Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 499
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • София
irina_a, за коя школа става въпрос, че са малко преразказите?

Междучасие е школата, София.

Ирина, да ви е жива и здрава тийнейджърката! Бързо да отминат пубертетските настроения и да стане един уверен и щастлив човек!

Благодаря много! Simple Smile
И аз това пожелавам на всички - да намерят себе си и да бъдат уверени! Всичко друго - ще си стане! Simple Smile

# 736

Момичета, какви са условията за достъп до тази поща? Мисля съм писала в последните три теми?! Мога ли да получа?
Ако е така, само ученикът да ми върне компютъра и ще ти я пратя Simple Smile

Да ти е много здрава и щастлива, порасналата госпожица!

Аз съм много недоверчива,  към изказвания за "много пропуски" от учител, който евентуално ще поеме частни уроци...Какви са тези пропуски?

# 737
  • На морето!
И аз се записвам с тежък уикенд. В събота ми се обади учителката от школата да ме помоли да проследят нещата, защото за пореден път е казал, че няма камера и микрофон и тя няма представа дали пише и какво прави. Резултатите му от седмичните тестове вървят надолу. Оказа се, че работят по 4 помагала, в едното е изостанал с 20 страници, в другите с по 4-6. Това по БЕЛ, на които които разчитаме да спасяват бала.
Днес има класна по БЕЛ в училище, вчера го накарах да прегледа в уча.се наклонение на глагола и да си прочете всички налични анализи на "Немили - не драги". Много нерви ми/ни струваше това. Не мога да разбера защо не пише, не участва и не използва времето, в което така или иначе е пред компютъра на онлайн курсове и часове. Той стои и гледа безучастно.
И аз започнах да се примирявам, че няма да стигне до желаното училище (за което не му трябва 500 бал, би стигнал 420 например), но като гледам едва ли изобщо ще прескочи 400, а на моменти започвам да се чудя дали и 300 ще хване.

Знае ли се кога ще решават за училищата и школите?

# 738
Първи час химия и "изненадващ" тест, но дълбоко ме съмнява да е бил без анонс и ме изкара набързо от дзен-кафе-рано-сутрин момента. Питам :"Знаеше ли?" - "Не!" /да се чете "Не помня"/ - тих и напоителен бяс за безхаберието ме обзе. Та, ето половината година мина, още не са калибровани кое кога им е.

# 739
  • Варна
При нас нищо не се чува за минаване присъствено на школа или в училище. Знам само, че НОМ ще е тази събота, присъствено. И започва пак тренировки! Ура Simple Smile Така че съм оптимист и вероятно ще ги върнат в клас след междусрочната, ако нещата вървят все така.
+1 за "изненадващото" контролно. При нас по Мат-ИУЧ, излезе след часа и каза: имахме контролно. Точка. Дали се е готвила, кой ще познае Simple Smile))

# 740
  • София

Момичета, какви са условията за достъп до тази поща? Мисля съм писала в последните три теми?! Мога ли да получа?
Ако е така, само ученикът да ми върне компютъра и ще ти я пратя Simple Smile

Благодаря, Моли. Simple Smile

Да ти е много здрава и щастлива, порасналата госпожица!
И тук благодря!

Аз съм много недоверчива,  към изказвания за "много пропуски" от учител, който евентуално ще поеме частни уроци...Какви са тези пропуски?

В случая вярвам, защото е майка на мой приятел.
Пропуските са някои граматически - причастията й куцат.
Това, което е направило учителката е, че на теория знае как се прави преразказ, но на практика - бърка времената в него. На задачата с грешки - пунктационни и др., се е справила добре. На тезата - мъгла е било! Simple Smile
Изпратих дъщеря ми с това, което е правила до момента и не е било проверявано.
Трябва явно и да работи вкъщи, ама този Инстаграм и Майнкрафт ....

Я да ви попитам нещо, т.к. наскоро бях определена за "най-зла майка на света" ? Simple Smile
Слагате ли дейли лимит на ползването на интернет на телефона? Разбира се, визирам децата, които лесноооо потъват в телефона и хей така минават няколко часа. Simple Smile

# 741
  • София
Моята драма беше, че в школата не правят достатъчно преразкази и тези, а малкото направени - не са проверявани. Има си пропуски и в тях. Явно школата не е ОК за моето момиче.

Не ми се струва коректно да се генерализира по този начин цялата школа, подвеждащо е.
Става въпрос за конкретен учител, който не дава тези и преразкази и ще е по-полезно да се каже кой е точно този учител. Ние сме в същата школа, но се дава и се упражнява всичко, свързано с НВО, проверява се и се коментират грешките, съответно сме доволни от същата тази школа.

