Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 873
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
За много години!

Записвам се с новогодишния късмет в групата на екскурзиантките ( Wink Molly By, Desem)
При нас учението се падна на второкласничката. И правилно, нали от понеделник се връщат присъствено, докато батко и дреме пред компютъра..

Днес заслужен мързел за всички, но от утре започвам да припявам пак. Най-малкото домашните от школата трябва да си донапише.

Аз тези дни се бях отдала на творчество. Направих няколко новогодишни картички за любими хора. Толкова да ми харесва да се занимавам с такива неща, а работата ми да няма нищо общо.
Скрит текст:

# 391
  • София
Честита Нова Година на всички! Здрава и дано да е успешна за нас и нашите деца! Моля, кажете как се справяте с мързела , постоянно трябва да бутам синковеца да реши някоя задача, вече почва и да ми отказва и да опонира- направо се отчайвам и ми идва да го оставя да прави каквото си знае. Но после знам , че ще съжалявам, както той така и аз. Никаква амбиция , носи се по течението и толкова.

Аз няколко пъти писах, но никой не ми обърна внимание Simple Smile Мисля, че много рано започнахте със голямото натискане, нормално на децата рано им омръзна. Аз бих го оставила месец да си отдъхне и малко по малко да започна отново. Не познавам много деца, които с голямо желание да решават задачи, без никой да ги кара!

Аз съм една от малкото, които постоянно се оплакват от мързела на набора. Почина си до достойно той, от утре ми е обещал уж да се захване с домашното от школата, а аз ще трябва да изконтролирам какво има от училище. Предстоят класните по МАТ и БЕЛ, не знам точно кога ще са, но някак си съм обезверена, че ще се представи добре...

От късметите на мен се падна нова къща край морето (ох, мечти, мечти), а на набора - нова работа отговорна Simple Smile

Успешна за всички ни дано е тази година, по-позитивна.
Не ми тръгна много позитивно, не успях да си почина, изнервена съм, ама се надявам, че ще е по-добра от предходната.

# 392
За много години!

Записвам се с новогодишния късмет в групата на екскурзиантките ( Wink Molly By, Desem)
При нас учението се падна на второкласничката. И правилно, нали от понеделник се връщат присъствено, докато батко и дреме пред компютъра..

Днес заслужен мързел за всички, но от утре започвам да припявам пак. Най-малкото домашните от школата трябва да си донапише.

Аз тези дни се бях отдала на творчество. Направих няколко новогодишни картички за любими хора. Толкова да ми харесва да се занимавам с такива неща, а работата ми да няма нищо общо.
Скрит текст:

Vox, ти ли си я рисувала?  Много, много е хубава!

Не знам, дали съм ви казвала, как когато миналата година(вече по-миналата) останах без работа, ме беше обхванало желание да рисувам Simple Smile И тримата ми мъже, минаха да ме попитат, къде ще продавам картините и след моя отговор, че не съм толкова добра, та някой да ги купи, следваше въпроса " ами защо тогава го правиш". Така си останах с 3-4 рисунки и 2-3 недовършени...хахах имам по важна работа - да готвя! Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 22:31 от MollyBy

# 393
О,не Molly By, картинката е принтирана. Аз само избродирах с конци рамката. На живо се получи много ефектно.

# 394
  • София
Мързелът на набора е толкова голям, че чак ме е срам да се оплача. Неговото "утре" така и не дойде..  Joy
Vox, страхотна е картичката!

# 395
О,не Molly By, картинката е принтирана. Аз само избродирах с конци рамката. На живо се получи много ефектно.

Е сега съвсем ме впечатли! Това бродирано ли е? Чак се взирах 2 минути след като уточни Simple Smile БРАВО!

