С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 257
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Значи, PISA, най-вероятно ще си правят някакъв вътрешен тест за пресявка и го наричат DSD1 условно заради нивото, което ще заложат. Истинският няма как да е онлайн. Миналата година  по време на провеждането на ДСД1  учениците бяха принципно онлайн заради короната, но при съответната организация изпитът в 35-то СУ се проведе присъствено. Същото важи и за ноемврийския ДСД2 на 12 клас (преди два месеца и малко). Учениците бяха отново онлайн, но изпитът си беше присъствен с маски  и регулярно проветряване на стаи. И все пак ако е истинското ДСД 1, ето тук синът ти може да се запознае с формата му.
https://www.auslandsschulwesen.de/SharedDocs/Downloads/Webs/ZfA/ … ionFile&v=3#1

В нета има  още 4 -5 примерни теста. Отделно има и специална книжка, всъщност са две,  за подготовка за ДСД1.

# 571
Писа,благодаря за линка!Така трябва да се учи език,както го е искал вашия господин в 8 клас.
   Изпитът,който се проведе при нас в кая на 9 клас беше писмен присъствено,устен онлайн.С включени камери,предварително огледани стаи.Бяха предупредили,че при най-малкият съмнителен шум ще прекратят изпита и анулират работите.Ние сме в къща и предупредихме съседите да не режат дърва,да не пускат машини,кучетата да не лаят,котки да не минават по терасата.Имаха предварителен график кой от колко часа е.За присъствения също бяха пазени всички мерки.
    На сегашния 12 клас изпитите са били присъствени.

# 572
Аз се изразих неправилно. Имах в предвид онлайн подготовката. Иначе изпита засега е обявен присъствено.

# 573
  • София
Наборът е втора смяна вече. Прибирам се от работа, до нас съседите са с малко дете, на около 4-5, момче. Крещи, като на заколение. От другата страна младежът, около 20-25 г, прибрал се от работа дъни Деф Лепард. Под нас се прави ремонт, майсторите вече са на разпивка. Лае куче някъде... Аз се опитвам да му пазя тишина, разбираш ли... Joy
Той излиза от стаята си червен и крещи по мен "Моля те, звъни на съседите и им кажи да теглят един бой на малкия да млъкне, че ако го хвана аз, ще го пречукам!" 🤯
А е само ден 1 от втория срок...

# 574
  • София
Моят пък се разучи. По история са им казали,че когато отидат на училище за двете седмици демек,ще имат два теста. То май ще е две седмици яко тестване.

# 575
  • София
Слънчева, вземи му едни геймърски слушалки - и таванът да пада, няма да чуе. Joy

Наборката мина първа смяна. Въпреки че не е фен на ранното ставане, определено я предпочита.

# 576
  • София
При нас се развила някаква драма по ФВС. Госпожата искала да се провеждат присъствени часове, независимо, че са ДО. Моят побързал да контрира, че не бил длъжен да е в София, за да "ходи на училище", в момента се намирал в Брезник. Брезник?? От къде го измисли? Ами, не знаел, това му дошло първо на устата. След него изненадващо се оказало, че има трима в Самоков, един в Кюстендил, един на Пампорово и цели 7 в Люлин(!???!!) и нямало сега да си зареждат картите за ГТ, за да идат да потичат в двора на училището.
Викам - добре, де, защо го направи! Какво ти пречи да идеш да "потичаш в двора", билетчетата не са аргумент - а, нищо не му пречело, ама ей така, принципно. Нали не трябва да се събират по повече от 15 човека, как така класа ще ходи целия някъде. Пък и щом е ДО, какви са тези учителски своеволия.
Безсилна съм. Ум'ре да възрази, преди да е помислил струва ли си.

# 577
JoyJoyJoyJoyJoyJoy Е, не, не мога да спра да се смея. Мандаринка, моля те, не спирай устрема на младежа, мноооого харесвам такива хора

# 578
Е, пречи му заповедта на здравния министър. И това, че е в Брезник, разбира се. Simple Smile

# 579
  • София
Тази госпожа сигурно е от ваксинираните вече. Joy
Ей, на маймуни направиха децата!

# 580
  • София

Безсилна съм. Ум'ре да възрази, преди да е помислил струва ли си.
Споко, с възрастта ще се подобри. И аз навремето спорех заради принципа, но остарях и вече споря само, когато ми плащат за това. Laughing

Нищо не знам аз за тази драма по ФВС. Девойката споделя само това, което смята, че си заслужава да бъде споделено, явно това не попада в категорията.

# 581
Брезник?!?!Уникално!!!
   Слънце, съчувствам му на твоето момче.На къщата до нас правят улуците, де момчета висят на едни въжета и ходят по покрива.Двете ни кучета се съдират от лай,защото тия двамата са с шапки.Стаята на набора гледа на там.И освен това ,е толкова интересно какво правят тия двамата,кво училище,кви пет лева?
   При нас чак през май се планира РС за разясняване на профили.МАЙ!!!!!!
    Писах и питах в групата на класа за РС,защото имам въпроси.Няма планирани такива,но щом настояваме ще се помисли .

# 582
Че защо наистина трябва да се прави присъствено физическо?
Моят също не е в града, където му се намира училището. Човек спокойно може да се включва отвсякъде.

# 583
Е щото ,най.вероятно,  учителката е сметнала,че е хубаво времето и няма лошо да изкара децата малко на вън.Надявам се това да е причината ,не че да се прави на интересна.Но и никой никъде не е каза,че децата трябва да са от домашния си адрес по време на онлайн обучението.Аз моето с кеф бих го пратила у Брезник,ако имаше при кой.Така ми лази по нервите,че няма накъде вече.
    Миналия срок има похвала за активно участие в час по физическо!!!ТИ да видиш!Питам го това какво значи,той ми разказа,че по време на час водели лют  спор с госпожата,дали е редно да има повече от един чужденец във волейболните ни отбори.Нашият застъпва тезата,че не е нужно,защото за сметка на тях,нашите момчета от школите остават на скамейката.Според госпожата е нужно,защото така се вдига нивото на клубното първенство.Написала ми е,че макар,че е на противоположното мнение,е водил доста аргументиран спор.Знаачиии,слуша магарето вечер какво се говори у дома по време на вечеря.А пък аз мислех,че блуждае.
Ние често се палим на тема волейбол у дома.

# 584

Общи условия

Активация на акаунт