С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 344
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз точно си чакам 10 клас. И то точно за 3 профил. Ама ние сме изключение. Между другото, въпросната биология в 127 е добре, учителката е добра и преподава на английски. Но сега нещо се загуби покрай ДО и 10 клас. И на мадамата й дойдоха други мераци...

# 316
  • София
Като се видим на вино, ще го бистрим подробно.
Да бе, както вървят нещата, докато се видим на вино, ще бистрим вече изборите на внуците. Joy

Rockstar, в 11-ти и 12-ти клас вече няма значение дали госпожата преподава на английски.

# 317
  • София
Слънце, пак ме изненадваш с информация Hug
не, че някой има такива мераци Joy ...

# 318
  • София
Момичета, много сте навътре! Как в СМГ 4 профила, сигурно имате предвид миналата година, сега нищо няма, в неведение съм. А, аз си живея с мисълта, че просто ще трябва да посочи още примерно два предмета, извън математиката и информатика и се чудехме освен физиката какво друго ще се върже Flushed химия по скоро или какво?! А то цели още 3 или 4 предмета трябва да се избират - тоест освен математиката и информатиката, примерно пак математика и информатика + още два!?? - примерно физика и нещо си, дето й прилича - химия или!? Говоря за ориентираните към математически и инженерни специалности!?

# 319
Не. Освен двата, които са определени на национално ниво, в случая със СМГ - математика и информатика, ще избирате още два, щом профилиращите са четири. Ако са три - ще избирате още един.

# 320
  • София
Благодаря, Дидева, както винаги на място с точната информация! Нещо се завъртя инфо, че може да са само три, демек, да се избира само още един, тогава ще е лесно, физика и готово. Но ако са четири, тогава търсим смислено другарче на физиката.

# 321
  • София
Да бе, както вървят нещата, докато се видим на вино, ще бистрим вече изборите на внуците. Joy
За сега отказвам, но ако моето не намери някоя оправна снаха, не изключвам варианта да търся Дидева, за да я питам, към какво да насоча внучето в предучилищната, за да стане човек, поне от него! Joy

# 322
Моят син вече знае какво ще избере -
 математически профил с физика и ако се съберат достатъчно - IT.  Добре, че още не си дава сметка как ще му се стъжни животът в следващите 2 години. Изборът изглежда съвсем лесно направен, но да видим как ще издрапа. В училището му има още икономически, хуманитарни и природни науки, но никой от тези профили не му пасва особено. Гледаше да избегне максимално биология и история.

# 323
  • София
Тити, в кое училище е синът ти?

# 324
Тити, в кое училище е синът ти?
Едно от софийските частни.

# 325
Моят син продължава да си иска математика и това е.

# 326
  • София
Да се отчета за срещата за профилирането в Испанската:

Презентацията, която ни бе представена, вече е качена на сайта на училището https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=39 . В нея в сбит вид е представено всичко, което бе казано на срещата. Най-важното накратко:
1. Новото тази година е, че наред с профилите от миналата година /математика, физика, химия, биология, история и география/, тази година се предлагат още два - предприемачество и италиански език.
2. Всички профили се изучават с хорариум от 5 часа - 4 часа за задължителните модули и 1 час за избираемите.
3. Минимален брой желаещи за сформиране на група по даден профил - 13.
4. И тази година комбинирането на предметите за 3-ти и 4-ти профил е изцяло свободно по желание на учениците. Няма фиксирани комбинации. Няма да се извършва класиране по някакви критерии, а ще се уважат всички желания. При повече желаещи за даден профил, ще се формират повече групи.
5. Днес или утре в пощите в офис 365 ще им пуснат формуляр за заявяване на желаните профили. Срокът за избор е до 14.02. /датата била запомняща се и затова са я избрали Simple Smile /
Говориха и за ДЗИ, за НВО - все неща, които си знаем. Обещаха, че към чата на срещата ще качат копие от удостоверението за завършен първи гимназиален етап и ще можем да се запознаем с неговата форма.
Нещо интересно - директорката спомена за сдобиване с нова самостоятелна сграда на гимназията в някакво обозримо бъдеще. Нас това едва ли ще ни хване, но иначе е хубава новина и бих казала - крайно време.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 12:39 от sanaka

# 327
  • София
Напоследък не му се получава четенето. Дидева няколко пъти ме излови, как или ред съм пропуснала  или края на изречението....та чета Санака и се чудя какво ѝ е специалното и запомнящото се датата, никаква връзка не видях (мат) между числата.Joy

Санака, а нещо за кой район става дума казаха ли? Аз отново съм на тема проучване на училища.

# 328
  • София
Тя го вметна между другото и нищо не е споменавала за район.

14.02. - Трифон Зарезан или Св. Валентин - кой както го предпочита. Simple Smile
Може ли да не знаеш Трифон Зарезан?! Той спокойно може да стане патрон на нашата тема. Да не кажа, че е най-логичният избор. Joy

ПП Девойката вече била попълнила и подала заявлението за избор на ПП. През междучасието. Винаги е била бърза. Laughing

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 15:26 от sanaka

# 329
  • София
Санака, щерка ти хуманитарно ли се ориентира, какво е избрала?
Тити, моят също иска да се отърве от История и Биология.
Аз се чудя дали да ровя разни инженерни и математически университети дали искат някакъв по специфичен хорариум извън обичайните М, ИНФ и ФИЗ? Ама то кой знае след две години ккаво ще е положението, дано да е добро!
Да, Трифон е покровителят на темата, пък е и общодостъпен, то и св.Валентин при наборите как да дойде в тая изолация Smiley

Общи условия

Активация на акаунт