С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 284
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Здравейте,
За много години!!!!
Моля, да ме извините, че връхлитам в темата без да съм я изчела и напълно неподготвена бих искала Ви попитам за НВО след 10 клас.
Сега прочетох статия, която преобърна представите ми и според който „Изключително важно е родители и ученици да знаят, че точките, получени на Националното външно оцеляване след 10-и клас и всички оценки по различните предмети, получени в осми, девети и десети клас няма да влизат в дипломата за завършено средно образование.

В дипломата за средно образование ще влизат само оценките от 11 и 12 клас и матурите. „

Още веднъж моля за извинение за лаишките въпроси

# 211
  • София
А какви са въпросите? Simple Smile

# 212
  • София
За много години! Здраве, щастие, любов и хармония у дома и в училище!
Националното външно оцеЛяване ми оправи настроението за първата работна и учебна седмица Grinning...Ама ще оцелеят наборчетата и след него...Няма мърдане Joy

# 213
  • Sofia
А какви са въпросите? Simple Smile

Това така ли е: всички оценки по различните предмети, получени в осми, девети и десети клас няма да влизат в дипломата за завършено средно образование.

В дипломата за средно образование ще влизат само оценките от 11 и 12 клас и матурите.

Аз до сега имах разбирането че дипломата се формира с оценките от 9 и 10 клас включително.

# 214
Зависи какво имаш предвид под " формира".
Оценките от 8-10. клас се вписват в удостоверението за първи гимназиален етап И в дипломата, но не участват във формиране на общия успех в нея. Резултатите от ДЗИ също не участват в неговото формиране, въпреки че се вписват в дипломата.
Разгледай този файл. Може да намериш отговори на много въпроси.

# 215
  • София
Общо взето е така, Дидева е пояснила. Общият успех от дипломата за средно образование се формира само от оценките в 11-ти и 12-ти клас. Оценките от 8-ми - 10-ти клас и ДЗИ не участват, но се вписват в дипломата. Още не знаем със сигурност /не и преди да завърши първият випуск по новата програма/, но, въпреки че не участват във формиране на общия успех от дипломата, оценките от първи гимназиален етап биха могли да имат тежест при кандидастване в университет. Тъй като във втори гимназиален етап /11и 12-ти клас/ се учат предимно профилиращи предмети, при липса на оценки по определени предмети в дипломата от втори гимназиален етап, е твърде вероятно да се гледат оценките от първи гимназиален етап /8 - 10 клас/.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 13:21 от sanaka

# 216
Ей,голяма работа сте!!!!!!!!Направо ми оправихте деня,седмицата,годината с това за НВО.Ще се яви наборът,ей така,да е  в  напрежение и да не се отпуска,но майката му ще е в един стрес по-малко.
    Аз днес съм от доста време на работа за пръв ден.
    Наборчето,уж е в час,но от половин час ми се вайка в месинджър,че фитнесите не работят.

# 217
Ох, моичкия благополучно се събуди преди час. Вчера го прибряхме от вилата, на която за 3 денонощия бил спал 4 часа. Легна с прибирането в 17 30, та до 10.30 днес. Дано се е ъпдейтвал, защото госпожата по биология не си почива и му е писала една 2ка на 31.12 и една 3ка на 01.01!!! Хайде едната оценка от тест, ама другата пише практическо изпитване. То нали е биология и здравно образование, може да е преценила, че не е здравословно такова посрещане на НГ. Няма да се ядосвам, да се оправя, достатъчно ми е да се занимавам със седмокласника.

# 218
  • София
Pisa, и при нас е същото. От събота моето получава оценки по философия, история, немски.
По философия от контролно, правено в началото на ноември ...
По история не се знае, оценката просто дублира тази от входното ниво.
По НЕ пише, че е на класно - 6, моето се кълне, че класно по НЕ не са правили! Joy
Толкова съм ядосана и бясна, че нямам сили и желание да коментирам. Чакам РС и ще се разправям, но трябва да пийна нещо преди това, че ще ни дават в новините после... Rage

# 219
  • София
Моят сега учи в хотелската стая. Следновогодишната ски ваканцията върви добре, засега. Днес, сутринта беше на Ястребец, а следобеда ДО. Вечерта в басейна. Ляга в 20.00 и спи, като пън до 07.30. Ако не трябва да стане за закуска и да е в 08.30 на лифта, ще откара в сън поне до 10.00. Ех, колко хубаво е, че компютърните игри са отстранени за седмица! 😂

# 220
И при нас валят оценки в школо,от устни,от писмени,от контролни,които кой знае кога са били.Наборът твърди,е не помни,и имайки предвид колко е отвеян,му вярвам.Кой ще ти помни от миналата година?!
    Толкова ли е трудно да се отразяват почти веднага оценките?
   Иначе си учи човекът,поне така разправя,следобед работи,и те така!!!

# 221
  • София
ТМ много готино, как е на Боровец през седмицата, има ли много хора по пистите? Харесва ми идеята дистанционно+ски, оглеждам някакви места тип апартамент, да е самостоятелно, интернетът дали го бива?

# 222
  • В светлината на слънцето
За много години, момичета! Здраве, късмет и спокойствие да ни радват повече през тази година!
Аз се позагубих малко, че след драмата с кучето баш по Коледа (за щастие приключи щастливо и без операция), на 2-и взех, че се пребих качествено: счупен нос, ударена глава, колена, ръце, които едва успявам някак да използвам. Ама важното е, че е поправимо, щото можеше да е далеч по-зле.
Та с ей такъв летящ старт прекрачихме ние прага на новата година. Дано да я завършим поне спокойно и в хармония!
Наборката е силно демотивирана и посърнала. Но поне си избра профилиращ предмет - математика ще е. Друго ново при нас няма.

# 223
Лулу,ка~и честно???!!!
   Ама напи ли се много?/шегувам се/.Бързо оздравяване!!!
  Вчера една приятелка ми се жалва,че привикала майка си от друг град да гледа внуците ,докато бяха затворени градини и училища.Майката е на 70 +.И онзи ден момченцето да вземе да я бутне,майка й падне и си чупи крака в ябълката .Операция в друг град,че при нас няма кой.

# 224
  • София
Лулу, направо ме втрещи. Егати тъпотията ти се е случила. Бързо възстановяване.
При нас пуснаха анкета за желани профили.
Иначе от понеделник А1 чи късат нервите с интернета . Няма повреда, но го няма. Синът ми.се нерви. В.петък чакам да дойдат от друга фирма да ни свържат. Дано при тях да е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт