С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 250
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Почти бях сигурна, че нашите няма да стигнат до ПО, а за последната група съвсем..., та го приемам спокойно, предизвестено. То ми е и малко все тая, с тези 2 седмици само очите да замажат.
Аз отписах годината. Положението не е каквото искам да бъде, но не е и зле. Имам една единствена тревога, свързана с интереса, предизвикана от това, че ПО по конкретни предмети се провежда съвсем различно от ДО, но... Намерих начин и човек, който да държи ума му буден, или поне веднъж седмично да го събужда с нещо извън матрицата, интересно и различно. Heart Exl
Проблем е втората смяна, защото преди имаше време да излиза след училище, да се вижда със съученици и приятели, а сега е само веднъж в седмицата...
....а, да, и храненето му. Вече нищо не му се яде и все не е гладен. Отказва и най-любими храни.
Иначе, всичко е точно, иска ми се тази малоумна истерия да свърши най-накрая!

# 616
  • София
Аз си мисля,че ще отидат на училище. Може март да е цял онлайн. Все ми се струва,че от май до края ще да на училище.
Моят полудя на тема фитнес. Тренира и ще ми изяде ушите след тренировка.

# 617
  • София
Защото не може да си цъкат по телефоните в час ли? Или защото им се налага да учат, да внимават в час, да спазват правила?
Друг е въпросът, дали всичко е толкова розово.

А ти в кой век живееш?
В този в който няма нужда от мислещи хора и се стремя да отглеждат подходящите!?

Аз съм ок с века, но сигурно защото и аз съм останала там.
За щастие почти същите правила важат при децата ми, при повечето учители, някой прясно завършили (само не им събират телефоните, но могат да ги ползват само, за да си снимат нещо от дъската в края на часа и то не по всички предмети)

Скрит текст:
(За съжаление) Днес много училища (добри, в големи градове ) могат само да си мечтаят за техническото оборудването и ремонтите на селските училища (в едни определени райони)
(За съжаление) Само благодарение на грижовни учители, днес децата ни се докосват до истински практически/лабораторни часове по Природните науки. На косъм ми се размина дисекция на жаба в 6 клас, но пък растения всякакви съм изследвала в 5ти, в едно средновековно сигурно училище. Добре, че поне с перо не пишехме. Получавала съм въпрос от дъщеря ми: А вие с перо писа ли ли сте? Joy
Миналата седмица ми обяви: Днес имахме най-якия час по Физика!.
Ползвали 30+ годишни комплекти с лещи (помните ли Юннъй Химик и Юннъй Физик?). Сега с огромно нетърпение чака бабите й да открият и дадат нашите (моят и на баща й) такива комплекти, баща й е имал и този по Химия, но за съжаление го взривил и почти подпалил къщата, за щастие само с един повреден килим се разминали нещата Joy
Наборът беше втрещен как така сме имали достъп до химикали, реактиви Joy... Ами имаше, ако имаш точния човек, се намираха неща. Разказахме им и за бомбичките от миниум и бронз ... и какви последици имаше за нашите връстници.

# 618
Ех,едно време.....С възрастта все по -чест с носталгия си спомням за едно време.
  Имах 2 по математика за първия срок в 10ти клас!!!!!Класният ни,светла му памет почина,преподаваше информатика на нас и мат. на друг випуск.Целият втори срок,след часовете,всеки Божи ден при него,в кабинета да решавам задачи.По негово желание,не по мое.И няма хък-мък,ограничаване на избора,на лична свобода,глупости!В петък след часовете също,втора смяна.Аз учех в друг град,и едва след първата 5ца отпадна петъка,за да се прибирам още същия ден.Иначе в събота с първия автобус.Заплашвах го с майка ми ,с баща ми,с директорката,с арменския поп.Нашите казаха,щом си се докарала до двойка,ще стоиш и ще решаваш.И точка!!!
     Ние бяхме клас от 20 човека-17 момичета и три момчета,които избягаха от нас още в кая на подготве.Ужасни бяхме,никой не искаше да ни е класен,никой не искаше а се разправя с побеснели тийнейджърки.Само Класния се престраши да ни вземе и ни вкара в ред.Обаче думата у беше закон!!!И успеха качихме по всичко.
   Едно време,ех, едно време!!!

# 619
  • София
Кога сме на училище? В понеделник или на 18? Че ББ нещо говореше по ТВ...

# 620
  • София
На 18-ти.

# 621
  • София
На 18.02.

# 622
  • София
Има нова заповед на МЗ, обаче няма заповед от МОН, значи важи старата заповед от МОН?

# 623
  • София
Е, те много навреме се сетиха да я публикуват тази заповед - в неделя, в деня преди влизането й в сила. Rolling Eyes Сега я видях - всъщност, предоставят възможност училищата да си решава самостоятелно дали да пусне всички ученици, без да се съобразява с графика. Но важи само за училищата с по една паралелка на випуск. Няма училище, което да успее да реагира за утре.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 18:21 от sanaka

# 624
  • София
Това май се отнася само за малки населени места,където имат малко на брой ученици.

# 625
  • София
Пак трябва да се тълкува! "Паралелки, които са единствени в училището". А Бойко вика "всички, всички"! Ох, отивам да си сипя!

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 18:40 от Rockstar

# 626
В много софийски ЧУ паралелките за випуск са единствени. Те връщат ли се присъствено?

# 627
В много софийски ЧУ паралелките за випуск са единствени. Те връщат ли се присъствено?
Да.

# 628
  • София
Така, както е написана заповедта - би трябвало.
„1ж. Независимо от графика по т. 1г и при спазване на насоките по т. 1е, от 15.02.2021 г. се допуска провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището”.

Рокстар, Бойко не каза "всички", а "в по-малките населени места". Но реално, както каза и Шарлот, тази заповед се отнася и до много ЧУ в София.

# 629
  • София
Така ми се е счуло.

Общи условия

Активация на акаунт