 3 седмици, като доста време след като беше спряла и се посви онази работа отзад, мъжките все още я надушваха и ѝ налитаха. Казват, че второто е още по-лошо и по-дълго, а при нея и първото си беше много обилно. Чето капеше директно по пода, ако не се е почистила сама преди това.

Сами ще свикне да не се буди много бързо. И ние давахме дежурства първите дни, като се редувахме с мъжа ми да играем с нея нощем, докато пак заспи. Не продължи повече от 2 седмици това будене. Нокти не сме рязали до сега, тя си ги изтърква на вън. Помня, че на булонката баща ми ги режеше доста често, а те дори се завиваха. Може би ако се режат растат повече.

# 684
  • Варна

Да, май ще е от глад, че иначе щеше да има нещо друго вътре, а не само сок.
Нося го, за да не се събужда много-много. То е една крачка от кухнята до банята, а много държа да се научи в банята. Има пелена в заграждението, но не я използва за голяма нужда, само си пишка там, та не знам ако местя пелената дали ще разбере, че е за номер 2.

Аз в началото бях с две и после махнах едната, когато отиде в банята, където искаш го награждавай ,иначе е голям сладкиш.
За Вивито една целувка и бързо възстановяване, както и за мама Едноочка, много сладки тез пиратки. ❤

# 685
Минавам на бързо да кажа,че подаръка от др Стефанов дойде-цели 12кг храна 😮

# 686
  • о`майна лунна нощ е
И някой е много ... мноооого доволен от това Simple Smile
Днес и аз ще взема награда, която Швепс спечели от курса в "Моето куче". Довечера ще снимам какво ни изпратиха, но са супер неща. Храна и една снъфъл топка, за която си мечтая от много време
Ето на какъв принцип е
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=175402152573418&s … .2786685024778438

# 687
Някой чувал ли е куче холандска лисица такава порода на  какъвто и език да търся в интернет няма ,а едно момиче ми представя холандската си лисица купена за 800лв

# 688
  • София
Да покажа гордите мама и тати на кучило N (пиратските бишкотки)
Мама бишкот-пиратка

Тати

И един бебок-бишкот

# 689
Някой чувал ли е куче холандска лисица такава порода на  какъвто и език да търся в интернет няма ,а едно момиче ми представя холандската си лисица купена за 800лв

На мен ми прилича на някаква смеска със шпиц.. И аз не съм чувала за холандска лисица 😳

Общи условия

Активация на акаунт