# 742
  • София
Моята драма беше, че в школата не правят достатъчно преразкази и тези, а малкото направени - не са проверявани. Има си пропуски и в тях. Явно школата не е ОК за моето момиче.

Не ми се струва коректно да се генерализира по този начин цялата школа, подвеждащо е.
Става въпрос за конкретен учител, който не дава тези и преразкази и ще е по-полезно да се каже кой е точно този учител. Ние сме в същата школа, но се дава и се упражнява всичко, свързано с НВО, проверява се и се коментират грешките, съответно сме доволни от същата тази школа.

Може би си права, има резон в това, което казваш. Особено, ако темата е за избор на школа и преподавател, мисля, че има такава. Сега, в средата на годината, какво значение има? Не ми е идеята да очерням учителят нито тук, нито в темата за школата, защото съм наясно, че донякъде е двустранен процесът, а и я харесвам. В групата на дъщеря ми има деца с по 90 точки на ПИ 1, така че за някои деца това обучение работи. Simple Smile Просто не е нейното и затова правим промяната.

# 743
Слагате ли дейли лимит на ползването на интернет на телефона? Разбира се, визирам децата, които лесноооо потъват в телефона и хей така минават няколко часа. Simple Smile
На телефона има лимит, но каква полза, тя почти не стои на него. Виси само на компютъра и играе.
Това са ни и пререканията напоследък. Вече 2-3 пъти вземах лаптопа и се изпокарахме.
Май бяхте споделяли за програми за компютър. Ще съм благодарна, ако някой пак напише каква програма за контролиране на времето може да се ползва?
Вчера тръгнах да търся, но се изнервих и просто дръпнах шалтера на рутера, тъй като не ми се занимаваше да си губя времето и с това.

# 744
Я да ви попитам нещо, т.к. наскоро бях определена за "най-зла майка на света" ? Simple Smile

3 часа на ден за телефона, на лаптопа не съм правила ограничения, освен че го прибирам след 10.30. На телефона има време за спане от 10 до 7 часа сутринта.

# 745
Аз и друг път съм писала, че съм противник на каквато и да е намеса, като ограничаване на времето, прибиране на устройства или кабели....Категорично никога не го правя!

# 746
  • София
Ех, Моли, изпусна момента да дадеш още 1 тест с мотив "реванш" Joy

catty m, колко му е, като на НВО.... Девойката в дена на класното по БЕЛ имаше и на следващият ден още 3 контролни ... ужас, просто.

И при нас обявиха НОМ за 16ти в СМГ също е тогава.

Днес се събирали да решават за 5-12 клас.

Снощи ме притесни нещо, каза че не й се яде, не било заради храната, просто не била гладна... Изтръпнах, успокои ме, че не й е лошо, след около 2 ч. все пак хапна.

Ограничавам, правя забележки, девойката няма проблем, но баткото е сраснал с устройствата.

# 747
И аз не ограничавам нета, стига да е свършено всичко, свързано с училище. Снощи играе на Плейстейшъна, питам научил ли е, като не съм го видяла да отваря учебник. Всичко бил научил. Викам я дай програмата и почваш  по всеки предмет да ми разказваш последния урок. Като попарен беше. "Припомня" си около час. Но последно време съм много спокойна, писна ми да бъда лоша и да му се свива сърцето кога ще се прибера и за какво ще му се скарам. Уикенда на СПА ходихме. В неделя си тръгваме и той, мамо, защо не се обадиш за 1 ден отпуск и да останем? Ми той горкия не е ходил никъде от октомври. Почти и не излиза от къщи. Добре, че възобновиха бокса, та поне на тренировки започна да ходи.

# 748
Аз се отчайвам в училище по мат как се препуска по материала без решаване, без упражнение. Колкото ей тъй да се вземе. Последните за капитал и сплави бяха преподадени с презентация. И да си я препишат.....
От днес са започнали с геометрията.
 Вчера решавах с нея задачи за моделиране с линейни уравнения. Някои не мога да ги измъдря изобщо. Тя пък хептен.
 И не знам вече какво да я правя. Ще бутам колкото може, пък .....
Дадох ѝ вчера да направи преразказ от едно от старите НВО-та. Като цяло, и по мое мнение, разбира се добре се справи. Обаче!
Преразказвала в неправилното време.
До момента и в нашата школа не са правили преразказ. Както и в училище. И ще се занимавам аз то се е видяло.

Броя месеците, казвам Ви. Никога не съм обичала да уча заедно с нея, но сега се налага.

Девойката е толкова на настроения, че напоследък често ми идва да я понашляпам. Не го правя, но много ми е наближило. 
И си сипвам, и шоколад кусам стабилно- не помага..

# 749
  • Варна
При нас пък нищо не се чува за класно по БЕЛ. Те и без това са отчайващо назад... Има само 2 оценки, какво е това чудо, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт