С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 357
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Абе, някои и със Св. Валентин успяват, въпреки изолацията. Laughing

Точно обратното на хуманитарно ориентирана е моята щерка. Насочила се е към медицината, записа профил биология и химия.

# 331
  • София
Мерси, Санака (аз заради локацията при обмислянето)
Явно изолацията не прощава ... в крайна сметка само за едното се сетих Joy, да ме прощава Патронът, забравих го.

# 332
Трифон няма ли да го почетем още на 1ви? Дотогава ще пия бира за по-драматично..

# 333
  • София
На 1-ви е църковният празник Трифоновден. Нашият празник е Трифон Зарезан – денят на виното, лозарите, кръчмарите и градинарите - който е на 14.02. Иначе ние си го почитаме ежедневно. Joy

# 334
Нашият празник е Трифон Зарезан – денят на виното, лозарите, кръчмарите и градинарите - който е на 14.02. Иначе ние си го почитаме ежедневно. Joy
И така трябва. Все пак е патронен празник на темата. Joy

Втората вълна от НПМГ няма ли да сподели нещо за родителската среща?

# 335
  • София
Не мога да добавя много.
Предметите за профил 3 са същите и за останалите. Предложени са профили, които според анкетите са били заявени от повече от необходимите за група. Няма Химия, защото само в 4 анкети я е имало, а НЕ - никой.
Нещо странно чух за АЕ, учебниците били с реално  по-високо ниво от посоченото, някакво разминаване с европейската езикова рамка. Ако се избере АЕ , щяло да завършат подготвени за С1.
Не препоръчаха явяването на другите НВОта (език и дигитални компетенции)
Обсъждали се още програмите в Унитата, допълнителните модули може да се признават за кредити, при кандидатстване в Унитата в зависимост от това коя оценка се ползва ще има различна тежест.
За олимпиадите не било още съвсем ясно За сега Химията и Биологията нямат дати, математиката нищо че е първа и има дата не била сигурна "още умували в МОН"

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 22:47 от Desem

# 336
ВЪПРОС - възможно ли е тиймс да се актуалиризира по време на учебния процес?Наборът има неизвинено по математика днес, втори час.На впроса защо?-аз съм вкъщи и не е излизал,което не пречи да не е бил в час- отговорът беше ,че влязъл през компютъра,тиймс се актуализирал.Влязъл през тел,също.Твърди,че неговия тиймс се актуалиризира.Всичко продължило 12-13 минути.После бил в час.
   Моля ви,кажете пак ли ме метна на върбата това детенце?!Аз не съм в час с айти,но ми се струва,че би трявало да НЕ може да се актуалиризар денем,предполагайки учебни часове.

# 337
  • София
Всяко приложение може да се актуализира автоматично по всяко време, когато засече нова версия, освен ако не са му зададени други настройки.
Може да се зададе, да се пуска ъпдейт само с изрична команда или да се прави в точно определен час/ден. Да си провери настройките.

# 338
Настройките на самия тиймс ли?

# 339
  • София
Да.

# 340
  • София
Санака, благодаря за резюмето. Наборът ме посрещна на вратата да ми резюмира и той. Много лошо станало - вече нямал идея какво да избере за четвърти профил. Третият бил ясен Rolling Eyes (кога се е прояснил, не питах). След като задраскал нежеланите се чудел между две (преди), сега вече се чудел между четири. То и избор да имаш, не било лесно, така излезнало Joy
Мисля да го придумам да попълни някой тест за кариерно ориентиране. Гледах в сайта на МОН има някакво - влиза се с имена и ЕГН на ученик. Има и разни безплатни (окрупнени) и платени (онлайн) срещи по центровете за кариерно ориентиране. Но не знам дали ще се съгласи.
Италианският се чудел дали не е оферта - още един език на примитивно ниво, колкото да си купи пица и кафе, но какво пък. От друга страна след ИЕ и ФЕ вероятно ще е лесно усвоим - лесно изкарани оценки по предмет, от който няма остра първа необходимост. Ама да не му излезат криви сметките за лесна оценка накрая. Не смея да съветвам, не смея да се меся, но той търси съвет или по-скоро споделя колебанията си. То само да изслушаш нечии доводи е помощ - докато си ги формулира, току-виж се изясни за себе си. Но как да задавам насочващи въпроси, психологията (и търпението) не са ми първа специалност. Хич не е лесно да си родител...

# 341
  • София
Даам, двата нови профила се сдобиха с фенове още по време на срещата. Очаквам рязък отлив от географията в посока Предприемачество тази година /Ралчев ще го води Simple Smile / Италианският поблазни и наборката, тя и без това възнамерява да започне да го учи от догодина, но не отговаря на бъдещите цели и затова само констатира, че би бил добър избор. Ще го учи навън, ако и останат време и сили. След испански ми се струва напълно възможно да се научи за две години на доста добро ниво, не само за да си поръчаш пица.
А какъв е изборът на трети профил на младежа /ако ти се споделя де/? Той не предопределя ли по естествен път и избора на четвърти?

Пропуснах да кажа, че по време на срещата имаше включвания с въпроси от двама родители и няколко ученика. Въпросите на децата бяха далеч по-интелигентни и смислени от въпросите на родителите /тази част малко ме изнерви Joy /

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 15:35 от sanaka

# 342
  • София
И аз се опитвам да придумам моето, да попълни тест за кариерно ориентиране, но засега не ми се получава.
Набелязал си е 3 специалности, две от които изобщо нямам представа какво представляват на практика. Но и той е в процес на проучване, а дали ги проучва е божа работа. Joy

# 343
  • София
Мандаринка, как те разбирам и на мен ми е трудно да насочвам леко и неусетно ориентиране на младежа. Вчера попаднах на това тук, има идеи
https://www.bg-mamma.com/?topic=1282331&utm_source=gam&u … Mantovska_post_2z

В някои частни училища знам, че в самото училище минават какриерни консултанти и такива за кандидатстване в университети.
При нас на една древна РС някой подхвърли идея да се наеме кариерен консултант и да мине в училището, в класа, да разделим разхода, но си остана засега така идеята. Аз си мисля и че училището трябва да ги насочва или поне да им организира нещо такова?
Ама аз като помня как след прочитане на една книга реших да уча Право...едно време никой за нищо не ни насочваше (поне мен).

# 344
Щерката го прави този тест на МОН (и двете щерки всъщност - има и такъв за 7-8ми клас), и общо взето се потвърди ориентацията ѝ към биология и химия. Избор на конкретна специалност обаче още е мираж.  Имайте предвид, че са 180 въпроса и е добре наведнъж да ги отговорят, че тя прекъсва за вечеря и се оказа, че сесията изтекла. Може да си представите как излезе като буреносен облак с яд от стаята и изчезна, все едно аз бях виновна Grinning...Като се успокои, си го направи пак.

Вашите училища си заслужават похвала относно информацията, която предоставят по един или друг начин за профиите. Нашата АЕГ спи. Писах им мейл, барем нещо се присетят...

Общи условия

Активация на акаунт