Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 022
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
А защо това би било приемливо за друг астролог ? Ти го каза, че няма полза. Защо приемаш да правиш ректификации на  карти дадени ти от друг астролог ? И този друг астролог няма против друг да му прави ректификациите ? Ако всъщност по-важното е някой, независимо кой да направи приблизително точна ректификация ? В такъв смисъл полза има, стига да е точна ректификацията, който и да я е направил. Системата на работа, извън целите на ректификацията, е въпрос на лични предпочитания.
Логично е първо да се взема часът, с който е записан човека. Това се подразбира.

# 241
Ти си го казала – полза има, само ако е точна ректификацията.
Като гледам какви "анализи" се правят от популярни профита, ми настръхват косите. Клиентите ми споделят, лошо ми става. А вие очаквате да им приема ректификациите. Нонсенс!

# 242
Sotis, Esmee много благодаря!  Flowers Hibiscus

# 243
Гледай първо аспектите с по-тесен орбис, те най-силно ще се усещат.
Но също така зависи и какви планети участват в синастричните връзки.
Аспект между Луна и Марс, да речем, дори ако е с по-широк орбис, ще се усеща доста по-силно в синастрията, отколкото аспект между Сатурн и Нептун, било то и точен до минута.

# 244
Дами, моля да ме извините, не следя темите, но бих искала съвет за добро приложение за телефон - iOS, като ми се иска да е по-скоро про версия. Дали можете да ми препоръчате, ако използвате такова и сте доволни от него?

# 245
Здравейте, бих искала да видите в тази карта дали има индикация за оперативна намеса или може да бъде избегната? Притеснява ме транзитния сатурн в 6 дом и квадрата между натален и транзитен Нептун.

# 246
Здравейте!

Не знам дали тук е точното място да попитам - в момента имам следната дилема - трябва много бързо да реша дали да си поставя ваксина срещу Covid. Това, което ме притеснява е, че в момента все още сме под влиянието на Ретроградния Меркурий, а в случая наистина въпросът е на дни, тъй като след това (когато Меркурий вече няма да е ретрограден) може да нямам възможност / да нямам възможност за точно тази ваксина.
Имам непрестанни колебания и залитания от едната в другата крайност, което мисля е нормално за периода, но не знам дали Ретрограден Меркурий може да повлияе негативно в областта на решения и инициативи, касаещи здравето.

Допитах се до един познат-астролог, но той не ми отговори на въпроса, а в общи линии ми каза своето мнение за ваксините.

# 247
Ваксините по сигнификация нямат нищо общо с ретроградния Меркурий.
Дали да го направите или не, това си е Ваше решение, не можем да се уповаваме на астрологията за всяко нещо.
Проблемът е, че се подава много противоречива информация за ваксините и техния ефект, има диаметрално противоположни мнения. При това положение човек трудно взема решение.

# 248
Ваксините по сигнификация нямат нищо общо с ретроградния Меркурий.
Дали да го направите или не, това си е Ваше решение, не можем да се уповаваме на астрологията за всяко нещо.
Проблемът е, че се подава много противоречива информация за ваксините и техния ефект, има диаметрално противоположни мнения. При това положение човек трудно взема решение.

Благодаря за отговора! Simple Smile
Относно решението, ясно е, че е трудно, там вече всеки преценява накъде го "тегли".
Това, което казвате, ме интересуваше - да няма пряка връзка с Меркурий. Защото картата ми в момента като цяло е доста добра и единствено ме опасяваше да не залитна в посока на грешен избор по темата (без значение какъв е той) и когато Меркурий стане отново директен, да съжалявам. Но се надявам, че щателната проверка, а не чисто първосигналната реакция, са ми помогнали да неутрализирам вредните планетарни влияния в момента, доколкото ги има Simple Smile

# 249
С този ретро Меркурий много се спекулира и при всяка такава фаза астролозите бият тъпан.
Нали трябва да се създава атрактивен контент за четящата аудитория.
Но има хора, които приемат всичко за чиста монета и се филмират от общи положения, които може и да нямат съществено влияние върху наталната им карта.

# 250
Здравейте, може ли само по соларния хороскоп да се определи дали предстои забременяване, например с активност в 5 и 11 дом? Обаче напрегнат аспект точно между тези домове означава ли че няма да настъпи? Доста начинаеща съм но ми е интересно възможно ли е да се определи само ако се гледа соларния хороскоп без да се наслагва с наталния?

# 251
Не, не може. Гледа се всичко, натала е изключително важен. Само по солар прогнози не се правят

# 252
Добре, а може ли някакви насоки какви аспекти трябва да има за да се определи предстояща бременност?

# 253
Първо се определят сигнификаторите на децата, а освен естествени такива има и индивидуални.
Оценява се техният статус в наталната карта, кой как е поставен и какви ефекти дава.
И след това, на тази база, се прави анализ с помощта на различни прогностични техники – различни видове дирекции, прогресии, планетарни и знакови периоди, транзити на бавни планети, годишен солар и профекция.
Без правилно определяне на сигнификаторите не може да се направи и достоверна прогноза. По нито една тема от наталната карта, не важи само за бременност и майчинство.

# 254
Добре, а може ли някакви насоки какви аспекти трябва да има за да се определи предстояща бременност?
Прави се анализ на оста 2-ри/8-ми дом със съответните естествени и лични управители , АС, съобразяват се аспекти на Слънцето,Луната, Венера,Меркурий понякога, Плутон. Задължително се изследва прогресивната Луна и естествено транзити. Изпуснах и солар. Ако забременяването е дълго чакано или чрез инвитро се гледа и Уран и още... и още .... Много неща трябва да се вземат предвид ,дори и евентуалният баща .
 П.П  Още - управителите на 5-ти дом /може да са повече от един/ и планетите в него.

Още един послепис /П.П/:  Забравих и кармичният елемент в темата : понякога една двойка не може да има собствено дете, дори и инвитро, и след като осиновят  ,ако се решат на тази стъпка, се сдобиват и със свое.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 08:42 от Титания

Общи условия

Активация на акаунт