# 396
Да ти кажа, не е нещо сложно, но приемам комплиментите Simple Smile

П.п.-Гоблени не съм пробвала да бродирам. Техниката, която използвах се казва изонит. Има схеми в интернет.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 22:57 от vox

# 397
Нормално да не го приемаш за сложно, щом го умееш. Аз мога да шия, но не и да бродирам - изнервя ме Simple Smile

Набора се е записал на олимпиада по химия. Много се смях, като каза. Причината е, че миналата година на брат му, учителката писа шестица, заради доброто представяне, макар и да не се класира за областния кръг. И днес го накарах да реши 2 теста от минали общински кръгове, колкото и да ми е чудно, справи се добре с повечето задачи. Мързеше го много, разбира се, и изобщо не се замисли за втора част, но аз и от това съм впечатлена. Simple Smile

п.п. Проверих какво е изонит в интернет. Много интересно! Представих си, че по ТИП могат да учат подобни неща...Дори и да е сложно за изпълнение, поне като нови техники на приложно изкуство.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 23:07 от MollyBy

# 398
  • На морето!
Мързелът на набора е толкова голям, че чак ме е срам да се оплача. Неговото "утре" така и не дойде..  Joy
И моят е много мързелив, вече съм се оплаквала многократно.
Пожела си през 2021ва да влезе в НЕГ, ФЕГ или АЕГ, аз доволна питам "и как ще стане това?" той откровен "С чудо, аз затова си пожелавам това, а не сборници и тестове" и на всичкото отгоре ми се усмихва доволен от оригиналната си мисъл. Mask

# 399
  • София
И моят е много мързелив, вече съм се оплаквала многократно.
Пожела си през 2021ва да влезе в НЕГ, ФЕГ или АЕГ, аз доволна питам "и как ще стане това?" той откровен "С чудо, аз затова си пожелавам това, а не сборници и тестове" и на всичкото отгоре ми се усмихва доволен от оригиналната си мисъл. Mask

Ох, извинявай, но искрено ме разсмя синът ти Simple Smile И моят разчита на чудо да влезе в ТУЕС. Трябва да им се признае, че наистина са умни деца и им сече пипето, както се казва, ама този мързел пусто, много ги мъчи.

# 400
Здравейте! Първо Честита Нова година! Дано да е успешна и да бъдем здрави! От скоро ви следя. Имам седмокластничка. Връщайки се назад чета , че ходите по школи. Онлайн ли са? Живеем в малък град и нямаме школи за подготовка.
По БЕЛ я записах на уроци, но по математика се опитваме да се подготвяме заедно. В момента сме подхванали тестовата книжка на Веди и  решаваме от нея. Тя  върви паралелно с учебния материал. През седмицата не ни остава много време, но събота и неделя задължително решаваме по 1 тест на ден.
Относно до къде са стигнали с материала, още не са взели модулните уравнения, а по Бел са до Една българка.

# 401
  • у дома
То ходенето на уроци въобще не е задължително-в миналогодишната седмокласна тема бяхме доста смелчаците,избрали децата им да не ходят на уроци-хайде,моето е от малък град и бях напълно наясно,че няма проблем да влезе,където иска,но имаше потребители и от София,избрали такъв начин на подготовка. На всичките резултатите им  бяхо стигащи  за 1 желание на 1 класиране,а на едното детенце бяха впечатляващи-мат 100т бел 99т.,но  то си е съвестно и трудолюбиво дете,моето си признавам,че трябваще постоянно да го ръчкам...
Ходенето на школи и уроци помага при неразбиране,но  не е гаранция за успех-самото дете трябва да положи доста усилия в подготовка у дома.
На Веди е добър сборника-ако се справя с него,не трябва да има проблем с мат,добре е да се решават и ПИ с формата на НВО и да се засича време -на повечето деца им е проблем времето на 1 част. В малките градове няма организирани ПИ  и това не е хубаво-ние сме в областев град,в който също няма школи и не се проведе нито един ПИ. Обаче от др страна там пък баловете са доста по-ниски в сравнение с големите градове.
titin_ks,погледнете за ориентир миналогодишните балове на училището,в което иска да учи детето.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 19:07 от svetlaem

