Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 851
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Честита Коледа! Пожелавам на всички здраве, щастие и сбъдване на всички мечти!

# 286
Честита Коледа на всички! Да ни донесе спокойствие, здрави нерви и повече радост. Да видим Бяло море, пък може и Йонийско:) Децата ни да преследват мечтите си с повече хъс и да ги сбъднат!

# 287
  • Plovdiv, Bulgaria
Christmas TreeСветла и сбъдната Коледа на всички! Christmas TreeЖелая  ви много здраве и уют!  А на седмокласниците ни-сбъднати желания. Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 09:48 от шушито

# 288
  • София
Честита Коледа,
бъдете здрави и всики около вас, дано скоро се върне и нормалноста и се променят нещата като цяло...

Пробвала ли си да провериш и коригираш преразказ на снимка? Другите варианти са - набран в текстов редактор ( което ни изважда от реалните условия на НВО) или качествено сканиране ( което не всеки може да осъществи в дома си, въпреки че има доста добри приложения за телефон).
Дидева, пробвала съм, не е лесно. След като видях резултата от снимка, купих скенер (признавам след това се замислих, че има програми за сканиране чрез телефона, не съм сигурна колко са сполучливи), но 15 лв. за останалото не е малко.
За мен е ПИ имат смисъл, заради оценката на тезата и преразказа, ако го няма, не бих платила.
В школите на девойката ги проверяват и връщат точно така - и ПИ, и други преразкази.

Кати, министърът няма да се явява на НВО, така че може да му куца математиката от 2клас... не се затормозявай да му четеш/слушаш нещата, за съжаление явно и той на това разчита Sad  

Дидиа, министърът може да не си е писал справката, но негова работа е да се запознае предварително с нея... няма кой го провери. Е, има, а ако иам проблем са виновни тия, 'дето са изготвили справката, а че са я изготви, след като им е казано какъв да резултат или че след тях поне още 3-4 е трябвало да проверят какво има вътре, никой не се интересува, виновен е първият.
Като наскоро в Пловдивската болница, виновни бяха санитарите, а не управителя за безумната организация или шафнерите от запалилия се влак, но не и директорите  в БДЖ, или експерите от РУО София преди 3 г. но не и Синеочка.
Можеш да си пуснеш двамата Вълчеви министри на образованието обромна разлика поне в говорененото,
... до преди няколко месеца сегашния поне не дразнеше  с глупости и ако слушаше екипа си вместо някой друг, сигурно нямаше да изглежда толкова жалък.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 16:16 от Desem

# 289
От регалия ми писаха, че си остават он лайн поне до 31.01.2021 г., каквато била заповедта на министъра.
Тоест школата си се оказа напълно безполезна, трябваше да са частни уроци, но пък на мен ми казаха, че в Регалия уж давали най-подобни на матурата задачи.
Каквото такова, парите съм ги прежалила...

# 290
  • София
Chistina, миналата година Регалия бе със страхотни отзиви за онлайн обучението и ако не ходеше девойката другаде и търсех съботно-неделна школа, сигурно бих заложила на тях, точно заради отзивите за онлайн обучението.
Баткото ходеше във Веди, имаше страхотна обратна връзка по отношение на домашни или проверка на текущи задачи. Тази година позната не е доволна в това отношение.
За девойката търсех друг вид организация, т.е. максимално разтоварени събота и неделя.
Мат е при учител, но той се за доизкусуряване на нещата, не за създаване на знания, и пак изборът е защото се справя добре и онлайн и може да е през седмицата. Даже в началото уговорката бе да не е всяка седмица.
Иначе аз съм привърженик на групови занимания.

