С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 331
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Наборката пък не иска да се връща в училище....

# 406
  • София
Забравих да споделя, че от РС ни казаха, че модулите от прифилите може да се преподават от различни учители. Всеки модул с оценка и после предмета е със средноаритметична. Всеки модул ще бъде вписан в дипломата (предполагам в някаква справка към нея) и ще има часове, само не разбрах дали и заварки ще има оценка. При нас юни месец ще се заявява 3тият профил.

Ако може да помогнете с малко разсъждения:
Имаме ЧЕ РИЧЕ, езикът е "профилиращ" предмет (втори профил):
- 8 клас: 12 ч. (няма добавка от ФУЧ/ИУЧ),
- 9 и 10 клас: 2 ч. +1 ч. (1 от ИУЧ).
- 11 клас: 2 ч. + 7 ч. (от профил 2)
- 12 клас: сигурно като 11ти.

Как би стояло това спрямо ЕГ?
На изхода едни също ниво ли се очаква да имат?

# 407
  • София
[Слънчева, мнението ми се покрива на 100% с твоето. Моят, също учи само по 3- 4 предмета към които, може би, все още не е изгубил интерес. Другите ги "бута" някак. 🙄 Щастие в нещастието е, че това ДО ги сполетя, втория срок на 9-ти клас, т.е. имат здрава основа на която да стъпят. Малките ученици са най-потърпевши.😔
Напоследък, виждам че започна да подрежда с мисъл за университет, профилиращите предмети. Искрица надежда.

# 408
  • София
Десем, при вас първи и втори профил не са ли химия и биология? Т.е. АЕ ще е трети профил, избран в 10-ти клас.
По учебна програма, и при РИЧЕ и при ИИЧЕ /както е в ЕГ/ на език, изучаван от 8-ми клас, очакваното ниво на финала е В2 съгласно учебна програма, т.е. формално нивото е същото като при ЕГ. Дали на практика нивото ще е като при ЕГ е отделен въпрос. В 8-ми клас часовете са ви доста по-малко /в ЕГ са 20 в общия случай/ + че в ЕГ се учат и предмети на езика.

# 409
  • София
Десем вероятно не пита за набора и не за НПМГ.

# 410
  • София
Ааа, добре, тогава задраскай първите две изречения от поста ми. Всичко останало си важи.

# 411
Слънце,аз отдавна съм на тия мисли.Борих се с вятърни мелници,висях с него в часовете,чувах как учителките гледат турския сериал по БТВ,как котката спи до лаптопа,как се чува кучето да хърка,а нашето навън на двора като лае пречи,как учителка се успаа,друг път обърнала камерата не знам накъде,но през поовината час децата ,и аз ,гледахме хавлиени чорапи и хавлиено долнище на пижама.Друга пък командореше мъжът си да изяде куфтето от вчера за закуска,щото ще готви мусака ца вечера-от нея доста често се подсещах какво да готвя.
   Вчера им нанесоха оценки от контролно по история от началото на октомври.Ученици заглушават микрофона.
   Емииии,квот такова!
   По информация наЧЕЗ  дома утре и вдруги ден ще има планирани прекъсвания на електрозахранването,за периода от 9.01 до 16.30ч.Писахме на класната, да сме кажели дали ще прекъсва тока,или изобщо няма да има.Писах на ЧЕЗ,входирали са ми въпроса,но срокът за отговор е 5 работни дни.Хахахаха, ще си налея едно и ще се почвам от обед.Тая мъка не се издържа!!!!!!!

# 412
  • София
Марулета, препрати й запитването и ѝ пиши, че случай че получиш различна информация, ще я уведомиш. Не че ще получиш, те няма как да знаят точно от колко до колко ще има прекъсване, още повече, че нещо непланирано може да има.

Санака, Слънце, благодаря.
Да, не за набора питам. Отново оглеждам училища и признавам, Санака, че вашето много ми харесва. Онази комбинация Мат+Гео би й паснала на девойката ми страхотно, ето че има желаещи за такава  Simple Smile
На РС директорката нали каза, че нивото всъщност било по-високо от посоченото на учебниците и спокойно стигат до С1 (а и определени учители поемат този етап). Започвам да се замислям дали не се обърка нещо между Мто и Пто. Децата от Мто май бяха ИИЧЕ?! (Това би обяснило и защо със Слънчева ни се разминава мнението АЕ в училище)

# 413
  • София
Вече втора година всички паралелки в НПМГ са с РИЧЕ. Нашият набор бяха последния, в който има паралелки ИИЧЕ.
За нивото, не знам. Може и от това да е, може и до преподавател да е. А освен това, моето не е ходило на доп. АЕ от 6 клас, та и това  може да е.

# 414
Марулета, препрати й запитването и ѝ пиши, че случай че получиш различна информация, ще я уведомиш. Не че ще получиш, те няма как да знаят точно от колко до колко ще има прекъсване, още повече, че нещо непланирано може да има.

Изобщо не смятам да се занимавам.Пратих й линк към офиц. страница на ЧЕЗ,пратих отрязък с маркиран
 номерът на нашата улица и времето, през което няма да имаме ток. Те,щото всичко друго са сколасали да свършат,щото няма по-важни неща,да и казвам по часове кога са прекъсванията.Аз от де да знам!
И наборът ей сега така ме газира!
   Ще изтерпя някой до довечера,честно!

# 415
  • София
Днес цял ден цъкат оценки в Школо. Имаме си даже и срочна и годишна оценка вече - по музика. Laughing

# 416
  • София
И при нас се появи първата срочна оценка - физика. Няма да се хваля, пропуснах да кажа, че физиката е сред предметите, по които се учи и се усвоява с лекота, а младият 28 годишен учител е спечлил много деца! Blue Heart

# 417
  • София
При нас е затишие преди буря, предполагам.

# 418
  • Cobrs
Слънчева, блазя ви за физика!
Наборката пък е болна, баш в края на първи срок, и то с неприятни симптоми. Вече пропусна две класни, дано утре успее да се позакрепи за следващите две. В училището организират среща с академичните съветници - подготвят ни за кандидатстването след 12 клас в чужбина. Ако се сетите за нещо, мога да попитам. Аз лично си подреждам в главата основната информация на този етап. Не знам дали не подценявам темата с профилите, но си мисля, че ако детето има някаква що годе обща ориентация - например, че ще се занимава с хуманитарни науки или че точните науки са му по душа - с или съответно без биология, профилите са що годе ясни. Моето е с математика и физика, ИТ са общ профил за училището. Има разни нюанси, но като цяло посоката не е ли водеща? Не знам, може и аз да съм за бой с моята незаинтересованост.

# 419
  • София
Моето е с математика и физика, ИТ са общ профил за училището.

Тук, ако става въпрос за АК, не разбирам какво имаш предвид. ИТ е профилиращ предмет само в два профила - предприемачество и информатика.
Физика и математика е комбиниран с предмета информатика, не с ИТ.

Общи условия

Активация на акаунт