# 402
Многократно е коментирано, че допълнителната подготовка е задължителна
А дали тя ще е в къщи или на уроци и школи, няма значение
То и ходенето на школи и уроци не е гаранция за добро представяне, много фактори влияят

# 403
  • София
Здравейте и Честита Нова 2021 година! Здраве, щастие, любов, късмвт! Надявам се да е по-добра от 2020 (няма да е трудно) и както си пожела младежът, "да има музика, повече на живо и по-малко онлайн"!
У нас за НГ имаше младежки купон с 3-ма 18-годишни и наборът беше особено щастлив, че го приеха да празнува с тях до 4:00 сутринта... (не ме убивайте, че позволих купона - и тримата 18-годишни, вкл. големият ми син, изкараха ковида в началото на ноември и вече са ок и може да де позабавляват)

По темата с ИТ в училище съм напълно съгласна с Кати, че е безсмислен и направи излишен предмет в сегашния му вид. Например в Музикалните училища не знам какво им пречи да изучават софтуер за нотопис - на тях им трябва. А не всички останали глупости... Азне разбирам нищо от музика, но успях да му помогна още във 2-ри клас, после сам с неволята, вече е профи и пише 1 страница ноти за не повече от 10 мин. Но това трябваше да е заложено в училище, а не вкъщи...

У нас, знаете, НВО не е тема, която напряга, но младежът с присъщата си амбиция е решил, че няма да се излага по математика и се готви за втори модул - решават и в извънредните часове в училище, и сам вкъщи. Справя се добре, макар че понякога има нужда от помощ в по-трудните. Описва добре общо взето. Ето, нашият набор решава задачи сам и за удоволствие - явно защото знае, че оценката от НВО няма значение за него 😅😅😅 или защото покрай брат си се е запалил - идея нямам. Но подкрепям де - ученето на математика винаги е от полза - учи на логическо мислене и абстракция, които са полезни в живота на всеки, независимо с какво се занимава.
В учебника минаха сплави и смеси, мисля.
По БЕЛ не знам до къде са. Там, както и при брат му, драмата е с преразказа... правят пробни изпити в училище и резултатите са ниски на преразказ и високи на теста. Тук, обаче, амбиция няма да не се изложи 😅

Аз от мързел при набора няма как да се оплача.  Не е спирал да свири, да композира, да се занимава, без дори да споменавам, напротив, казвам му да си взима почивни дни по празниците.  Както казва татко му, "ние не можем така целенасочено да работим като него, камо ли в почивни дни". Освен това, както през 2020 имаше много отменени ангажименти, така 2021 започна ударно с покани за доста сериозни (2 са отложени от 2020), та свири много (3 концерта пиано и оркестър паралелно, от тях само един е от лятото). Вчера стана към 9:30 сутринта и каза: "Какво да направи човек на 1.01 в 9:30 сутринта, освен да посвири?" И посвири 2 часа - малко на пиано, малко на виола.
За училище също не бутаме или подсещаме - всеки си прави нещата за него си - колкото толкова - и си носи последствията и късмета. Фикс идеи нямам, убедена съм, че където и да завършат училище, ще се оправят. Даже в НМУ. Пак ще пусна паралела със СМГ и ще кажа, че голяма разлика до тук не виждам - наблягат си на профила и двете училища, който иска, може много да научи, който не иска - няма фомула да му се налее. Важи за всичко. Да, може би средата е по-добра в "добрите" училища.

# 404
Аз с удоволствие бих си спестила парите за уроци , но в София баловете са космически. Освен ако не си в СМГ и ПЧМГ по МАТ, почти задължително е паралелната подготовка за съжаление. Специално за моя син дори и с курсовете трудно ще успее да се добере до топ гимназиите, но то си е заради детето , защото насила можеш да вземеш, но не можеш да дадеш. Иначе за натискането - става дума да реши 10 примера на ден , но сега не му отнема повече от час, но пак се мрънка до небесата , то не остана време като се замисли с това ДО колко от учебното време на год база се загуби.

Общи условия

Активация на акаунт