Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 549
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Надали ги карат да учат наизуст уводните изречения... по- скоро заучени фрази с художествени похвати и фигури, каквито вече изобщо не са задължителни да се пишат, както беше преди 2-3 години. Мисля, че по-скоро учителите в някой школи са със закостенели разбирания, а не проверяващите.

Ами няма да придобият представа за усещането...забранени са присъствените занятия. На всички ни се иска да не са онлайн ПИ, но ще се случи само ако се върнат присъствено и пак ще е само в някой школи. Куца година случихме!

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 10:01 от MollyBy

# 631
Може ли да ми кажете на НВО по литература включват ли  се години и събития от биографията на авторите? Това в модела на НВО ли трябва да се провери и той излязъл ли е вече?

Струва ми се неоправдан риск да събират децата присъствено на пробни заради едното усещане. В много градове изобщо няма пробни и въпреки това не припадат по време на изпитите. По-добре да инструктират качествено квесторите и да могат да реагират своевременно на някакви проблеми.

# 632
Само се притеснявам, че ще ти остане от виното, за което се похвали Simple Smile Да не хабим материала...аз съм на линия, пък и сме съгражданки Wink
Очаквам помощ от съфорумки Stuck Out Tongue

# 633
Моделите бяха публикувани в края на август.
https://www.mon.bg/bg/100149
По новата учебна програма в НВО няма въпроси, свързани с биографиите на изучаваните автори.

# 634
Мерси, Дидева!
Защо тогава имат цели страници диктувани с години и дати, по стар стил, по нов стил, по не знам си какво. Естествено всичко се забравя след няколко седмици.

# 635
При липса даже на проект на ДПП, статистика и годишни оценки...Смятам упражнението за безсмислено. Да не говорим, че паралелките отдавна са подредени по минимален бал от добри хора. Joy

Дидева,
Попаднах на това:  https://karierno-orientirane.com/wp-content/uploads/2020/10/Kand … 020.10_Pril-1.pdf  и  https://karierno-orientirane.com/wp-content/uploads/2020/10/Kand … 020.10_Pril-2.pdf
Не е ли това проектът за ДПП?

# 636
Защото учителите си знаят едно и също, защо им е да се информират за новите програми Simple Smile

Биографиите си влизат в учебната програма, предполагам. Не че не трябва да се учат, ама чак път толкова да се набляга на дати...?

# 637

Ами няма да придобият представа за усещането...

Поне всички ще са с еднакво усещане, т.е. постигаме равнопоставеност...,ако ме разбирате Wink

The Invisible, от мен имаш подкрепа на 100% Simple Smile

# 638
  • София

Ами няма да придобият представа за усещането...забранени са присъствените занятия. На всички ни се иска да не са онлайн ПИ, но ще се случи само ако се върнат присъствено и пак ще е само в някой школи. Куца година случихме!

Затова започвам да се чудя дали има смисъл да платя пакет от 6 ПИ в Регалия, които ще бъдат само онлайн, или да изчакам да видя и другите школи какво ще обявят?

Знаете ли в кои школи си струва да се прави ПИ, освен Регалия?

# 639
При липса даже на проект на ДПП, статистика и годишни оценки...Смятам упражнението за безсмислено. Да не говорим, че паралелките отдавна са подредени по минимален бал от добри хора. Joy

Дидева,
Не е ли това проектът за ДПП?
Не. Това е таблица с вече реализирания ДПП, тоест децата, които са приети по него, в момента са в осми клас.
За следващата учебна година още дори не са подадени всички предложения от училищата, тъй като срокът е 15. януари. Проектите се появяват в края на март-началото на април, а заповедта за утвърждаване - до 3. май.

# 640
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всеки ден си мени идеите.
от театралния колеж до ТУЕС, през АК.

Може ли да споделиш кой е "театралния колеж", че се опитвам да систематизирам къде може да кандидатства  девойката за да си избира? Засега към приложното се е насочила, но си търси и други артистични идеи ....

Simple Smile той е за след това. просто още един мерак в списъка. Simple Smile https://lgroys-college.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/

молиби, не се шегувам когато казвам "наизуст". указанията бяха "прочетете примерните тези. затворете тетрадките с указания. напишете тезата си. проверете какво сте пропуснали. напишете отново."

едно е да има указания какво да съдържа тезата: увод - заглавие, автор, време на създаване на творбата, същинска част с идеи, изразни средства и похвати, и заключение, съвсем друго е да запомняш дума по дума написаното от госпожата.
изобщо не вярвам, че някой ще приеме тези думи за негови. още по-интересно ще е когато проверяват и видят, че 20-30-50 ученика са написали дума по дума еднакви тези.

# 641
Работите се проверяват из цяла България. Няма да засекат, че целият клас е писал едно и също.

# 642
  • София
Добри, бих забранила наизустяване на всякакви високопарни словосъчетания. Повръща ми се само при мисълта да прочета нещо такова. Можеш да се позовеш на образователните стандарти в ЕС Simple Smile
Колко се радвам, че аз не съм била подложена на нещо подобно, щото не ходех на никакви уроци!

# 643
  • Варна
Имам принципен въпрос, не знам в коя наредба да търся отговор. В нашето училище от 2 клас имат ЗИП математика (сега ИУЧ). Има ли вероятност и тази оценка да влиза в балообразуването по МАТ? Къде го ПИШЕ?

Много се радвам, че биографиите не влизат. По тестовете е пълно с тях и се бях шашнала, защото нито в училище му ги искат, нито на курса.

# 644
  • София
ИУЧ не влиза в балообразуването (не фигурират в раздел А).

Промяна на чл.57, ал.2 от Наредба 10:
"2. оценките от свидетелството за основно образование по два учебни предмета, изучавани в раздел А от учебния план в VII клас, определени от педагогическия съвет и превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците. "

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 12:15 от molive

Общи условия

Активация на акаунт