Vox, благодаря:
Скрит текст:

Нещо ми се получи твърда сместа, не се разливаше...
Друг проблем бе, че ми залепнаха за подложката
Очаквах плачебен резултат, така че бива.
От кремовете съм доволна:
- шоколадов - шоколад + сметана
- ягодов - масло + пудра захар + малко сметана + ягодово сладко.
- шам-фъстък - масло + пудра захар + малко сметана + смлени печени ядки шам-фъстък.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 17:19 от Desem

# 291
Честита Коледа момичета. Бъдете здрави и щастливи.
Аз влизам с малко по-различно питане. Може ли без здравословен проблем в пубертета да се слабее?
Синът ми къде му са малко килограмите, ами и е отслабнал с два
Преди беше 45 и малко отгоре
Сега няма и 43
Ще ходя да му пусна кръвни, макар че не ми се искаше в тази пандемия да ходим по лекари.

# 292
  • София
The Invisible, храни ли се редовно? ... Каквито са заплеси или ще ядат през час, защото са забравили, че са яли или ще забравят изобщо да ядат.
Може в къщи да липсват училищни изкушения и това да се отразява положително.
Моята девойка хлябът и сладкото я държат в нормата иначе ще е арматура и тапет.
При нея пък странното е, че килограмите й не отговарят на фигурата, т.е. по-скоро е слаба и кг й звучат учудващи - очакваш поне 5-6 по-малко.
Дано всичко да е наред Hug

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 21:08 от Desem

# 293
Desem яде доста
На тези кг и ръст над 165 си е  направо скелет
То си е генетично да е слаб, баща му е 60кг и 180см
Не ме притесняват килограмите, а това че ги сваля
Взех да си мисля за диабет или нещо по-сериозно, но липсват всякакви други симптоми
Затова се чудих дали е нещо обичайно при пубертета и дали на някой не се е случвало

# 294
Страхувам се да го напиша, но имено това се случи преди няколко месеца на приятелско семейство. Диабет се оказа при детето . Кг паднаха от 50 на 45 без да расте, но освен това преди да го диагносрират имаше и признаци на умора, но спортуваше и затова някак не беше очевадно. Килограмите се оказва че падат от загуба на мускулна маса затова и умората. Пожелавам да не е.

# 295
  • Варна
Моят пък прави сезонни аномалии. Зимата се заседава и трупа килца по ханша, бедрата и корема. Лятото яхва колелото и ги стопява. И за 2 сезона има направо портокалова кожа по бедрата, като целулит. Чудя се какво да го правя. Иначе не е много - при ръст 174 сега е 68 кг зимно тегло.

# 296
Доколкото съм чела диабетът е съпроводен и с повишена жажда, силно повишена. По принцип в пубертета някои деца рязко порастват и свалят на тегло, други качват, въпреки че растат и на височина. Ако е дръпнал на височина може да е свалил килограми. А и 2 кг не са много. Моят тийн от трети клас започна да трупа тлъстинки. Напоследък го забелязвам , че лицето му се издължи и на височина дръпна, но скоро не се е мерил. Около 165см е някъде.
Ако се притесняваш по- добре пусни съответните изследвания, но само теглото без други симптоми едва ли е нещо сериозно

# 297
Katniss дано е така
Доста е дръпнал на височина, но няма логика от това сваля килограми
Визуално може да изглежда по-слаб, но кг няма как да са по-малко
Още във вторник ще пусна изследвания

# 298
Katniss дано е така
Доста е дръпнал на височина, но няма логика от това сваля килограми
Визуално може да изглежда по-слаб, но кг няма как да са по-малко
Още във вторник ще пусна изследвания
Ако е дръпнал доста на височина и не е увеличил драстично яденето, може да свали кг. Ако му и и наследствено съвсем. Не се филмирай предварително. При диабетът има и други признаци. Общо взето пубертетът е пълен с изненади. Дано всичко е наред 🙂

# 299
Моят син преди две години счупи крак. Остана си вкъщи за около месец и тогава свали доста. Очаквахме, че в този период ще напълнее заради обездвижването, но се случи обратно.
The Invisible, може отслабването да в заради стоенето вкъщи.
Успех, дано не е нещо сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт