С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 338
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • София
А възможно ли е, да са искали да предложат ИТ (инф.технологии) и някой да го прекръстил на ИтЕ? Flushed

# 376
  • София
Аз съм скептична колко ще се научи език за това време, пък и бил италиански.
География и история е комбинация за ученици,които не се разбират с математиката. А математиката е брат на физика и ИТ. Така че за деца с хуманитарна насоченост те са избор.

# 377
Учебните програми за ПП по чужд език са:
ПРОФИЛИРАНА ПОДГОТОВКА ПРИ НЕИНТЕНЗИВНО И НЕРАЗШИРЕНО
ОБУЧЕНИЕ ПО ЧУЖД ЕЗИ
(Ниво А1 по ОЕЕР в края на първи гимназиален етап)
ПРОФИЛИРАНА ПОДГОТОВКА ПРИ ИНТЕНЗИВНО И РАЗШИРЕНО ОБУЧЕНИЕ ПО ЧУЖД ЕЗИК
(Ниво В1/ниво В.1.1 по ОЕЕР в края на първи гимназиален етап)

Няма как да имаш съответното ниво в училище, ако езикът не е изучаван в първи гимназиален етап.

# 378
  • София
А възможно ли е, да са искали да предложат ИТ (инф.технологии) и някой да го прекръстил на ИтЕ? Flushed
Joy
Не, не, подробно се обсъжда точно италиански език.

# 379
Дидева, много добре се изразяваш, а и аз го знам това за двата езика като 1 и 2 профил, та не е да не съм теразбрака ... В момента “умуваме“ защо е предложен Ит език като ПП заедно с новия профил Предприемачество ( и кариерно развитие) - ако не се лъжа това е цялото име на профила?

# 380
  • София
Предприемачество е профилът. "Предприемачество и кариерно развитие" е един от задължителните модули в този профил.

# 381
  • София
Дидева, лесен профил е част от това което си посочила.
За синът ми това би бил АЕ, защото ще е на по-ниско ниво от това което той вече има.
Вчера едни негови думи ми погалиха съзнанието, но съм наясно, че няма да се случи - "знам, че Математиката би била най-покезния избор за профил" не довърши но ми е ясно продължението.
Надявам се тази година да приключи с АЕ и да се отдаде на друго, както сякаш към основните профили предпочитам за включи НЕ, а не да продължи с кърпене на Математиката при това профилирана и да му станат 3 тежки профила.

# 382
Останах с впечатлението, че НЕ не се предлага като профилиращ предмет в НПМГ или нещо не съм разбрала правилно.

# 383
  • София
Правилно си разбрала, Дидева.
Аз имах предвид външна подготовка

# 384
Не те разбрах. Как да приключи с АЕ, ако е първи език? И как да включи НЕ като профилиращ, пък да го учи на школа или каквато там външна подготовка имаш предвид.

# 385
  • София
Мисля, че Десем има предвид да приключи с извънучилищните занимания по английски и да започне извънучилищно немски, а АЕ да избере като профил и да го кара лежерно.

# 386
Санчо, да речем че съм я разбрала, но се опитвам да го интерпретирам в контекста на училищното образование. Simple Smile

# 387
  • София
Трябваха ми няколко секунди да се сетя откъде идва Санчо. Joy

# 388

И аз си помислих същото.
В нашето училище профил Математика ще е Мат/Физика/Информатика/Англ. ез., а профил Предприемачество е Предпр./ Инф.Техн./Мат/Англ. ез.
Доколкото срещам информация И за други училища, профил Предприемачество
 “върви” с ИТ, което е Информационни Технологии, а не ИТалиански език.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 02:41 от Teen4e

# 389
  • София
Наясно сме, че ИТ е информационни технологии. И не, в случая говорим точно за италиански език. А от никъде не излиза, че в Испанската профилиращ предмет предприемачество ще може да се избира само от тези, които са изучавали италиански език, всички могат да го изберат.

Общи условия

Активация на акаунт